Irene Schouten

Sportvrouw Irene Schouten

Irene Schouten Jeugd

Irene Schouten, geboren op 21 juni 1992, groeide op met haar zus, twee broers en ouders in het Noord-Hollandse Zwaagdijk. Haar ouders hadden een eigen tulpenkwekerij en kunnen worden bestempeld als hardwerkende ondernemers. Zo groeide Irene ook op met de ‘hard werken loont’ gedachte. Ook groeide elk kind in het gezin op met de passie voor zwemmen en schaatsen. Net als Irene wist haar broer Simon het ver te schoppen in de schaatswereld.

Carrière Irene Schouten

Irene Schouten is een veelzijdige Nederlandse schaatsster en inline-skater. Haar carrière begon bij het gewest Noord-Holland/Utrecht onder Peter Bos, waarna ze haar weg vond naar successen op verschillende disciplines. Vanaf 2015 traint ze onder Jillert Anema bij Clafis, later Team easyJet en Team Zaanlander. Haar marathonteam, Team Royal A-ware, draagt bij aan haar succes. Met indrukwekkende prestaties werd ze Nederlands kampioen Massastart en behaalde meerdere wereldtitels, waaronder op de Massastart en lange afstanden. Irene veroverde goud op de Olympische Winterspelen 2022 op de 3000 meter, 5000 meter en Massastart, vestigde nieuwe records en won de wereldtitel allround. Haar impact op de schaatssport werd bekroond met de titel Sportvrouw van het Jaar 2022 in Nederland.

Ze heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd, met talloze hoogtepunten en prestaties. Schoutens eerste grote succes kwam in 2018, toen ze een bronzen medaille won op de massastart tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Dit was het startschot van een ongekende reeks successen. In 2021 won Schouten twee gouden medailles op de Wereldkampioenschappen, op de 5000 meter en de ploegenachtervolging. Een jaar later, op de Olympische Winterspelen in Peking, vestigde ze haar status als een van de beste schaatsers ter wereld. Ze won goud op de 3000 meter, de 5000 meter en de massastart. Schoutens prestaties zijn niet alleen opmerkelijk vanwege hun omvang, maar ook vanwege hun consistentie. Ze is een van de weinige schaatsers die in staat is om op topniveau te presteren op zowel de langebaan als de massastart.

Irene Schouten geloof en familie

Irene groeide op in een rooms-katholiek gezin. Ze is openhartig over haar geloof en zegt dat het een belangrijke bron van inspiratie en motivatie voor haar is. Ze gelooft dat haar geloof haar helpt om door moeilijke momenten heen te komen, zowel op als naast het ijs. "Mijn geloof geeft me kracht en perspectief," zegt Schouten. "Het helpt me om te blijven geloven in mezelf, zelfs als het even tegenzit. Ik weet dat God in mij gelooft, en dat is genoeg." Schoutens familie is ook een belangrijke steunpilaar voor haar. Ze heeft een hechte band met haar ouders, broers en zussen. Ze zijn altijd in haar omgeving, zowel in goede als in slechte tijden."Mijn familie is mijn alles," zegt Schouten. "Ze zijn er altijd voor me, ongeacht wat er gebeurt. Ik weet dat ik altijd op ze kan rekenen." Schoutens geloof en familie hebben haar geholpen om een succesvolle schaatser te worden. Ze zijn een inspiratiebron voor haar, en ze helpen haar om haar doelen te bereiken.

Irene Schouten relatie, getrouwd en kinderen

Irene Schouten heeft een relatie met Dirk Jan Mak, die ze voor het eerst ontmoette op de kermis in haar buurt. Ze was meteen onder de indruk van Dirk Jan's uiterlijk. Later nam Irene contact op met Dirk Jan via Instagram, waarin ze hem vroeg om af te spreken. Ondertussen zijn de twee getrouwd.

Irene Schouten salaris

Volgens de schaatsloonwijzer bedraagt het jaarlijkse inkomen van Irene Schouten zo'n 30.000 euro, wat neerkomt op ongeveer 2.500 euro per maand. Relatief gezien is dit geen hoog salaris voor een topsporter. Desondanks ontvangt Irene Schouten ook een vergoeding voor elke medaille die ze behaalt. Een bronzen medaille op de Olympische Spelen zou bijvoorbeeld 15.000 euro waard zijn, een zilveren medaille 22.500 euro en een gouden medaille 30.000 euro.

Nieuws

Foto: Suzanne Schulting en Irene Schouten laten hun strakke achterzijde zien

De mooie dames hebben nu weer iets leuks bedacht voor hun volgers. Na een succesvol WK laten ze zich van hun beste kant zien op de foto.

Foto: Stralende Irene Schouten laat haar enorme schijven zien

Irene Schouten is enorm blij met haar enorme schijven en laat ze maar al te graag zien aan haar volgers!

Foto: Irene Schouten laat na flinke smakkerd iedereen haar achterzijde zien

Irene Schouten heeft een nieuwe reeks aan foto's online gezet en daar kan je alleen maar van smullen als fan van de schaatsster.

Foto: Irene Schouten laat haar shirtje doorweekt worden

Zeg nooit dat Irene Schouten geen rekening houdt met haar fans, want dit mooie filmpje na intense activiteiten is echt een cadeautje!

Irene Schouten hijst zich in strak fietspakje voor heerlijke foto

Nederlandse kampioen, Irene Schouten, heeft social media in vuur en vlam gezet met een foto waarin ze zich in een strak fietspakje hijst!

Video: Irene Schouten laat zien met wie ze na intense training het bed induikt

Irene Schouten deelt een spannend geheim met de wereld. Ze laat namelijk zien met wie ze na de training in bed duikt!

Foto: Schaatsster Irene Schouten laat prachtige bergtoppen zien

Irene Schouten is eindelijk een keer aan het ontspannen en besluit om haar flinke bergen te delen met haar volgers. 

Video: Topfitte Irene Schouten deelt heerlijk uitzicht in strakke roze broek

De Nederlandse schaatster Irene Schouten is lekker op welverdiende vakantie! Ze verwent volgers met prachtig uitzicht in een strak roze broekje. 
Irene Schouten bio

Profiel

Geboortedatum: 21 juni 1992
Lengte: 1,68 meter
Sterrenbeeld: Kreeft
Afkomst: Zwaagdijk-Oost, Nederland
Ouders: (vader) Klaas, (moeder) Jolanda, (broers) Simon en Klaas, (zus) Cathérine
Relatie: Ja met Dirk Jan Mak
Beroep: Langebaanschaatsster
Bijnaam: Sprankeltje
Instagram: De Instagram van Irene is @ireneschouten1

Foto's

Irene Schouten Schaatster
Irene Schouten Vriend