Ireen Wust

Sportcoach en voormalig schaatsster Ireen Wüst

Ireen Wüst is een voormalige schaatsster. Ze is geboren op 1 april 1986 in Goirle. Ireen Wüst is de succesvolste Nederlander ooit op de olympische spelen. Ze heeft in totaal zes gouden, vijf zilveren en twee bronzen medailles behaald. Haar carriëre als schaatsster is nu ten einde. Ireen is nu sportcoach. Ze is begeleider van tosporters en expert op het gebied van prestatiegedrag en mentale gezondheid.

Ireen Wüst heeft relatie met partner Letitia de Jong

Ireen Wüst heeft sinds 2017 al een relatie met schaatsster Letitia de Jong. In 2019 vroeg Ireen de liefde van haar leven ten huwelijk. Letitia zei ja. In 2023 laten ze weten dat ze stiekem getrouwd zijn. Ireen Wüst zegt dat Letitia de vrouw van haar leven is. Ze staat altijd voor haar klaar en houdt ontzettend veel van haar.

Ireen Wüst heeft eigen bocht op schaatsbaan Thialf

Ireen Wüst is na haar carriëre geëerd. Ze heeft een bocht gekregen in de schaatsarena Thialf die naar haar is vernoemt; de Ireen Wüst bocht. Ook Sven Kramer heeft hier zijn eigen bocht gekregen. De bocht van Ireen Wüst ligt net na de finish en die van Sven kramer ervoor. In de bocht staan de namen in blauwe neon letters. Er bestaat ook al een ijsbaan die naar Ireen Wüst vernoemt is.

Ireen Wüst kind

Ondanks dat Ireen Wüst een grote kinderwens heeft, heeft ze zelf nog geen kinderen. Een baby krijgen is voor haar het belangrijkste wat er is. Ze is echt een familiemens en wil het liefst zelf een gezinnetje stichten met haar partner Letitia. Ze heeft zelfs gezegd dat ze al haar gouden medailles hiervoor zou inleveren.

Nieuws

Foto: Dit is Letitia de Jong, de blondine met wie Ireen Wüst stiekem trouwde

Ireen Wüst kennen we natuurlijk allemaal. Maar wie is deze blonde schaatsster met wie ze onlangs stiekem in het huwelijksbootje stapte?

Kjeld Nuis zet vriendin Joy Beune tijdelijk aan de kant op Olympische Spelen

Kjeld Nuis zet deze Olympische Spelen zijn vriendin Joy Beune even tijdelijk aan de kant voor niemand minder dan Ireen Wüst.

Vergeet Jutta! Juich voor deze 3 Underdogs tijdens het schaatsen

Voor deze underdogs in het schaatsen moet je straks gaan juichen.

Jutta Leerdam opent jacht op Ireen Wust

Kan Jutta al aan Ireen tippen? Nog niet qua wereldtitels. Wel op andere vlakken...

Schaatsbabe-battle op komst

Krijgen we straks Jutta vs. Femke?

Billen van Jutta krijgen concurrentie

We hoeven je niet te vertellen dat het Nederlandse schaatslandschap er goed bij ligt. Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Schaatsen, dat afgelopen weekend gehouden werd,...

Welmoed Sijtsma als IJzersterke Frozenprinses

Is deze IJsprinses uit Friesland ook de snelste in de race?

Mooie Maandag: Jutta Leerdam

Op Mooie Maandag brengen wij een ode aan één van de vele mooie vrouwen van eigen bodem!
ireen wust

Profiel

Geboortedatum: 1 april 1986
Sterrenbeeld: Ram
Geboorteplaats: Goirle
Woonplaats: Oranjewoud
Relatie: Ja, getrouwd met Letitia de Jong
Kinderen: Geen
Beroep: Sportcoach (Voormalig schaatsster)
Instagram: De Instagram van Ireen Wüst is @ireenw

Foto's

ireen wust
ireen wust