Sport Femke Kok is de Anti-Jutta

Femke Kok is de Anti-Jutta

-

Femke Kok is de Anti-Jutta

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Femke Kok schaatst nog niet zo heel lang op het hoogste niveau. De schaatsster mag zich in Calgary tijdens de Wereldbekerwedstrijden gaan meten met de mondiale top. Tussen de trainingen door, doet ze wat elke Nederlander in een nieuwe stad doet: enorm de toerist uithangen. Dat zagen we Jutta niet doen…

Tot aan het einde van 2019 was er één vrouw de sprintkoningin van Nederland. Jutta Leerdam flitste over het ijs en liet bijna iedereen haar achterste zien. De billen van Jutta hebben sinds het einde van 2019 echter nieuwe concurrentie. Tijdens het NK in december maakte Nederland kennis met een nieuw schaatstalent: Femke Kok.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke (@femke.kok) op

Anti-Jutta

Kok maakt echter al wat langer carrière als snelheidsduivel op schaatsen. De jonge Nederlandse was bij de junioren vaker winnaar dan verliezer en reeg daardoor (mondiale) juniortitels als een kralenketting aan elkaar.

Je kunt dus wel stellen dat de billen van Jutta nu echt ruimte moeten gaan maken voor een nieuwe uitdager. Uit eigen land, dat ook nog eens. Femke laat achter de schaatsschermen echter zien over een ander palet te beschikken dan Jutta. Waar Jutta haar Instagram-pagina heeft omgevormd tot model/influencer-pagina, lijkt die van Femke nog gewoon op de pagina van een ideale girl next door. 

Sneller dan junior Jutta

Nadat ze vorig jaar haar zoveelste jeugdplak won op de juniorkampioenschappen, werd Femke geinterviewd door Schaatsen.nl. Daar kreeg ze de vraag of zij zich anders is gaan gedragen, nu ze zo succesvol is. “Ik zie mezelf al naar iemand toelopen en zeggen: ga eens aan de kant, ik ben de wereldkampioen. Nee, zo ben ik echt niet.”

Even voor jouw duidelijkheid: die uitspraak kwam ná het moment dat Femke het jeugdrecord van Jutta op de 500 meter uit de boeken reed. Femke lijkt dus alleen op schaatsen een sloopmachine. Heeft ze haar gewone gympen aan, is ze plots het verlegen buurmeisje dat vanachter de gordijnen een glimp van de buurjongen op hoopt te vangen.

Of dat door grote, internationale successen gaat veranderen, moet dus nog blijken. Qua voorbereiding is het in ieder geval niet veel anders dan dat je gewend bent van Femke. Geen gezever over strakke trainingsschema’s, geen gesponsorde bidons, maar gewoon een toeristisch kiekje. Want ja: welke Fries komt er nu regelmatig in Calgary? Waarschijnlijk alleen Jutta, en bij haar konden we geen foto vinden van de Calgary Tower.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke (@femke.kok) op

Dé Schaatsbabe-battle van Nederland

Máááár: ondanks de verschillende voorbereidingen, staan Jutta en Femke tijdens de Wereldbekerwedstrijden in Calgary wél op hetzelfde ijs. Hoe lekker zou het zijn als deze twee snelheidskanonnen het tegen elkaar op kunnen nemen in de 500 of 1000 meter sprint?

De spanning zal dan in ieder geval om te snijden zijn. Jutta rijdt haar rondjes dan al wel wat langer op het hoogste niveau – en dan bedoelen we niet de 1045 meter hoogte waarop Calgary ligt. Wanneer Kok blijft racen zoals zij dat de afgelopen weken doet, dan is niet alleen Jutta’s juniorentijd hetgeen wat Femke gaat breken.

Of Jutta die klap aankan, is de volgende vraag. Aan de andere kant: schaatsen heeft naast langebaan- en shorttrack ook nog een sierlijke, meer kunstige tak van sport. Eén waar een kunststukje zoals Jutta ook talent voor blijkt te hebben…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Monica Leerdam (@juttaleerdam) op

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Anouk Hoogendijk
Gaby Blaaser
Marieke Elsinga
Abbey Hoes
Estelle Hagen

Laatste nieuws

Sociale Schoonheden met Marieke Elsinga, Birgit Schuurman en meer

Vandaag in Sociale Schoonheden: een jarige Marieke Elsinga, een bloedmooie Lisa van OG3NE, Sylvie Meis gaat helemaal los en Birgit Schuurman zit op een eenhoorn.

Rondje Forum 12-7: Foto’s van Sylvie Meis, Sensi Lowe en Hélène Hendriks

Zin in screencaps van Sensi Lowe en Hélène Hendriks? Heb je de laatste foto's van Beertje van Beers gemist? Of wil je graag uitgenodigd worden voor Sylvie Meis' pikante zwembadbruiloft? Tijdens ons Rondje Forum maak je het allemaal mee!

De Slimste Mens met Monica Geuze gaat beginnen

Het nieuwste seizoen van De Slimste Mens gaat beginnen! Een groot aantal BN'ers gaat het tegen elkaar opnemen in de meest prestigieuze kennisquiz van Nederland. Kanshebbers? Monica Geuze, Astrid Kersseboom, Markoesa Hamer en Ortál Vriend...

Geef je mening