EK 2021: De mooiste wedstrijden in de poulefase

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Aankomende vrijdag gaat een jaar later dan gepland toch eindelijk het EK voetbal van start. Grote kans dat je niet alle 51 EK-wedstrijden kunt gaan zien. Welke wedstrijden moet je echter op voorhand al vet omcirkelen?

Het EK voetbal wordt gespeeld van vrijdag 11 juni tot en met zondag 11 juli 2021. De EK-wedstrijden, die overal in Europa worden gespeeld, worden de komende tijd vanzelfsprekend uitgezonden en uitvoerig besproken. Het is echter de vraag of je de gelegenheid hebt om de komende maand 51 keer minstens 90 minuten te gaan kijken. Daarnaast zijn wedstrijden als Zweden-Slowakije, Wales-Zwitserland of Finland-Rusland voor een deel van de neutrale voetbalfans niet het meest belangrijk. Wij helpen je alvast een selectie te maken en presenteren je een aantal wedstrijden in de groepsfase die in ieder geval de moeite waard beloven te worden.

De wedstrijden van Oranje – 13, 17 en 21 juni.

Het Nederlands elftal speelt in Amsterdam tegen Oekraïne (13 juni, 15.00 uur), Oostenrijk (17 juni, 21:00 uur) en Macedonië (21 juni, 18:00 uur). Hoewel er her en der nog wat twijfels rondom het Nederlands elftal zijn en miljoenen Nederlanders het inmiddels alweer beter weten dan bondscoach Frank de Boer, moet deze poule te doen zijn voor Nederland. Steunen jij en je vrienden Oranje?

Turkije-Italië – 11 juni, 21:00 uur

De openingswedstrijd tussen Turkije en Italië wordt aankomende vrijdag gespeeld in Rome. Hoewel openingswedstrijden niet altijd enorm boeiend zijn, is de wedstrijd van aankomende vrijdag in Rome een leuk affiche. De Italianen zijn al 27 (!) wedstrijden ongeslagen. Bovendien won het de afgelopen 8 wedstrijden en wist het daarbij telkens de nul te houden. Ook Turkije beschikt over een goede ploeg, die nog niet zo lang geleden Nederland met 4-2 versloeg. Prima openingswedstrijd!

Turkije

Frankrijk-Duitsland – 15 juni, 21:00 uur

Een affiche dat weinig uitleg behoeft en net zo goed een finalewedstrijd had kunnen zijn. De eerste poulewedstrijd in de poule des doods gaat in München tussen Frankrijk en Duitsland. Twee teams die beiden overlopen van talent. Huidig wereldkampioen Frankrijk is licht favoriet, maar onderschat Duitsland vooral niet. Die Mannschaft presteert vaak uitstekend wanneer het erom gaat.

Engeland-Schotland – 18 juni, 21:00 uur

Op voorhand wellicht niet het meest boeiende affiche: een favoriet voor de EK-titel tegen een gemiddeld elftal. De wedstrijd Engeland-Schotland is echter officieel het alleroudste voetbalaffiche en de winnaar van de wedstrijd op 18 juni mag zich de beste van Groot-Brittannië noemen. Engeland zalwillen bewijzen dat het de sterkste is, maar wat zou het een vernedering zijn voor de Engelsen om op eigen Wembley onderuit te gaan tegen Schotland. Grote kans dat beide ploegen er vol invliegen!

Schotland

Portugal-Frankrijk – 23 juni, 21:00 uur

De EK-finale van 2016 wordt in Boedapest dunnetjes overgedaan in laatste wedstrijd in de
groepsfase van poule F. Portugal dompelde Frankrijk 3 jaar geleden in rouw, door er na een
verlenging in Parijs met de EK-titel vandoor te gaan. Los van de revanchegevoelens die ongetwijfeld zullen bestaan bij de Fransen, is de kans groot dat er nog veel op het spel staat in deze wedstrijd. Nu al een ontknoping om naar uit te kijken!

Er zijn natuurlijk nog genoeg andere EK-wedstrijden die de moeite waard zijn. Wat te denken van Portugal-Duitsland, Engeland-Kroatië of de wedstrijden van onze zuiderburen België? Vind hier het complete EK-speelschema!

Speelschema EK

Bron: Sportytrader.nl

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Indigo Oord laat luchtig jasje openhangen met bijna niks eronder (video’s!)

De bloedmooie Indigo Oord, voornamelijk bekend van The Bachelor, lijkt een hoop talenten te hebben. In een zéér opvallende video duikt ze samen op met een bekende Nederlandse hiphopartiest...

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!

Video: Je gelooft nooit wat Roxy Dekker draagt in haar nieuwe videoclip

De videoclip van het nieuwe nummer van Roxy Dekker is uit. Roxy heeft een wel heel opvallende outfit aan in deze video!