Helene Hendriks

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Presentatrices > Helene Hendriks

Presentatrice Helene Hendriks

Zet je de televisie aan voor een voetbalwedstrijd, dan hoop je toch altijd Hélène Hendriks achter de presentatietafel te zien. De blondine heeft zichzelf in no-time omhoog gewerkt tot één van de populairste voetbaldames op televisie. Haar verstand van het spelletje wordt door velen geprezen, en maakt dat het niet alleen leuk is om naar Hélène te kijken, je leert er misschien ook nog iets van! Inmiddels doet de presentatrice echter veel meer dan voetbal, ze heeft door de jaren heen namelijk ook de kans gekregen om bij SBS6 haar eigen talkshows te presenteren, namelijk Hlf8 en De Oranjezomer.

Hélène Hendriks familie, zussen en drieling

Hélène Hendriks werd geboren op 6 augustus 1980 in Breda. Opvallend genoeg was Hélène niet de enige die die dag geboren werd in huize Hendriks. Ze is namelijk één derde van een drieling. Haar zussen heten Claire en Judith en zijn net zulke sportliefhebbers als Hélène. Claire werd zelfs wereldkampioene zaalhockey. Dat sportieve hebben ze van hun ouders. De vader van Hélène was turnleraar, tenniste en hockeyde, terwijl haar moeder ook op hockey zat. Inmiddels begeleidt Claire hockeytalenten, heeft Judith een webshop in beautyproducten en wat Hélène doet is natuurlijk bekend.

Hélène Hendriks hockeycarrière

Een wereldkampioene is ze misschien niet, maar Hélène Hendriks was zelf ook een groot hockeytalent. Op haar zeventiende promoveerde ze met haar club Push naar de hoogste klasse. In totaal speelde ze twaalf seizoenen in de hoofdklasse. Tegenslagen, daar deed Hélène niet aan. Een trainer die haar uit het team zette vanwege een pinkblessure, of een dokter die op haar 23e vertelde dat ze beter kon stoppen met hockey vanwege een hernia, Hélène liet ze lekker praten. Tot haar 31e bleef ze hockeyen.

Hélène Hendriks ESPN en Half 8

Inmiddels kennen we Hélène natuurlijk als presentatrice. Dat verhaal begon toen ze dankzij haar pinkblessure opgezocht werd door de NOS. Journalist Joep Schreuder vroeg of Hélène niet bij NAC TV wilde werken. Van het één kwam het ander en inmiddels is ze een vaste presentatrice bij ESPN. Daarnaast heeft ze een tijdje haar eigen talkshow gehad. Dit was jarenlang de grote droom van Hélène, en met Hlf8 werd deze droom werkelijkheid. Elke werkdag was het programma te zien op RTL 4, en de blondine wisselde de presentatie af met Sam Hagens. Met verschillende gasten besprak ze hier het nieuws en ging ze dieper in op actuele onderwerpen.

Hélène Hendriks Vandaag Inside

Waar Hélène Hendriks ook om bekend staat, is haar goede band met de heren van Vandaag Inside. In het praatprogramma van Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee is Hélène een graag geziene gast. Op een heerlijke wijze weet de presentatrice grappen uit te halen met de mannen aan tafel. De kijkers van VI genieten van haar aanwezigheid.

Hélène Hendriks ziek

Eind december van 2020 verbleef de Nederlandse presentatrice een periode in het ziekenhuis vanwege een blinde darmontsteking, waarvoor ze zelfs een operatie onderging. Gelukkig betrof het een tijdelijke ziekte, en heeft ze nu nergens meer last van.

Hélène Hendriks scoort flink met De Oranjezomer

Hélène Hendriks heeft er hard voor moeten knokken, maar in 2023 kreeg ze van SBS6 de kans om talkshow De Oranjezomer voor haar rekening te nemen. In voorgaande jaren werd het programma nog (deels) door Wilfred Genee gepresenteerd, maar in de zomer van 2023 was Hélène Hendriks zelf de enige presentatrice van het programma. Ze ontving elke uitzending nieuwe gasten, en werd vergezeld door sidekicks als Rutger Castricum, Özkan Akyol, Noa Vahle, Estavana Polman en vele anderen.

