Oranje Leeuwin Kika van Es schittert op Olympische Spelen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Kika van Es is één van de Oranje Leeuwinnen die ons land vertegenwoordigt op de Olympische Spelen van 2021!

De succesvolle carrière van Kika van Es

Tot haar zestiende heeft de aantrekkelijke verdedigster bij de jongens gevoetbald. Waarna ze per vergissing werd gescout voor de jongens van PSV, ze gebruikte haar schuilnaam Randy om zo lang mogelijk tussen de jongens te mogen voetballen. Inmiddels speelt de voetbalster al sinds 2008 in de vrouwen Eredivisie. Haar professionele carrière begon bij Willem II, waarna ze bij een heel aantal andere Nederlandse clubs heeft gespeeld. Nadat ze een zware blessure kreeg deed ze een stapje terug en speelde ze bij Achilles ’29, zo kon ze toch in vorm blijven. Toen ze weer terug was op haar oude niveau startte ze het seizoen bij FC Twente.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kika van Es (@kikavanes)

Kika maakt opmerkelijke transfer

In 2019 maakte ze een seizoen een uitstap naar het buitenland. Toen voetbalde ze in Engeland voor Everton. Uiteindelijk is ze met een opmerkelijke transfer weer teruggekeerd naar Nederland. Door een foutje in het contract was het mogelijk een transfer voor 1 pond naar Nederland rond te krijgen. Dit liet FC Twente niet voorbij gaan! Het bleek een succesvol seizoen te zijn bij de club want ze werden kampioen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kika van Es (@kikavanes)

Kika van Es als Oranje Leeuwin

Het is niet de eerste keer dat Kika mee zal spelen in een een internationaal toernooi. Ze behoorde in 2011 al tot de selectie van het Nederlandse vrouwenteam. Daarna kreeg Van Es een zware blessure, waardoor ze een heel aantal jaren niet heeft meegespeeld in de selectie. In 2017 was de verdedigster hersteld en behoorde toen ook tot te de Nederlandse selectie voor het Europees Kampioenschap. En met succes want ze werden Europees kampioen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kika van Es (@kikavanes)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Sylvie Meis verrast fans met foto in strak roze jurkje

Sylvie Meis ken je misschien nog wel als die lekkere chick van TMF en MTV. Ze is in de tussentijd gelukkig niks veranderd. 

Jarige Amy en Shelley Vol van og3ne gaan los met fles op foto

Het is feest, want Amy en Shelley Vol zijn jarig geweest. De muzikale tweeling vierde dat wel op een hele bijzondere manier.

Nicolette Kluijver draagt opvallend pakje in foto Expeditie Robinson

Bij Expeditie Robinson staat fashion niet hoog in het vaandel. Toch daagde Nicolette Kluijver bij de eilandraad van aflevering 15 in een opvallend pakje op.