Marije Knevel

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Journalisten > Marije Knevel

Journaliste Marije Knevel

Als je de dochter bent van presentator Andries Knevel, dan krijg je vanaf je geboorte al een hoop mee van de entertainmentwereld. Het is dan ook niet zo gek dat Marije Knevel de passie hiervoor van haar vader heeft overgenomen. Marije werd geboren op 31 juli 1987, toen haar vader net zijn eerste programma presenteerde. Ze weet dan ook niet anders dan dat het thuis om televisie ging. Toch heeft Marije Knevel een andere route bewandeld dan haar vader. Ze is namelijk journaliste geworden. Hier heeft ze ook voor gestudeerd aan de Christelijke Hogeschool in Ede.

Marije Knevel Linda en RTL

Daarna heeft ze ontzettend veel verschillende dingen gedaan. Ze is redacteur geweest voor Editie NL, verslaggever voor de NOS, heeft films gemaakt voor goede doelen, en werkte jarenlang bij Linda Magazine. En dit is nog maar het puntje van de ijsberg. Marije Knevel is een enorm bezige bij. Ze kan niet te lang op één plek zitten, er moet altijd beweging zijn. Als ze één baan uitgespeeld heeft, gaat ze naar de volgende. Dat is ook waarom ze, een jaar nadat ze hoofdredacteur van de Linda werd, aankondigde dat ze op ging stappen. Wat Marije in de toekomst nog te wachten staat, is voor iedereen een vraag. Maar dankzij haar ervaring op zoveel verschillende gebieden, kan ze het vast en zeker aan.

Marije Knevel in 'Wie is de Mol?'

In 2022 nam Marije Knevel deel aan 'Wie is de mol?'. Ze wist zich te handhaven tot de zevende aflevering, waarin ze uiteindelijk als zesde werd geëlimineerd. Na de show werd ze echter geconfronteerd met talloze hatelijke reacties, wat haar ernstige zorgen baart over hoe 'normaal' haatuitingen tegenwoordig lijken te zijn op sociale media.

Marije Knevel relatie en vriend

Lange tijd was Marije Knevel vrijgezel, wat er soms ook toe leidde dat de gekste verhalen de wereld in werden geslingerd. Zo kwam al eens naar buiten dat de journaliste smoorverliefd zou zijn op Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries. De twee zouden niet kunnen wachten op hun volgende date. Marije liet via haar sociale media weten dat dit nieuw voor haar was, maar dat ze blijkbaar dus wel graag met Royce op date wilde. Daarop vroeg ze spottend: “Waar ga je me mee naar toe nemen Royce?”. Inmiddels is aan alle roddels een eind, Marije heeft immers al jaren een vriend. Ze is hier ook overduidelijk erg gelukkig mee. Van kinderen is nog geen sprake.

Marije Knevel Instagram

Er is van alles te beleven in het leven van Marije Knevel. Als hoofdredacteur van de Linda zie je haar echter niet zo vaak voor een camera verschijnen. Gelukkig leven we in het tijdperk van sociale media en hoeven we dus niks van de knappe journaliste te missen. De mooiste vakanties komen op haar tijdlijn voorbij, gevolgd door foto’s met haar vriend of een paar lekkere selfies. Marije deelt het graag en haar fans houden ervan. Je kunt Marije Knevel volgen op Instagram via @marijeknevel.

Nieuws

Foto: Marije Knevel promoveert ein-de-lijk bij LINDA dankzij WIDM-avontuur

Marije Knevel is een van de knapste journalistes en redacteuren van Nederland. En na haar WIDM-avontuur mag ze eindelijk promoveren bij LINDA.

Is Noa Vahle de nieuwe Hélène Hendriks?

Noa Vahle, de 21-jarige dochter van Linda de Mol, gaat Hélène Hendriks achterna!

Chantal Janzen achter de schermen bij TV Kantine: “Ik doe het in m’n broek”

In echt de állerlaatste TV Kantine van het seizoen duiken we achter de schermen. Daar zien we gastacteur Chantal Janzen die het écht niet meer kan houden...

Wie speelt Eva Jinek in laatste aflevering TV Kantine?

Het is alweer tijd voor de laatste TV Kantine van het seizoen. Nog één keer genieten van klassiekers als Gaby Blaaser, maar ook vol bewondering kijken naar nieuwe typetjes. Iedereen vraagt zich af wie Eva Jinek zo goed speelt!

Foto Marlijn Weerdenburg bij TV Kantine is zoekplaatje

Ook bij de TV Kantine gaat er wel eens iets mis. Op wie vind jij deze 'enge' Marlijn Weerdenburg het meest lijken? En de andere typetjes?

Knalgele Lakshmi pakt de spotlights in Wie Is De Mol?

Ze is klein van stuk, maar Lakshmi begint met de week meer op te vallen bij Wie Is De Mol?. Is het niet met haar banaangele Kill Bill-pakje, dan wel met haar gouden keeltje...

Lakshmi houdt het niet droog na schokkende executie Wie Is De Mol?

Niet álles van Wie Is De Mol? haalt de uitzending. Zo zien we eigenlijk nooit hoe de groep kandidaten reageert vlak nadat er iemand met een rood scherm naar huis vertrokken is. Vooral Lakshmi had het heel moeilijk met deze executie...

Marije Knevel zorgt voor ergernis bij kijkers Wie Is De Mol?

Marije Knevel 'waarschuwde' al voor haar (over)enthousiaste, actieve en opgewekte persoonlijkheid. Veel WIDM-kijkers hebben nú al genoeg van haar...
marije knevel

Profiel

Geboortedatum: 31 juli 1987
Sterrenbeeld: Leeuw
Kinderen: Nee
Relatie: Ja
Vriend: Jelle van den Berg
Beroep: Journalist
Opleiding: Journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede
Vader: Andries Knevel
Instagram: Marije zit op Instagram onder de naam @marijeknevel

Foto's

Marije Knevel WIDM Wie is de Mol Irritant vervelend ergernis twitter flapuit
Wie Is De Mol