Mark Rutte tegen Feyenoord-fans: ‘bek houden’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Hoewel hij zelf claimt een Feyenoord- en ADO Den Haag-fan te zijn, snoert onze minister-president de fans van deze clubs op agressieve wijze de mond…

Er mogen weer wat meer mensen naar het voetbalstadion. Da’s leuk, zeker met de zon op je kop en een biertje in de hand. Maar zingen en schreeuwen, dát mag nog niet. Op dat vlak ging het afgelopen weekend flink mis in de Nederlandse stadions. Vooral bij Feyenoord en ADO konden de fans moeilijk stil blijven. Minister-president Mark Rutte had een harde boodschap voor deze fans: bek houden!

Lees ook: Wie is de mooiste spelersvrouw?

Mark Rutte veroordeelt ‘domme fans’

Hoewel het kabinet ‘ja’ heeft gezegd tegen voetbalfans die dolgraag hun club weer in levende lijve willen zien, willen ze wel dat deze fans zich in het stadion stil houden. Schreeuwen en zingen is namelijk niet coronaproof. Dat dit tijdens de afgelopen speelronde tóch gebeurde in sommige stadions vindt Mark Rutte verschrikkelijk: “Je moet het gewoon niet doen. Het is heel dom, want zo krijgen we het virus niet onder controle. Vandaag lopen de aantallen ook weer op.” Vooral in de stadions van Feyenoord en ADO Den Haag was er afgelopen weekend veel geluid van de tribunes te horen.

Mark Rutte komt met oplossing voor schreeuwers

Op de vraag of het wel realistisch is om te verwachten dat voetbalfans hun mond dichthouden tijdens een potje voetbal heeft Mark Rutte een duidelijk antwoord: “Ja hoor, gewoon je bek houden als je er zit. Gewoon de wedstrijd kijken en niet schreeuwen. Dat is te doen”. Of Feyenoord- en ADO-fans iets met deze wijze raad doen, zullen we volgend weekend horen…

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Jutta Leerdam laat alles zien; Jake Paul houdt poes vast

Jutta Leerdam en Jake Paul zijn samen flink aan het genieten. Dit laat Jutta dan ook duidelijk zien met een foto van zichzelf in een prachtige strak zittende jurk, waardoor je alles van Jutta ziet! Jake post zelf ook een foto waarbij hij een grote poes vasthoudt.

Video: Maxime Meiland en zus Montana trainen zich suf voor opnames Chateau Meiland VIPS

Voor de opnames van Chateau Meiland VIPS trainen Maxime Meiland en Montana zich helemaal kapot!

Video: Roxy Dekker blameert zich bij Jeugdjournaal: “Draai eens met die bil”

Roxy Dekker brengt zichzelf een beetje te schande met de tekst van haar nieuwe nummer. Zou ze wel weten dat ze bij het jeugdjournaal is?!