Marieke Elsinga

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Presentatrices > Marieke Elsinga

Presentatrice Marieke Elsinga

Er zijn weinig radiopresentatrices zo bekend als Marieke Elsinga. Elke werkdag kun je heerlijk wakker worden met de stem van de mooie brunette, die samen met Mattie Valk de ochtendshow van Qmusic presenteert. Marieke Elsinga werd geboren in Gouda, op 12 juli 1986. Ze was een slimme meid die zonder problemen het VWO afrondde. Hierna ging ze naar de Hogeschool Utrecht, waar ze Communicatiemanagement studeerde. Dit is natuurlijk niet echt een studie die veel te maken heeft met haar baan als radio-dj. Marieke ging dan ook eerst bij een aantal bedrijven aan de slag op de marketingafdeling. Zo ontwierp ze campagnes voor onder andere Nike en het WNF. Toen Marieke 25 was, besloot ze dat ze dit niet de rest van haar leven wilde doen. Ze gooide het roer helemaal om en ging op zoek naar een baan in de mediawereld.

Marieke Elsinga Qmusic en Mattie Valk

Via een stage bij AT5 maakte Marieke Elsinga kennis met het werken in de media. In 2012 begon ze aan een opleidingstraject bij Qmusic, waarbij ze het zo goed deed dat ze in 2013 al een eigen programma kreeg. Weliswaar enkel in de weekenden, ‘s avonds en ‘s nachts, maar Marieke had zichzelf in de kijker gespeeld. Toch besloot ze in 2016 ontslag te nemen bij Qmusic en ging ze aan de slag bij RTL. Ondanks haar goede looks bleek televisie toch niet Mariekes ding. In 2018 kwam ze terug bij Qmusic en sindsdien is ze de helft van één van de bekendste radio-duo’s van ons land: Mattie en Marieke. Elke werkdag is ze tussen 06:00 en 10:00 te horen. In 2019 won Marieke de Zilveren Radioster voor de beste vrouwelijke dj.

Marieke Elsinga relatie en vriend

Meer dan tien jaar lang had ze geen vriend, Marieke Elsinga was een happy single. In 2018 werd ze live op de radio op date gevraagd door haar collega Domien Verschuuren. Het werd helaas niks tussen de twee. Domien was niet de enige collega die achter Marieke aanzat: Ook over Mattie en Marieke gingen de nodige geruchten. Een relatie hebben de collega’s echter nooit gehad. Inmiddels heeft Marieke haar prins op het witte paard gevonden. Marieke Elsinga heeft een relatie met Sander, die we niet veel in de media terugzien. Toch blijkt uit alles dat het goed zit tussen de tortelduifjes.

Marieke Elsinga zwangerschap en kind

In juni 2022 maakte Marieke Elsinga via de radio én de televisie bekend dat ze in verwachting was van een jongetje. De zwangerschap was groot nieuws in de mediawereld. Marieke Elsinga deelde tijdens de negen maanden regelmatig foto’s van de voortgang. Ook waren haar collega’s ontzettend betrokken bij de presentatrice en hielpen ze waar nodig. Inmiddels is Marieke Elsinga de trotste moeder van zoontje Jip.

Marieke Elsinga haaruitval

Na haar zwangerschap kampte Marieke Elsinga geruime tijd met ernstige haaruitval, wat haar "oprecht onzeker" maakte. Desondanks heeft ze inmiddels een behandeling ontdekt die lijkt te werken.

Marieke Elsinga huis

Marieke Elsinga woont in een appartement in Amsterdam. De radioster heeft voor dit appartement gekozen vanwege de overvloedige lichtinval. Het appartement is vrij compact, al beschikt het wel over een gigantisch dakterras.

Marieke Elsinga Instagram

De foto’s die Marieke Elsinga deelde, bereikten haar volgers natuurlijk via Instagram. Als bekende Nederlander kun je eigenlijk niet meer om het sociale media platform heen. Fans verwachten regelmatig updates over de ins en outs van het leven van hun favoriete mediapersoonlijkheid. Met meer dan 600.000 volgers die ze tevreden moet houden is Marieke er maar druk mee. Bijna dagelijks deelt ze wel iets, van vakantiefoto’s tot momenten uit de studio, alles is te zien op haar pagina. Je kunt Marieke Elsinga volgen via @mariekeelsinga.

Nieuws

Deze BN’ers zitten in pak van Eekhoorn en Nijlpaard bij The Masked Singer

The Masked Singer houdt iedereen in Nederland bezig. Wie zit er in de vreemde pakken op het podium?

Foto: Rillende Marieke Elsinga laat vingertje zien op afgelegen plek

Marieke Elsinga heeft een nieuwe foto online gezet en die geeft niet alleen haar, maar iedereen toch wel de rillingen.

Marieke Elsinga deelt schokkende voor- en na-foto: ‘Beetje afwisseling is ook wel lekker hè?’

Marieke Elsinga is niet bang om zichzelf weer even flink voor paal te zetten. Het verschil tussen deze twee foto's is dan ook enorm!

Marieke Elsinga laat ‘rauwe kant’ van glamour zien met schrikbarende video vanuit parkeergarage

Marieke Elsinga laat zichzelf op een schrikbarende manier zien. Al haar volgers kunnen hun ogen niet geloven.

Marieke Elsinga filmt zichzelf in shirt met vreemde vlekken

Marieke Elsinga heeft ze de harten van velen mannen gewonnen met een video die ongetwijfeld de tongen los zal maken.

Marieke Elsinga uitgelachen na schoonheidsbehandeling: “Wat is het lelijk”

Marieke Elsinga heeft hele zware dagen voor de boeg. De brunette wordt namelijk keihard uitgelachen na haar recente schoonheidsbehandeling.

Foto: Marieke Elsinga deelt snelle kleedkamerselfie in strak sportpakje

Als we Marieke Elsinga mogen geloven sport ze vooral voor de gezondheid, maar zo'n loeistrak figuur is natuurlijk een mooie bijkomstigheid. 

Foto: Minimaal aangeklede Marieke Elsinga geniet languit in het gras van zonnetje

Marieke Elsinga is weer Languit aan het genieten van het mooie weer in Nederland met weinig kleren aan in het gras. Is ze het gras aan het maaien? Dit laat weer zien wat deze beroemde radio dj in petto heeft!
Marieke Elsinga

Profiel

Geboortedatum: 12 juli 1986
Sterrenbeeld: Kreeft
Lengte: 1,76 meter
Gewicht: 74 kg
Relatie: Ja
Vriend: Sander
Kinderen: 1 kind, genaamd Jip
Beroep: Radio-dj, televisiepresentatrice
Opleiding: Communicatiemanagement aan de Hogeschool van Utrecht
Instagram: Marieke Elsinga gebruikt Instagram onder de naam @mariekeelsinga

Foto's

Marieke Elsinga
Marieke Elsinga
Marieke Elsinga