Caroline van der Plas

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Politici > Caroline van der Plas

Politica Caroline van der Plas

Ongetwijfeld ken je Caroline van der Plas als de oprichter en lijsttrekker van de BoerBurgerBeweging, de partij die het opneemt voor de boeren in ons land. Ze is een sterke politica die fel instaat voor de belangen van haar stemmers. Toch is haar carrière als politica er één die verre van gewoon is. Caroline van der Plas werd geboren op 6 juni 1967 in Cuijck, een klein plaatsje in Brabant. Haar vader was sportjournalist. De moeder van Caroline werkte bij het CDA, en was dus ook actief in de politiek. Caroline besloot echter de richting van haar vader op te gaan.

Caroline van der Plas carrière

Na het afronden van de havo ging ze aan de slag bij het Deventer Dagblad waar ze redacteur werd. Na dit werk bij verschillende regionale en landelijke omroepen gedaan te hebben, besloot ze in de richting van de vleesindustrie te gaan. Caroline werd redacteur voor vakbladen in deze sector, waar ze erachter kwam hoe het met de boeren in ons land gesteld was. Omdat ze vond dat er een hoop beter kon, ging ze werken bij de vakbond voor varkenshouders en later bij Team Agro NL. Caroline werkte hier als belangenbehartiger van de boeren. Vanuit hier richtte ze uiteindelijk ook de BoerBurgerBeweging op. De BBB probeert ervoor te zorgen dat de Tweede Kamer de boer niet vergeet. Inmiddels is Caroline al enige tijd de fractievoorzitter en lijsttrekker van deze partij.

Caroline van der Plas relatie en partner

Lange tijd was Caroline van der Plas de gelukkigste vrouw ter wereld. Tot haar grote liefde Jan in september 2019 overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Het was een enorme klap voor Caroline, die op dat moment stond voor de grootste stap van haar leven: Het oprichten van de BoerBurgerBeweging. Het rouwproces was lastig, zeker omdat de restricties van de coronacrisis ervoor zorgden dat Caroline niet meer bij haar vrienden terecht kon om haar hart te luchten. Inmiddels gaat het beter met Caroline, al zal het gemis altijd blijven. Ze wil ook absoluut geen andere man, want Jan is er voor haar gevoel nog altijd bij.

Caroline van der Plas Twitter en Instagram

Je kunt Caroline van der Plas niks meer leren over sociale media. Ze was er als één van de eersten bij toen Twitter groot werd. Ze was zelfs zo’n actieve twitteraar dat ze de BoerenTweetMeet begon, waarbij boeren die elkaar enkel via Twitter kenden in het echt samen konden komen. Nog altijd is ze actief op Twitter, met meer dan 170.000 volgers. Ook op Instagram kun je Caroline terug vinden. Ze plaatst veel foto’s van haar campagnes, maar ook foto’s uit de privésfeer. Zo kun je de politica op een andere manier leren kennen. Je kunt Caroline van der Plas volgen op Twitter via @lientje1967 en op Instagram via @carolinevandplas.

Nieuws

Caroline van der Plas deelt verrassende details met familielid Martien tijdens Chateau Meiland VIPS

Caroline van der Plas deelt intieme details over haar privéleven én over relatie met familielid Martien Meiland. 

Caroline van der Plas probeert bekvechtende Dilan Yesilgöz en Pieter Omtzigt te koppelen

Een minister-president die op X rake klappen uitdeelt? Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt proberen elkaars vuile was buiten te hangen op social media. Zelfs Caroline van der Plas mengt zich in deze vreemde strijd...

Vandaag Inside-kijker zit niet op Caroline van der Plas te wachten: ‘Niets te vertellen’

Caroline van der Plas, de lijsttrekker van de BoerBurgerBeweging (BBB), is niet meer zo geliefd als ze ooit was. De kijkers van Vandaag Inside hebben haar massaal afgekeurd na een tweet waarin ze kijkers vroeg om vragen aan haar te stellen. De reacties waren niet mals...

Beelden: Caroline van der Plas verdeelt kiezers met dubieuze rol in kinderfilm

Natuurlijk proberen politici overal een wit voetje te halen, zelfs in een kinderfilm. Caroline van der Plas zit namelijk in een film over Sinterklaas!

Foto: Merel Ek helemaal van de kaart na schokkend nieuws bij Vandaag Inside

Merel Ek was te gast bij de heren van Vandaag Inside. Merel was duidelijk niet voorbereid op zware kost! Zó geshockeerd zagen we de normaal zo goedlachse Merel nog nooit!

Caroline van der Plas laat enorme metamorfose zien met schokkende foto

Caroline van der Plas is goed bezig. Niet alleen werpt haar partij de BBB hoge ogen, maar ook privé lijkt het hartstikke goed te gaan. 

Caroline van der Plas bewijst met zeldzame foto dat ze vroeger ’tenger mooi meisje’ was

Wie had dat gedacht? Vroeger was Caroline van der Plas best wel een knappe dame! En zonder Johan Derksen had niemand dat geloofd.

Schokkend: Zo zag Caroline van der Plas eruit toen ze jong was

Caroline van der Plas, leidster van BBB, oftewel: de BoerBurgerBeweging. Ze is ontzettend veranderd sinds haar jeugd. Zo'n transformatie had je nooit verwacht!

Profiel

Geboortedatum: 6 juni 1967
Sterrenbeeld:
Tweelingen
Afkomst: Cuijk, Brabant
Woonplaats: Deventer
Relatie: Weduwe
Kinderen: Twee zoons
Broer: Ian van der Plas
Beroep: Lijsttrekker
Opleidingsniveau: Havo
Politieke partij: BBB
Instagram: De Instagram van Caroline is @carolinevandplas

Foto's