Ziyech tegen calimero’s: ‘Ajax is terechte kampioen’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het hoge woord van de KNVB is eruit. Geen degradanten, geen kampioen. Voor het eerst sinds de oprichting van de Eredivisie wordt het seizoen beëindigd zonder beslissing. Dat zeggen de statistieken. Ajax vindt namelijk dat Ajax de rechtmatige kampioen is. Iedereen die niet voor Ajax is ziet het anders. Dat irriteert Ajacied Hakim Ziyech mateloos. In het AD pakt hij een momentje om zich tot alle calimero’s te richten.

De middenvelder van Ajax heeft de totaal uit de hand gelopen Eredivisie-discussie vanuit huis op de voet gevolgd. Dat de KNVB uiteindelijk tot deze beslissing is gekomen vindt hij jammer. Op deze manier wilt hij zijn succesvolle periode bij Ajax niet afsluiten. Wat hem echter nóg meer irriteert, zijn de ‘meninkjes’ over wie rechtmatig kampioen van 2019-2020 zou zijn.

Lees ook: Voetbalvrouw pakt haar moment

Calimeroverhaaltjes

In gesprek met het Algemeen Dagblad uit hij zijn frustratie: “Kom op zeg, wat een onzin heb ik voorbij zien komen. Wij staan toch bovenaan? Al die calimeroverhaaltjes over dat AZ het meer verdiende, omdat zij twee keer van ons hebben gewonnen.”

Ziyech verbaast zich over het feit dat mensen de ranglijst niet respecteren: “Dus het doelsaldo, zoals dat altijd is, telt nu even niet? Onzin natuurlijk. Hoe werd PSV in 2007 dan kampioen? Precies, op één doelpuntje (…) als je één club moet uitkiezen als kampioen, dan is dat Ajax lijkt me.”

Wij zijn Cambuur, wij zijn de beste

Zijn er niet-Ajacieden die Ziyechs mening delen? Jazeker! Bij Cambuur Leeuwarden, de club die afstevende op winst in de Keuken Kampioen Divisie, vinden ze ook dat er kampioenen aangewezen moeten worden. Zij stonden op het punt om tot de Eredivisie door te dringen, maar moeten nu dus nog een jaar in de eerste divisie blijven. Zij staan, in tegenstelling tot Ajax (Champions League-plaatsing) en Hakim Ziyech (dik contract bij Chelsea) écht met lege handen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Famke Louise heeft zeer ‘spaicy’ piercing laten zetten (foto’s)

Famke Louise weet maar niet van ophouden en heeft een piercing laten zetten op een zéér interessante plek!

Beeldschone atlete Lieke Klaver duwt meer kilo’s de lucht in dan gemiddelde man (video)

Dat Lieke Klaver sterk is, kun je maar al te goed aan haar gespierde verschijning zien. Maar de gewichten die deze dame de lucht in kan smijten, laat menigeen schrikken..

Zit Jake Paul achter breuk tussen Jutta Leerdam en schaatsteam Jumbo? (video)

Jutta Leerdam en Jumbo gaan uit elkaar! Is Jutta's steenrijke vriendje Jake Paul stiekem de boosdoener?