Sophie Hermans

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Politici > Sophie Hermans

Politica Sophie Hermans

Sophie Hermans is één van de meestgekozen vrouwen van de VVD in de Tweede Kamer. Ze is al sinds 2017 een vast lid namens haar partij. Sophie Hermans werd geboren op 1 mei 1981 in Nijmegen. Haar vader zat ook in de politiek. Dit was voor Sophie een motivatie om juist iets compleet anders te gaan doen. Nadat ze haar VWO opleiding afgerond had ging ze studeren in Amsterdam. Ze studeerde af in bestuurskunde. Maar enkel een masteropleiding bleek de honger van Sophie Hermans nog niet te stillen. Ze studeerde daarom ook nog in San Fransisco en Londen, voordat ze aan het werk ging. Sophie ging aan de slag als adviseur bij een consultancy bedrijf in Utrecht. Inderdaad een hele andere richting dan de politiek. Toch kwam ze hier in 2012 alsnog in terecht.

Sophie Hermans carrière, Mark Rutte en VVD

Als je de politiek in gaat, zit je natuurlijk niet meteen in de Tweede Kamer. Ook voor Sophie Hermans was dit niet het geval. Ze werd politiek adviseur van minister Stef Blok. Hierna deed ze hetzelfde werk voor minister-president Mark Rutte. In die tijd werd er zelfs soms gedacht dat ze de vriendin van Rutte zou zijn. Dit bleek niet waar te zijn. Toch wist ze indruk te maken op de minister-president. Ze mocht namelijk de overstap maken naar de Tweede Kamer. In 2017 kreeg ze haar eerste zetel. In 2021 wist ze haar plekje te behouden, waarna ze in 2022 zelfs de fractievoorzitter van de VVD werd.

Sophie Hermans partner, of toch vrijgezel?

Lange tijd was Sophie Hermans elke dag samen met Mark Rutte. Tot Mark in 2017 besloot er toch vandoor te gaan met de zus van Sophie, Caroline. Sophie bleef verslagen achter. Dit klinkt natuurlijk als een enorm verdrietig liefdesverhaal, maar niets is minder waar. Sophie werkte namelijk samen met Mark, als zijn politiek assistent. Toen Sophie in 2017 lid van de Tweede Kamer werd, nam haar zusje die functie van haar over. In de tijd dat Sophie en Mark nog wel samenwerkten, werd er wel hevig gespeculeerd over een mogelijke relatie tussen de twee. Ze waren immers beiden vrijgezel. Toch is er nooit sprake geweest van romantiek tussen de twee.

Sophie Hermans Instagram

Net als veel andere politici, weet Sophie dat ze Nederlanders het beste via Instagram op de hoogte kan houden van wat er speelt in het land. Daarom plaatst ze regelmatig foto’s van campagnes en acties. Maar ook haar privéleven laat ze zien op het sociale media platform. Zo kom je bijvoorbeeld van alles te weten over haar actieve hardloopcarrière. Wil je ook van alles rondom Sophie Hermans op de hoogte zijn? Volg haar dan op Instagram via @sophietmhermans.

Nieuws

Bizar: Interview met VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans loopt bijna uit op vechtpartij

Mark Rutte heeft pas net aangekondigd dat hij vertrekt en het gaat nu al mis met de VVD als partij. Hoe kon dit gebeuren? Sophie...

Video: Sophie Hermans in tranen na keiharde uithaal Geert Wilders

Sophie Hermans houdt het niet droog wanneer haar mede politicus Geert Wilders weer eens een lompe opmerking maakt.

Sophie Hermans blijkt tijdens debat meer dan alleen hulpje Mark Rutte

Opvallende afwezige bij het lijsttrekkersdebat is Mark Rutte. De VVD-leider laat de spotlights aan Sophie Hermans, die hij heel, maar dan ook echt héél goed kent...

Dankzij deze VVD-vrouwen heeft Mark Rutte zelf geen vriendin!

De top 5 van de VVD bestaat uit Mark Rutte en vier vrouwen. En laten die vier nu net de reden zijn dat Mark Rutte nog single is!
sophie hermans

Profiel

Geboortedatum: 1 mei 1981
Sterrenbeeld: Stier
Geboorteplaats: Nijmegen
Woonplaats: Amsterdam
Familie: Loek Hermans (Vader), Caroliene Hermans (Zus), Lodewijk Hermans (Broer)
Relatie: Nee
Kinderen: Nee
Beroep: Tweede Kamerlid, Fractievoorzitter
Opleiding: Bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam
Partij: VVD
Instagram: De Instagram van Sophie is @sophietmhermansice.

Foto's

sophie hermans
sophie hermans
sophie hermans