Marjon de Hond

Weervrouw Marjon de Hond

Marjon de Hond, geboren op 3 juni 1972 in Tholen, Nederland, is een Nederlandse weervrouw. Na haar havo-opleiding aan RSG 't Rijks in Bergen op Zoom studeerde ze technische natuurkunde aan de HTS in Dordrecht, gevolgd door een doctoraalstudie aan de Universiteit Utrecht in meteorologie en fysische oceanografie. In 1999 ontdekte het NOS Journaal haar tijdens een screentest, waarop ze in 2000 Diana Woei opvolgde als weervrouw. Gezondheidsredenen leidden tot haar vertrek in 2009.. In 2015 trad ze toe als weervrouw bij Omroep Flevoland en keerde in 2019 terug naar de landelijke televisie bij Buienradar/RTL Weer.

Marjon de Hond relatie, getrouwd en kinderen

Marjon de Hond was voorheen in een relatie met Arjen Nieuwenhuizen, maar ze zijn inmiddels gescheiden. Samen hebben ze twee dochters, Roos en Lize. Het gezin heeft moeilijke tijden doorgemaakt vanwege Marjon's postnatale depressie, waarvan de kenmerken al begonnen tijdens haar studie. Haar opeenvolgende studies in technische natuurkunde en meteorologie met fysische oceanografie waren niet passend. Bovendien heeft ze twee miskramen gehad, wat ook een negatieve impact had op haar mentale welzijn. Al met al gaat het gelukkig inmiddels beter met Marjon de Hond.

Marjon de Hond comeback

Na een aantal jaar afwezig te zijn geweest als weervrouw op nationale televisie, keerde Marjon de Hond in 2019 terug bij Buienradar/RTL Weer. Haar passie voor presenteren en interesse in weerkunde brachten haar terug naar het scherm. Eerder vertrok ze bij de NOS vanwege depressieve symptomen en de druk die ze toen ervoer. Gelukkig is haar situatie aanzienlijk verbeterd, waardoor ze opnieuw straalt op televisie.

Nieuws

Mannenzaken gaat hiervoor graag op zijn knieën

Zittend op de knieën, richt Mannenzaken zich op Wereldgebedsdag tot de hemel, slaat een kruis en maakt wat wensen. Waar bidden we voor? (Spoiler: dit wil jij ook)
Marjon de Hond

Profiel

Geboortedatum: 3 juni 1972
Sterrenbeeld: Steenbok
Afkomst: Tholen, Nederland
Woonplaats: Almere
Relatie: Vrijgezel
Kinderen: Dochters Roos en Lize
Beroep: Weervrouw
Opleidingsniveau: HAVO
Instagram: De Instagram van Marjon is @marjon_de_hond

Foto's

Marjon de Hond
Marjon de Hond