Marielle Tweebeeke

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Journalisten > Marielle Tweebeeke

Journalist Mariëlle Tweebeeke

Ze houdt ontzettend van interviewen en won ook al meerdere awards omdat ze er zo goed in is, Mariëlle Tweebeeke is een professional pur sang. Mariëlle werd geboren op 17 juli 1971, in Koog aan de Zaan. Ze groeide op in Midwoud, in Friesland. Het was geen uitgemaakte zaak dat Mariëlle Tweebeeke journaliste zou worden. Ze studeerde Arbeid- en Organisatiesociologie in Amsterdam, en startte daarna een eigen werving- en selectiebedrijf. Dit bedrijf runde ze voor vier jaar, maar het gaf geen voldoening aan de ambitieuze Mariëlle. Toen een vriendin op vakantie aan haar vroeg wat ze het allerliefst zou doen, antwoordde ze dat ze bij AT5 wilde werken. Eenmaal thuis solliciteerde ze, en de rest is geschiedenis.

Mariëlle Tweebeeke RTL Nieuws en Nieuwsuur

Zo’n zes jaar werkte Mariëlle Tweebeeke bij AT5, waar ze presentatrice was en verslag deed over economie en politiek. Haar talent bleef niet onopgemerkt, en in 2007 maakte ze de stap naar RTL Nieuws. Mariëlle had zichzelf in de kijker gespeeld door een paar succesvolle gokjes, wat haar interviews met belangrijke mensen had opgeleverd. In 2010 verplaatste Mariëlle voor het laatst, naar NOS Nieuwsuur. Dit actualiteitenprogramma presenteert ze nog altijd. Sinds ze hier werkt heeft ze al twee Sonja Barend Awards gewonnen voor de beste televisie-interviews van dat jaar. Ook wist ze De Tegel in 2013 binnen te slepen, dit is de prijs van het jaar binnen de journalistiek.

Mariëlle Tweebeeke relatie en vriend

Ontzettend knap, slim en ook nog eens ambitieus. Voor een dame als Mariëlle Tweebeeke staan de mannen in de rij. Maar die rij loopt niet echt door. Mariëlle is namelijk al sinds de vorige eeuw samen met haar partner, Marnix Zijderlaan. Samen met hem richtte ze ook haar werving- en selectiebedrijf op. Het stel heeft twee kinderen, een dochter en een zoon. Door het drukke werk van Mariëlle Tweebeeke, is Marnix vaak degene die thuis de dingen moet regelen. Daar is Mariëlle ontzettend blij mee, want als zij dan na een lange dag weer hun huisje in Amsterdam binnenkomt, is alles voor haar geregeld.

Mariëlle Tweebeeke Instagram

Mariëlle Tweebeeke is in alles ingetogen. Je zult haar nooit zien in een rokje of jurkje, en uitdagende kleuren vermijdt de journaliste ook. Het moet niet om haar gaan, zij moet geen mening hebben, heeft ze ooit gezegd. Dat zou haar werk namelijk alleen maar moeilijker maken. Daarom deelt Mariëlle ook weinig van haar privéleven. In tegenstelling tot andere bekende Nederlanders, kan Mariëlle Tweebeeke prima zonder sociale media als Instagram en Twitter. Natuurlijk is dat wel jammer voor haar fans, die graag zoveel als mogelijk zien van de mooie presentatrice.

Nieuws

Politica Lisa Westerveld is een vrouw met ballen

Het was spannend, maar politica Lisa Westerveld blijft in de tweede kamer! Zo blijven de debatten tenminste nog interessant om te kijken.

Mariëlle Tweebeeke domineert tijdens Verkiezingen

Mariëlle Tweebeeke is net een roofdier deze verkiezingen! Wie is de vrouw waar zelfs Geert Wilders een beetje bang voor is?

#ThrowbackThursday: Marielle Tweebeeke

Zou Jan-Peter Balkenende haar nog kennen?
Marielle Tweebeeke

Profiel

Geboortedatum: 17 juli 1971
Sterrenbeeld: Kreeft
Geboorteplaats: Koog aan de Zaan
Relatie: Ja
Vriend: Marnix Zijderlaan
Kinderen: Ja, dochter Valerie en zoon Sebastiaan
Beroep: Journalist, Presentatrice
Opleiding: Arbeid & Organisatie Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam
Instagram: Mariëlle heeft geen Instagram account

Foto's

Marielle Tweebeeke
Marielle Tweebeeke