Angela Schijf

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Actrices > Angela Schijf

Angela Schijf

Al sinds 1994 is Angela Schijf actrice. De brunette is niet meer weg te denken van de televisie en het witte doek. Angela werd geboren in Uithoorn op 7 augustus 1979. Ze groeide op in het Noord-Hollandse plaatsje en ging in het nabij gelegen Amstelveen naar de middelbare school. Hier rondde ze in 1998 haar vwo opleiding af. Toen was ze al een bekend actrice, ze begon namelijk in 1996 al met een rol bij de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden.

Angela Schijf Goede Tijden Slechte Tijden

In 1994 maakte Angela Schijf haar debuut op televisie. In de serie Oppassen! speelde ze de rol van Dorine. Blijkbaar deed ze dit heel goed, want toen ze hier in 1995 mee stopte deed ze een succesvolle auditie voor Goede Tijden Slechte Tijden. In 1996 was ze voor het eerst te zien in de soap. In GTST vervulde Angela de rol van Kim Verduyn. Met deze rol werd Angela landelijk beroemd. Uiteraard schoot haar carrière hiermee ontzettend goed uit de startblokken. Binnen no-time had Angela nieuwe rollen in televisieshows, films en theatervoorstellingen. Zo speelde ze onder andere in Baantjer, Costa en was ze stemactrice in verschillende kinderseries.

Angela Schijf Flikken Maastricht

De meeste mensen zullen aan Flikken Maastricht denken zodra ze de naam Angela Schijf horen. Het is dan ook de bekendste rol die Angela ooit gespeeld heeft. Bovendien speelt ze hem al meer dan 15 jaar. Ze heeft in de serie één van de twee hoofdrollen, samen met Victor Reinier. Haar personage is Eva van Dongen, een rechercheur bij de politie. De serie is één van de meest bekeken Nederlandse series op de buis en heeft zelfs een eigen podcast.

Angela Schijf relatie, vriend en kinderen

Angela Schijf is dus al enorm lang bekend van televisie. Dat ze zo in de schijnwerpers staat, zorgt ervoor dat genoeg mannen kunnen zien wat voor een schoonheid het is. Het duurde dan ook niet lang voordat Angela haar prins op het witte paard gevonden had. In 2002 trouwde ze met de Vlaamse acteur Tom van Landuyt. Hoewel Tom een stukje ouder is (zo’n 13 jaar), zijn de twee nog altijd ziels gelukkig samen. Ze hebben drie dochters: Bloem, Meisje en Zus. Regelmatig deelt Angela foto’s van haar gezin, zoals een trotse moeder dat doet.

Angela Schijf afgevallen

Angela schrijf heeft al zeker 10 jaar last van de eetstoornis Boulimia. Deze ziekte wordt gekenmerkt door terugkerende episodes van ongecontroleerd overeten, gevolgd door gedragingen om het ingenomen voedsel te compenseren. Deze compenserende gedragingen kunnen onder andere braken, vasten, overmatig sporten, of het gebruik van laxeermiddelen of plaspillen zijn. Volgens Angela Schrijf is het geen 'aandacht trekken' of 'alleen maar dun willen zijn'. 'Het is een verschrikkelijke psychische ziekte die niet per se zichtbaar hoeft te zijn'.

Anne Schijf Belgische nationaliteit

Naast het feit dat Angela zichzelf Nederlands mag noemen, heeft ze sinds 2013 ook de Belgische nationaliteit. De actrice woont dan ook in Antwerpen met haar man Tom van Landuyt.

Angela Schijf Instagram

De foto’s die Angela deelt, zie je terug op haar Instagram. Je ziet hier foto’s van Angela op de set en tijdens premières, maar ze deelt ook exclusieve beelden van haar privéleven. Uitstapjes met het gezin, foto’s met haar hond Simon, noem het maar op. Als je altijd op de hoogte wil zijn van wat Angela meemaakt, moet je haar dus zeker volgen op Instagram. Je kunt Angela Schijf volgen op Instagram via @angelaschijfofficial.

Nieuws

Angela Schijf heeft maandenlang zangles nodig voor rol The Passion: “Ik ben niet gelovig”

Bij Renze op Zondag vertelt Angela Schijf over haar rol Maria van 'The Passion'. Maar kan Angela wel zingen na zelfs 3 maanden zangles?

Lenige Angela Schijf gaat diep door haar knieën tijdens opnames Flikken Maastricht

Blijkbaar is actrice Angela Schijf nog hartstikke fit en lenig. In de nieuwste beelden van het aankomende seizoen Flikken Maastricht laat de brunette zien wat ze allemaal in huis heeft..

Foto: Actrice Angela Schijf laat zich keihard beetnemen door enorme hond

Ieder persoon verwerkt verdriet weer anders. Actrice Angela Schijf vindt haar de beste troost bij haar eigen viervoeter. 

Angela Schijf deelt zeldzame foto uit GTST-tijd

Natuurlijk kent iedereen Angela Schijf van haar rol als politievrouw Eva in Flikken Maastricht. Maar, de actrice heeft ooit ook meegedaan aan de soapserie GTST. De knappe actrice deelt een zeldzame foto van deze tijd. Angela Schijf was hier eigenlijk nog maar een jong meisje!

Angela Schijf verbaast iedereen met strakke jurk op Musical Awards

Angela Schijf mocht zich eindelijk weer eens helemaal optutten voor een award uitreiking. De Flikken Maastricht actrice koos dit keer niet voor een jeans en trui. Angela Schijf verscheen op de rode loper in een erg strakke jurk die niks aan de verbeelding overlaat... 

Angela Schijf krijgt complimenten voor afgekeurde pasfoto

Angela Schijf maakt zich klaar voor een nieuwe theatervoorstelling en heeft alvast een nieuwe pasfoto laten schieten. Maar volgens haar volgers op Instagram is er van alles mis met dit schitterende kiekje van Angela...

Hoe is het nu met actrice Angela Schijf?

Waar is Angela Schijf gebleven? Zit er een GTST-comeback aan te komen? Hier is de actrice op dit moment mee bezig...

YES: Meisje van Plezier seizoen 3 nu op Videoland!

Angela Schijf op haar best! De hitserie is inmiddels een heuse Videoland Original, en komt dus in één keer uit op de Nederlandse streamingservice. Tijd om te bingen!
Angela Schijf

Profiel

Geboortedatum: 7 augustus 1979 Sterrenbeeld: Leeuw
Lengte: 1,70 Meter
Afkomst: Uithoorn, Nederland
Relatie: Ja, met Tom van Landuyt
Kinderen: 3 dochters, Bloem, Meisje & Zus
Beroep: Actrice
School: Herman Wesselink College in Amstelveen
Instagram: De Instagram van Angela is @angelaschijfofficial

Foto's

Angela Schijf GTST
Angela schijf
Angela Schijf Actrice GTST Flikken Maastricht Gezin Privé