Welke raamdecoratie past in jouw huis?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

In welke stijl heb jij je woning ingericht? Ben je voor de fraaie Scandinavische stijl gegaan? Of is je voorkeur naar de stoere industriële stijl gegaan? Op basis van de gekozen stijl heb je uit meerdere soorten raamdecoratie de keuze. Een terechte vraag hierbij is voor welke raamdecoratie je nou het beste kunt kiezen.

Eén van de beste tips om het antwoord op die vraag te vinden, is om goed naar je interieurstijl te kijken. Heb je bijvoorbeeld voor een landelijke stijl gekozen? Dan komt hout ongetwijfeld regelmatig in je interieur voor. De keuze voor houten jaloezieën is dan een logische keuze.

Waar moet de raamdecoratie komen?

Bij het uitkiezen van de juiste raamdecoratie moet je goed naar de interieurstijl kijken. Maar, je moet ook goed naar de plaats kijken waar de raamdecoratie gaat komen. Bij een groter raam heb je immers veel meer mogelijkheden dan bij een kleiner raam.

Waar dient de raamdecoratie voor?

Ook moet je goed kijken naar het doel van de raamdecoratie. Wil je met de raamdecoratie vooral je interieur aankleden? Of wil je met de raamdecoratie je privacy waarborgen? Als je vooral je privacy wilt waarborgen, is het niet aan te raden om voor doorschijnende raamdecoratie te kiezen.

Doe veel inspiratie op

Weet je waar je nieuwe raamdecoratie moet komen te hangen? En weet je ook wat je wensen zijn met betrekking tot de nieuwe raamdecoratie? Dan is het advies om veel inspiratie op te doen. Dit kun je in een winkel doen, maar kun je ook prima via het internet doen.

Open bijvoorbeeld maar eens Instagram of Pinterest. Zoek vervolgens op iets van #interior en bekijk de vele foto’s van stijlvol ingerichte woningen. Let hierbij uiteraard expliciet op de raamdecoratie. Grote kans dat je al snel – door alle foto’s – voorkeur voor bepaalde soorten raamdecoratie krijgt.

Investeer in de beste raamdecoratie

Heb je bepaald voor welk soort raamdecoratie je het beste kunt gaan? Dan heb je al één belangrijke keuze gemaakt. Het is nu echter zaak om binnen het aanbod van de betreffende raamdecoratie de beste variant uit te kiezen.

Daarbij is het advies om vooral niet te besparen op je nieuwe raamdecoratie. Juist door net iets meer geld uit te geven, geniet je van raamdecoratie van de hoogste kwaliteit. Dit betekent dat je nú van de raamdecoratie geniet, over een paar maanden en ook nog over een paar jaar. Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ gaat absoluut op.

Verder is het advies om vooral je eigen smaak aan te houden. Aan de hand van die smaak heb je je woning ingericht; met de juiste raamdecoratie kleed je je woning helemaal af!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Jutta Leerdam puilt aan onderkant uit haar topje

De knappe schaatsster Jutta Leerdam verwent volgers gigantisch met foto van haar op vakantie. Ze draagt een super strak topje waar haar trofeeën uit dreigen te vallen. 

Video:GTST-actrice Bertrie Wierenga gaat los op draaiend apparaat

De knappe actrice Bertrie Wierenga, die je misschien wel kent van GTST, gaat flink tekeer op een draaiende machine.

Foto: Irene Schouten laat zich zonder schaatspak zien tijdens zonnige vakantie

De prachtige schaatsster Irene Schouten heeft de schaatsbaan ingeruild voor een zonnige vakantie. En daarvan deelt ze graag de foto's.