Prinses Amalia van Oranje

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Influencers > Prinses Amalia van Oranje

Prinses Amalia

Prinses Amalia is de eerste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Ze werd geboren op 7 december 2003 in Den Haag. Haar officiële naam is Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria. Ze ging naar school in Wassenaar, waar ze naar de openbare Bloemcampschool ging. In 2015 ging ze naar het Gymnasium in Den Haag. Hier haalde ze in 6 jaar haar VWO diploma, cum laude. Ook haalde ze haar jachtakte.

Prinses Amalia studie en studentenleven

Sinds studiejaar 2022-2023 studeert Prinses Amalia aan de Universiteit van Amsterdam. Ze volgt hier de studie Politics, Psychology, Law and Economics. Het is een driejarige, Engelstalige studie. De keuze voor Amsterdam was een bijzondere. Ze was namelijk de eerste troonopvolgster die níet in Leiden ging studeren. Amalia wilde graag een studentenleven als ieder ander. Bij een vereniging gaan en het échte studentenleven meemaken. Toch ging dat niet zo makkelijk. Allereerst moest Amalia in een speciaal beveiligd studentenhuis wonen, waardoor andere studenten plaats moesten maken. Daarnaast kon ze niet bij bepaalde verenigingen, omdat hun reputatie niet past bij iemand van het koninklijk huis. Als laatste werd haar droom ook nog eens verpest door een mogelijke dreiging van de Mocro Maffia, die misschien uit was op een ontvoering of aanslag. Amalia moest haar studentenleven voortzetten in een streng beveiligd huis buiten Amsterdam. Ze kon praktisch niet naar buiten.

Prinses Amalia vriend en relatie

Amalia had enige tijd een relatie met miljonairszoon Isebrand Kaldewei. Isebrand is afkomstig van een rijke ondernemersfamilie die luxe badkamersanitair verkoopt. Amalia had al aangegeven dat haar voorkeur op Duitse jongens viel, aangezien die galanter zijn dan de ‘horkerige’ Nederlanders. Toch bleek Isebrand niet de nieuwe Prins Claus. Ondanks een reis naar New York samen en het bevestigen van de relatie tijdens de skivakantie in Lech werd na iets minder dan een jaar bekend dat de relatie op de klippen was gelopen. Dat maakt dat Amalia vrijgezel is. Ben jij dus een galante Duitse jongen, van een beetje een goede familie? Dan kan je Amalia misschien wel overtuigen en word je de nieuwe Prins van Oranje.

Nieuws

Foto: Gaat Prinses Amalia nu eindelijk in dit pand in Amsterdam wonen?

Amalia keert na ondergedoken te hebben terug naar haar gepantserde studentenpand in Amsterdam.

Prinses Amalia krijgt veel complimentjes dankzij deze nieuwe foto

Onze Prinses Amalia viert een bijzondere mijlpaal en legt dat vast met een spectaculaire foto!

Foto: Prachtige Prinses Amalia begint steeds meer op Koningin Máxima te lijken

Onze kroonprinses begint steeds meer op haar prachtige moeder te lijken. Dat blijkt wel uit nieuwe foto's die gemaakt zijn van Amalia. 

Foto: Kijker tijdens Prinsjesdag massaal afgeleid door royale derrière van Prinses Alexia

Prinsjesdag 2023 is voorbij. Niet Willem-Alexander, niet Amalia, maar Prinses Alexia stal de show volledig. Kijkers raken niet uitgepraat over haar ronde achterzijde...

Yvonne Coldeweijer deelt riskante privé foto van Prinses Amalia

Juicekoningin Yvonne Coldeweijer heeft de smaak weer te pakken! Ze deelt zomaar een wel heel riskante foto van onze prinses Amalia...

Foto: Prinses Amalia eindelijk ‘oud genoeg’ voor wilde avonturen

Je kan het je haast niet voorstellen, maar Amalia wordt aanstaande dinsdag gewoon achttien jaar. En voor de prinses der Nederlanden betekent dit, dat er veel gaat veranderen. 
Amalia 18 jaar

Profiel

Geboortedatum: 7 december 2003
Sterrenbeeld: Boogschutter
Geboren: Den Haag
Relatie: Nee
Instagram: Amalia gebruikt geen Instagram

Foto's