Wist je niet: Schaatsster Pien Hersman heeft ook een bekende moeder

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Bron: Instagram

Ook de moeder van Pien Hersman is helemaal niet verkeerd om te zien. Pien heeft blijkbaar al die jaren haar moeder een beetje verborgen. 

In de schaatssport is de naam Hersman een bekende. Pien Hersman is momenteel ontzettend bekend en ook haar vader Martin Hersman is als voormalig topschaatser en NOS-commentator geen vreemde. Maar achter de schermen speelt een andere belangrijke rol in het verhaal van het schaatsgezin Hersman, namelijk Colette Zee. De moeder van Pien Hersman heeft ook een bijzondere achtergrond in de schaatssport en zet zich vooral nu in voor een goed doel. Laten we eens kijken waar Pien die mooie looks vandaan heeft.

Wie is Colette Zee, de moeder van Pien Hersman?

Na haar studie en het behalen van haar Hbo-diploma, verhuisde Colette naar Lisse, waar ze haar man Martin Hersman ontmoette. Samen hebben ze twee dochters, Pien en Veerle. Pien kent iedereen natuurlijk als de beroemde schaatsster die nu flink naam aan het maken is.

Is schaatsen ook net zo belangrijk voor de moeder van Pien Hersman?

Colette Zee groeide op met schaatsen als een belangrijk onderdeel van haar leven. Het schaatsen zat in het bloed van de familie Zee, en Colette nam actief deel aan verschillende schaatsevenementen. Zo deed ze het NK Allround, NK Afstanden en NK Sprint tussen 1992 en 1997. Geen wonder dat Pien zo van schaatsen is gaan houden met zo’n fantastische moeder. Ze heeft bij de selectie van de schaatsclub in Sassenheim gezeten en heeft ook persoonlijke ervaring als voormalig schaatser in Jong Oranje en de KNSB Kernploeg.

Wat doet de moeder van Pien Hersman nu met haar tijd?

Colette is momenteel directrice van Stichting IT4Kids, een organisatie die zich inzet voor duurzame sportkansen voor kinderen die vanwege financiële of fysieke beperkingen geen toegang hebben tot sport. Colettes inzet voor deze stichting laat haar betrokkenheid zien en toont aan hoe belangrijk sport is en was in haar leven. Ze wil nog steeds haar steentje bijdragen aan een gezondere maatschappij. En dat allemaal naast het drukke bestaan van een trotse moeder.

Wat doet de moeder van Pien Hersman graag in haar vrije tijd?

Een wandeling is voor Colette de perfecte manier om de dag te beginnen. Dat doet ze lekker met de hond en soms met haar man en dochters aan haar zijde. Al heeft Pien misschien soms andere zorgen aan haar hoofd dan een rondje wandelen. Gezamenlijke maaltijden en gezellige avonden thuis zijn haar manier van ontspannen. Verder steunt ze natuurlijk haar dochter Pien bij haar reis naar de absolute top van de Nederlandse schaatswereld.

Pien Hersman en Colette Zee reizen graag samen

Naast haar betrokkenheid bij het schaatsen, het steunen van haar bekende dochter en haar werk voor Stichting IT4Kids, probeert Colette haar passie voor reizen ook nog eens te beoefenen. Italië is haar favoriete vakantiebestemming, waar ze samen met haar gezin erg vaak geweest is. Pien en Colette hebben samen het land al meerdere keren verkend. Voor haar werk mocht Colette ook al naar verre landen. Het is duidelijk dat Pien haar reislust ook van haar moeder krijgt.

Meer van Pien Hersman zien? Kijk eens op Instagram

Als je nou meer van de mooie schaatsster wilt zien, dan moet je even naar Instagram gaan. Daar zie je nog veel meer van Pien Hersman!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Dit spookten Kelly Piquet en Max Verstappen uit in hun luxe hotel

Kelly Piquet en Max Verstappen hebben tóch tijd gehad om samen tijd door te brengen! Deze foto's bewijzen dat ze het heel knus hadden samen in het hotel...

Anna Nooshin is smakelijk hapje in onhandig doorschijnend jurkje (video)

Model Anna Nooshin neemt een enorm risico met haar luchtige outfit. Van gevaarlijke roofdieren wegrennen gaat een zware klus worden met zo'n jurk!

Knappe schaatsster Pien Hersman (20) gebruikt haar tong in hotelkamer

Schaatsster Pien Hersman is in een zeer goede bui, en kan dat moeilijk verbergen. Geen wonder dat ze dit soort foto's online zet!