Chatilla van Grinsven

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Sportvrouwen > Chatilla van Grinsven

Sportvrouw Chatilla van Grinsven

Chatilla van Grinsven is een professioneel basketbalster. Ze werd geboren op 23 februari 1991. Ze groeide op in Eindhoven. Al snel was duidelijk dat Chatilla een stuk langer zou worden dan de meiden om haar heen. Uiteindelijk bleef de teller steken op 1 meter 89. Het is dan ook geen gekke keus dat Chatilla haar geluk ging beproeven in het basketbal. Ze speelde al op jonge leeftijd voor PSV en de jeugdteams van oranje. Toen ze 17 was, vertrok Chatilla van Grinsven naar de VS. Hier kreeg ze een scholarship en daarmee ging ze, naast basketballen, communicatiewetenschappen studeren. Ze was als speelster voor haar universiteiten erg succesvol en wist een hoop (individuele) prijzen te winnen. In 2013 behaalde ze haar bachelor: International business.

Chatilla van Grinsven basketbalcarrière

Ze speelde over de hele wereld en maakte het overal waar. Chatilla van Grinsven begon haar professionele carrière meteen na het behalen van haar bachelordiploma. Ze speelde in de Franse Euroleague, bij regerend kampioenen Bourges Basket. Hier won ze onder andere de beker. Hierna vertrok ze naar Turkije. Hier kwam ze uiteindelijk bij Galatasaray terecht, één van de grootste teams in de Euroleague. Na avonturen in Spanje en Tsjechië besloot ze haar carrière. Naast de clubs waar ze speelde, was Chatilla ook actief voor het Nederlands elftal. Van haar 15e tot haar 29e speelde ze interlands voor Oranje.

Chatilla van Grinsven familie en afkomst

Haar familie is ontzettend belangrijk geweest voor de ontwikkeling die Chatilla doorgemaakt heeft om te komen waar ze nu is. De vader van Chatilla van Grinsven was ook een professionele basketballer. Hoewel het daarmee misschien lijkt alsof het altijd al uitgemaakte zaak was dat Chatilla in zijn voetsporen zou treden, is niets minder waar. Chatilla deed als kind van alles. Zwemmen, karate, voetbal en tennis. Maar basketbal nog niet. Tot ze tegen haar vader zei dat ze dat ook wilde proberen. Eerst viel het tegen, na enkele maanden ging Chatilla weer terug naar tennis, waar ze beter in was. Toch liet haar coach het er niet bij zitten, ze wist Chatilla te overtuigen om terug te komen. Nadat haar vader Chatilla tapes van Michael Jordan liet zien, was ze helemaal om. Basketbalster zou ze worden. Haar vader heeft haar persoonlijk begeleid gedurende haar hele carrière en is daarmee ontzettend belangrijk geweest voor Chatilla. Chatilla van Grinsven is Nederlands, maar heeft ook Marokkaanse roots. Maar zelf omschrijft ze zich als een echte wereldburger. Ze heeft dubbelbloed, maar haar hart is van de wereld, zoals ze het noemt. Haar vele ervaringen in landen overal ter wereld hebben haar gemaakt zo als ze is.

Chatilla van Grinsven Expeditie Robinson

In 2022 deed Chatilla van Grinsven mee aan Expeditie Robinson. Hoewel ze niet altijd even geliefd was bij de kijkers van het programma, wist ze het wel ver te schoppen. Haar topsportmentaliteit zorgt er natuurlijk voor dat ze erg fanatiek is tijdens de proeven in het programma. Kijkers (en deelnemers) ervaarden dit soms als irritant.

Chatilla van Grinsven relatie en vriend

Chatilla van Grinsven maakt geen onderscheid, ze valt op zowel mannen als vrouwen. Toch heeft ze de ware nog niet kunnen vinden. Op dit moment betekent dit dat haar hond Luna de enige is die van de onvoorwaardelijke liefde van Chatilla mag genieten. Zelf noemde ze Luna ‘echt haar kindje’.

Nieuws

Foto: Chatilla van Grinsven werkt zich ontzettend in het zweet voor goede zaak

De knappe Chatilla van Grinsven heeft de Alpe d’Huzes gelopen met haar collega's. En daar heeft ze flink moeten afzien tijdens het evenement. 

Video: Verleidelijke Chatilla van Grinsven flirt enorm met haar volgers

De beeldschone Chatila van Grinsven heeft even een filmpje geplaatst, waarin ze wel heel erg persoonlijk wordt met haar publiek. 

Foto: Voorovergebogen Chatilla van Grinsven laat prachtige puppies zien

Chatilla van Grinsven laat al haar volgers op Instagram smelten. De basketbalster buigt diep voorover en laat haar prachtige puppies zien!

Foto: Chatilla van Grinsven deelt schokkende beelden van haar rode vlees

Chatilla van Grinsven deelt extreme beelden van de binnenkant van haar lijf. Dat ziet er niet goed uit, Chatilla!

Foto: Hélène Hendriks laat zich likken in eigen kleedkamer

Hélène Hendriks moest écht even bijkomen van haar HLF8-uitzending. Dit deed ze op de vloer van haar eigen kleedkamer, samen met Chatilla van Grinsven. Er kwam ook een flinke tong langs...

Chatilla van Grinsven krijgt kans om wc-flater goed te maken bij VI Vandaag

Chatilla van Grinsven is terug van weggeweest. Na haar wc-flater van vorig jaar mag ze het goedmaken bij VI Vandaag.

Holly Mae Brood in spannende serie de Verraders

Actrice Holly Mae Brood doet mee aan de Verraders! En er is een grote kans dat dit multi-talent het spannende programma gaat winnen.

Chatilla van Grinsven werpt hoge ogen in de Verraders

Basketbalster Chatilla is een van de deelnemers aan het spannende RTL 4 programma de Verraders. Het ‘Wie is de Mol’-achtige programma zet een groep van ruim 18 bekende Nederlanders voor de uitdagende taak de drie verraders onder hen te vinden. De verraders vermoorden ondertussen elke nacht een deelnemer.
Chatilla van Grinsven

Profiel

Geboortedatum: 23 februari 1991
Sterrenbeeld: Vissen
Lengte: 1,89m
Relatie: Nee
Afkomst: Nederland met Marokkaans bloed
Kinderen: Nee
Beroep: Basketbalster
Opleiding: communicatiewetenschappen
Instagram: De Instagram van Chatilla is @chatillavangrinsven

Foto's

chatilla van grinsven