Maak kennis met onze turnmeisjes: Olympische koorts stijgt

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Sanne Lieke Wevers Olympische Spelen turnen

Vorige week schitterden deze turndames op het Wereldkampioenschap, en wisten ze een felbegeerd toegangsbewijs voor de Olympische Spelen in Tokyo te bemachtigen. Gelukkig maar! Want om te bedenken dat we deze vijf vrouwen niet op de vloer, balk, rekstok of springplank zouden kunnen aanschouwen op het mooiste podium in hun sporttak? Was zonde geweest! Omdat de tickets nu geboekt kunnen worden, is het ook ‘veilig’ om je voor te stellen aan deze flexibele meiden…

Sanne en Lieke Wevers

Deze twee namen ken je waarschijnlijk al wel! Sanne Wevers won op legendarische wijze goud op de balk tijdens de vorige Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Historisch, magistraal, maar wel omdat haar concurrenten allemaal van de balk vielen. Kan ze het kunstje herhalen in Tokyo? Ook haar tweelingzus Lieke Wevers gaat voor een stunt. Met een koele oefening op de brug sleepte ze haar team eigenhandig te top-4 binnen. Je zou dus kunnen zeggen dat we zonder Lieke niet eens naar Tokyo zouden gaan!

Eythora Thorsdottir

Ook deze dame zou je kunnen kennen! Vloerspecialist Eythora Thorsdottir pakte in Rio een negende plaats op de individuele ranglijst, een voor Nederland ongeëvenaarde prestatie. Stiekem is Eythora 100% IJslands, maar we zijn zeer blij dat we haar erbij hebben!

Tisha Volleman

Tisha Volleman is nog een jonkie, maar mag zich na een sterke kwalificatie in 2016 en nu dus als vast onderdeel van ‘TeamNL’ een onmisbare schakel noemen!

Naomi Visser

Naomi Visser is de allerjongste van het team. Met haar 18 jaar hebben we nog niet veel van haar gezien, maar het is mooi dat ze de kans krijgt! We kijken er naar uit om haar in Tokyo in actie te zien!

Laatste nieuws

Luchtig geklede Atlete Lieke Klaver legt haar handen op enorme ronde vorm (foto’s!)

Lieke Klaver heeft haar handen vol terwijl ze bijna geen kleding aan heeft!

Femke Kok heeft schaatspakje thuisgelaten tijdens zonnige vakantie (foto’s)

Femke Kok is lekker aan het genieten van haar vrije tijd nu het schaatsseizoen er op zit. Ze heeft haar schaatspakje niet meegenomen en laat onweerstaanbare foto's zien!

Foto: Zangeres Maan de Steenwinkel heeft het zichtbaar koud in kort broekje

Maan de Steenwinkel heeft een opvallend bericht geplaatst op Instagram. Ze heeft een zeer kort broekje aan in een winters sneeuwgebied!