Lisa Westerveld

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Politici > Lisa Westerveld

Politica Lisa Westerveld

Lisa Westerveld werd geboren op 16 november 1981 in Aalten, een dorp in Gelderland. Ze groeide op als kleinkind van twee boeren. Haar ene opa had een kippenboerderij, haar andere grootouders een melkveehouderij. Vanuit haar jeugd is Lisa Westerveld christelijk opgevoed, al heeft ze het geloof inmiddels opgegeven. Nadat ze haar VWO-diploma behaalde aan het Christelijk College Schaersvoorde verhuisde Lisa naar Nijmegen om daar filosofie te gaan studeren. Ze werd actief in het bestuur van haar studentenvakbeweging en stroomde van daaruit door naar de Universitaire Studentenraad, waar ze voorzitter werd. Ook van de Landelijke Studentenvakbond is Lisa een tijd voorzitter geweest. Het was toen al duidelijk dat de mooie blondine een politieke topper kon worden. Lisa is een fanatiek voetbalster en houdt van hardrock en metal muziek.

Lisa Westerveld Groenlinks en SP

Haar werkende loopbaan begon Lisa Westerveld als persvoorlichter en politiek lobbyist bij de Algemene Onderwijsbond. Dit heeft ze zes jaar lang gedaan. Ondertussen begon ze ook aan haar politieke carrière. Hoewel ze aanvankelijk lid was van de SP, stapte ze al snel over naar GroenLinks. In 2012 stond ze al verkiesbaar, al kreeg ze toen niet genoeg stemmen voor een plek in de Tweede Kamer. In 2014 werd Lisa Westerveld voor het eerst verkozen, voor de gemeenteraad in Nijmegen. Drie jaar later verplaatste ze zich van Nijmegen naar Den Haag, waar ze lid werd van de Tweede Kamer voor haar partij GroenLinks.

Lisa Westerveld relatie en vriend

Je zou het niet verwachten als je haar ziet, maar Lisa Westerveld heeft geen partner. Misschien wel niet zo gek voor iemand met zo’n druk leven. Toch had je verwacht dat een leuke blondine als Lisa inmiddels wel ‘van de markt’ zou zijn. Maar dat biedt enkel mogelijkheden! Wie weet ben jij degene die Lisa kan overtuigen!

Lisa Westerveld Instagram

Met meer dan 1000 berichten kun je wel zeggen dat Lisa Westerveld weet hoe ze gebruik moet maken van Instagram. De blonde politica is ontzettend actief op Instagram en heeft meer dan 10.000 volgers. Op haar pagina plaatst ze foto’s van haar werk, maar ook van media-optredens en gewoon foto’s van haar persoonlijke leven. Zo krijgen haar volgers alles mee rondom Lisa. Je kunt Lisa volgen op Instagram via @lisa_westerveld.

Nieuws

Foto: Lisa Westerveld is verreweg de mooiste politica tijdens Prinsjesdag

Prinsjesdag: De dag van de hoedjes en gekke jurken. Tussen haar beschamend geklede collega's steekt blonde Lisa er in positieve zin héél erg bovenuit!

5 opmerkelijke weetjes over columniste Debby Gerritsen

Sinds kort kent iedereen de naam van Debby Gerritsen. Na het lezen van haar uitgesproken columns over onder andere Marco Borsato is het duidelijk dat deze dame een zeer uitgesproken mening heeft. En aangezien we graag meer willen weten over dit soort unieke vrouwen, moeten we het natuurlijk even over Debby hebben!

Dit is waarom Lisa Westerveld van GroenLinks Jesse Klaver gaat vervangen

Lisa Westerveld is een lichtpuntje in de Tweede Kamer. Niet alleen omdat ze altijd klaar is voor een fel debat, maar natuurlijk ook vanwege mooie verschijning van de politica, die zich flink laat gelden tijdens debatten over corona. Mag Jesse Klaver zich zorgen gaan maken?

Sjoerd Mossou rekent af met moraalridders rondom vrouwen in voetballerij

AD-journalist Sjoerd Mossou vindt dat we volledig doorslaan met z'n allen nadat Pierre van Hooijdonk door de mangel gehaald werd voor een opmerking over vrouwelijke scheidsrechters...

Politica Lisa Westerveld is een vrouw met ballen

Het was spannend, maar politica Lisa Westerveld blijft in de tweede kamer! Zo blijven de debatten tenminste nog interessant om te kijken.

Lilian Marijnissen is mooiste politica van Nederland

Ja ja, het is weer zover: tijd voor de uitslag van onze 'Wie is de mooiste Politica van Nederland'-battle!

Wie is… de mooiste politica?

We mogen pas in 2021 weer naar de stembussen, maar op Mannenzaken mag je nú al je stemplicht vervullen! Je politieke voorkeur mag het raam uit, daar geven we bij deze verkiezing niet om. Waar we wél op letten? Wie nou eigenlijk de leukste politica is!

Vijf mooie redenen om De Slimste Mens te kijken

Voor de humor of entertainment hoef je niet naar de Nederlandse versie van 'De Slimste Mens' te kijken. Deze vijf vrouwen maken het nieuwe seizoen wél de moeite waard!
lisa westerveld politica groenlinks tweede kamer

Profiel

Geboortedatum: 16 november 1981 Sterrenbeeld: Schorpioen
Afkomst: Aalten, Gelderland Woonplaats: Nijmegen
Relatie: Nee
Kinderen: Nee
Beroep: Tweede Kamerlid
Opleiding: Filosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen
Politieke partij: GroenLinks
Instagram:
De Instagram van Lisa is @lisa_westerveld

Foto's

lisa westerveld
lisa westerveld
lisa westerveld