Vermaak Films Batman is niet bad man

Batman is niet bad man

-

Batman is niet bad man

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Het is tegenwoordig een enorme trend om een superhelden/schurken film aan te kondigen met een screentest. Een paar seconden materiaal waar je het kostuum van de desbetreffende held of schurk al kan aanschouwen.

Denk bijvoorbeeld aan de eerste beelden van Joker, dat hij alleen maar in volle make-up richting de camera lacht. En The Batman volgt deze trend ook. En daaruit kunnen we al opmaken dat deze Batman heel anders wordt dan zijn voorgangers.

Not so Buff-y the vampire

Robert Pattinson kennen we voornamelijk als di tengere, technisch gezien overleden, tienermeisjes droom uit Twillight. Dat imago is nogal lastig om vanaf te komen. Voor je het weet kijkt iedereen straks naar een nog ergere emo versie van Bruce Wayne op het scherm. Zeker als de rol die je overneemt eerst gespeeld werd door Ben Affleck en Christopher Nolan, twee stoere kerels die maanden in de sportschool zichzelf liepen op te pompen voor de rol.

Christian Bale als Bruce Wayne in Batman Begins (2005, Warner Bros.)

Pattinson speelt Bruce Wayne in een jonge periode in zijn leven, dus het is logisch dat hij iets minder gespierd en getraind overkomt. Al is dat een mooi excuus, aangezien er geruchten zijn dat Pattinson nogal wat moeite heeft met spiermassa kweken. We zien dus waarschijnlijk een Batman die wat meer op zijn bek zal gaan tijdens gevechten, die iets meer moeite zal hebben met bad guys achter de tralies zetten en die wellicht wat minder zeker over komt zonder het kostuum aan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Batman 2021

Een bericht gedeeld door Robert Pattinson (@official_robertpattinson) op

Zo blind als een …

De teaser doet enorm denken aan een andere superheld. De stilte, de rode gloed, het donkere pak, het wegkijken; het is bijna een directe kopie van Marvel’s Netflix serie Daredevil! Onder het motto beter goed gejat dan slecht verzonnen kan het zo zijn dat Matt Reeves (de regisseur) inspiratie uit deze serie haalt voor zijn Batman film en dat op deze manier duidelijk maakt. Batman en Daredevil hebben al een beetje een geschiedenis, aangezien Ben Affleck beide superhelden gespeeld heeft in zijn carrière.

Daredevil GIF - Find & Share on GIPHY

Misschien is deze versie van de caped crusader wel blind en bevecht hij de misdaad door met sonar zijn vijanden op te sporen. Zoals een echte vleermuis. Dat zou een echte breuk zijn met de voorgaande versies van Batman, maar geeft wel echt iets nieuws aan de fans.

Geen penguin, maar gentleman

Ook de schurken uit Matt Reeves zijn film zien er waarschijnlijk net iets anders uit. Iedereen is nog gewend aan de monsterlijke verschijning van schurk de Penguin uit de oude Batman films, gespeeld door Danny DeVito. Zijn voorkomen leek meer op een echte penguin dan op een man.

Danny Devito als Penguin in Batman Returns (1992, Warner Bros.)

Deze Batman film lijkt dat om te draaien. Colin Farrell, die de rol van de beruchte schurk op zich gaat nemen, lijkt meer op zijn personage uit The Gentlemen dan op een Batman schurk. Waarschijnlijk betekent dit dat de film van Reeves meer de emotionele kant op gaat en een beetje weg beweegt van alle magische, gekke en vreemde kanten die de Batman verhalen bevatten.

Een echte thriller dus, met de focus op zijn duistere verleden en zijn detective kant. En dat klinkt natuurlijk wel super vet, aangezien deze kant nog nooit belicht is in films. Voorlopig blijft het nog gokken naar het verhaal van de film, maar aan deze eerste teaser te zien gaat het zeker de goede kant op.

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Miljuschka Witzenhausen
Fidan Ekiz
Sandra Schuurhof
Sharon Pieksma
Maaike Timmerman

Laatste nieuws

FORUM: bekijk de spannende vakantiefoto’s van Sensi Lowe

BREEK: de forumpagina van Sensi Lowe staat nu vol met spannende vakantiekiekjes van de blondine!

Hoogtepunten: Trump en Biden schelden elkaar uit tijdens debat

Ooit twee bejaarden elkaar bijna een kopje kleiner zien maken op live-tv? Het eerste debat tussen Trump en Biden was een waar spektakel. Inhoudelijk? Zelden. Wat dan wel? Lekker schelden!

#Mondkappennou: Ga jij net als Celine Huijsmans een mondkapje dragen?

Geen mondkapjesverplichting, maar een landelijk dringend verzoek tot het dragen van een mondkapje. Dat is er na veel geruzie uitgerold na een overleg in de Tweede Kamer. Ben JIJ net als Celine Huijsmans van plan dit advies op te volgen?

Geef je mening