Hélène Hendriks wint Televiziering

Tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, wist Hélène Hendriks in 2023 de Televizier-Ring voor beste presentatrice te winnen. Het betrof haar eerste overwinning van deze publieksprijs, hoewel ze in 2021 al eerder was genomineerd in dezelfde categorie. Destijds ging de prijs echter naar Nikkie de Jager.

Hélène Hendriks relatie, vriend en partner

Lang was het een groot geheim of Hélène Hendriks een relatie had of niet. Er gingen zelfs geruchten dat Hélène op vrouwen viel. De blondine ontkende dit, en het bleef weer lang stil rondom de presentatrice. Tot ze eind 2022 een boekje open deed over haar liefdesleven. Ze is gelukkig, en heeft een vriend. Veel meer laat ze er niet over los. Niet omdat ze geheimzinnig wil doen, maar omdat haar partner niet op alle media-aandacht zit te wachten.

Hélène Hendriks Instagram

De echte fans van Hélène Hendriks hebben natuurlijk niet genoeg aan de momenten dat de blondine op televisie te zien is. Een vrouw zo mooi als Hélène, daar wil je alles van meekrijgen. Gelukkig is er Instagram. En ook de presentatrice plaatst hier regelmatig een kiekje om haar volgers op de hoogte te houden. Foto’s vanaf het voetbalveld, op het strand, of een plaatje met haar hond, alles is er te vinden. Zelfs oude hockeyfoto’s duiken zo nu en dan op. Hélène Hendriks is te volgen op Instagram via @helenehendriks1.

Nieuws

Video: Hélène Hendriks steekt enorme veer in eigen achterste vanwege primeurtje

Hélène Hendriks heeft haar eigen talkshow te pakken, en begint meteen een beetje naast haar schoenen te lopen!

Succes gegarandeerd: zó veel kost reclamespot bij De Oranjezondag met Hélène Hendriks

Hoeveel het zou kosten om reclame te plaatsen bij de nieuwe talkshow van Hélène Hendriks? De Oranjezondag gaat hoe dan ook een hit worden, dus tv-expert Tina Nijkamp tipt alvast sponsoren...

Humberto Tan pikt droombaantje af van Hélène Hendriks

Slecht nieuws voor Hélène Hendriks: één van de mooiste baantjes van aankomende zomer gaat aan haar neus voorbij...

Foto: Hélène Hendriks laat haar twee flinke puppy’s zien

De prachtige presentatrice Hélène Hendriks heeft een nieuwe foto online gezet, waarbij ze wel een hele bijzondere kant van zichzelf laat zien.

Foto: Hélène Hendriks kijkt verlekkerd naar schitterende ronde hangers

Hélène Hendriks wordt helemaal wild van het nieuwe ontwerp van de Olympische medailles. En haar enthousiasme steekt ze niet onder stoelen of banken.

Foto: Hélène Hendriks deelt zeer zeldzame foto met identieke drieling-zusjes

Hélène Hendriks heeft kennelijk ook nog een ontzettend leuk zusje rondlopen. Maar dat wisten de meeste mensen natuurlijk niet van haar. 

Video: Angela de Jong geeft commentaar op pluspunten van Hélène Hendriks

Hélène Hendriks is een zeer geliefde presentatrice. Dat valt ook eeuwige criticus Angela de Jong op. Ze legt dat nog even uit bij Vandaag Inside. 

Tina Nijkamp schrikt: Vandaag Inside verliest elke dag van Hélène Hendriks

Het is voor de kenners in medialand wel duidelijk wie de strijd gewonnen heeft tussen Vandaag Inside en De Oranjewinter.
Helene Hendriks

Profiel

Geboortedatum: 6 augustus 1980
Lengte: 1,76 meter
Beroep: Presentatrice
Sterrenbeeld: Leeuw
Woonplaats: Bavel
Getrouwd: Nee
Relatie: Ja
Vriend: Ja, identiteit onbekend
Familie:
Hélène Hendriks is onderdeel van een drieling. Ze heeft twee zussen. Instagram: Hélène gebruikt Instagram onder de naam @helenehendriks1

Foto's

Helene Hendriks
Helene Hendriks