Atletiek

Mannenzaken.nl > Sport > Atletiek

Wie Olympische Spelen zegt, denkt waarschijnlijk meteen aan atletiek. Deze collectie oer-sporten zijn de basis van alles. Rennen, werpen, springen – alles komt langs. Jarenlang waren we als Nederland niet zo’n grote speler op het gebied van atletiek, maar dankzij een nieuwe impuls aan toptalenten zitten we nu zelfs tijdens de sprintnummers aan de buis gekluisterd. Wat opvalt is dat vooral onze atletiekvrouwen er internationaal goed opstaan. Dankzij Femke Bol, Dafne Schippers, Sifan Hassan en Nadine Visser is het ineens een stuk leuker om atletiek te kijken. Vaak is het interview ná de wedstrijd, met deze uitgeputte vrouwen voor de microfoon, net zo vermakelijk als de race zelf. We mogen van geluk spreken met zulke talenten in ons landje!

Nieuws over atletiek

Foto: Jutta Leerdam gaat door de knieën tijdens intense workout

Jutta Leerdam is een van de meest gespierde vrouwen van Nederland. Haar lichaam is goed afgetraind. Dat komt door al die intense workouts.

Uitgeputte wielrenster Puck Moonen deelt ‘vieze’ foto

We weten dat knappe wielrenster Puck Moonen een fanatiekeling is, maar het bloed, zweet en tranen liet ze tot nu toe buiten beschouwing op Instagram...

Fatima Moreira de Melo laat trots haar beeldschone swing zien op foto

Fatima Moreira de Melo speelt graag met ballen en een stick. Ze heeft alleen haar hockeystick ingeruild voor een golfclub. 

Femke Bol beleeft hete zomer op deze foto

Femke Bol is voorlopig even klaar met rennen. De topsportster beleeft momenteel een hete nazomer op Sardinië...

De mooiste Instagram foto’s van Olympisch atlete Susan Krumins

Atlete Susan Krumins pakt helaas niet een medaille op de Olympische Spelen. Maar een schrale troost: op Instagram is ze nog steeds een absolute favoriet!

Waarom Nederland de Wit-Russische atlete Kristina Timanovskaja moet opvangen

Inmiddels zit Kristina Timanovskaja veilig in Polen, maar eigenlijk had Nederland meteen deze sportieve dame in nood moeten helpen. 

Wordt Emma Oosterwegel de nieuwe favoriet op de Olympische zevenkamp?

Heeft de bloedmooie Emma Oosterwegel genoeg talent in huis om het te schoppen tot een gouden medaille op de Olympische Spelen?

De mooiste Instagram foto’s van Olympisch zwemster Sharon van Rouwendaal

Ze maakt kans op een Olympische medaille, maar met haar prachtige Instagram foto's heeft Sharon van Rouwendaal allang goud in handen.