Welke gashaard past het beste bij mijn interieur?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het verwarmen van je woning kan tegenwoordig op allerlei manieren. Je kunt de centrale verwarming het werk laten doen, maar je kunt ook voor een losse haard kiezen. Binnen het aanbod van losse haarden vallen direct de gashaarden op.

Een belangrijk voordeel van een gashaard is de technologie. In de afgelopen jaren is deze technologie verder geoptimaliseerd, waardoor de gashaarden erg efficiënt werken. Met een relatief laag gasverbruik is een gashaard al in staat om je woning op een aangename manier te verwarmen. En ondertussen geniet je ook nog van deze gezelligheid van een gashaard.

Als je een gashaard wilt kopen, zou je wel een goede vergelijking moeten maken. Je kunt namelijk uit allerlei soorten gashaarden kiezen, maar ook uit modellen van meerdere varianten. Zo kun je voor DRU gaskachels kiezen, evenals voor gashaarden van de merken Faber en Thermocet.

Wat de beste gashaard voor in jouw woning is, hangt van specifieke punten af. Zo moet je goed kijken naar de rest van je interieur, maar ook naar je eigen voorkeuren. Heb je bijvoorbeeld een specifieke voorkeur voor één specifieke soort gashaard? Kijk in ieder geval naar onderstaande variant

Inbouw gashaard

Als je een specifieke ruimte in je woning ‘over’ hebt, kun je kiezen voor een inbouw gashaard. Zo’n haard wordt op een fraaie manier in bijvoorbeeld de muur verwerkt, waardoor de gashaard naadloos op je interieur aansluit. Met een inbouw gashaard creëer je in ieder geval veel sfeer in je woonkamer.

Inzethaard

Een inzethaard is een vervanger van een open haard. Een inzethaard lijkt in de basis dan ook veel op een open haard, maar werkt net iets anders. Belangrijk voordeel is in ieder geval dat de inzethaard geplaatst kan worden op de plek waar eerder de open haard stond. De installatie van een inzethaard is hierdoor relatief makkelijk.

Hangende haard

Heb je in je woonkamer een muur over met de nodige loze ruimte? Dan kun je de aanschaf van een hangende haard overwegen. Met een hangende gaskachel benut je de aanwezige ruimte optimaal, terwijl je ook nog van de voordelen van de gashaard zelf profiteert.Als je het helemaal luxe wilt maken, kun je zelfs voor een draaiende hangende haard kiezen. Zo’n haard kun je naar wens draaien, waardoor je altijd het perfecte zicht op het vururspel hebt.

Mobiele gaskachel

Wil je op meerdere plekken in huis van een aangename warmte verzekerd zijn? Dan is de aanschaf van een mobiele gaskachel wellicht interessant. Deze gashaard kun je verplaatsen en dus in elke gewenste ruimte neerzetten. Bijkomend voordeel is dat je zo’n mobiele gaskachel eveneens in je tuin kunt gebruiken. Ook in je tuin hoeft het dus nooit meer koud en sfeerloos te zijn.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Roxane Knetemann en Hélène Hendriks krijgen het warm van paaldans-act

Roxane Knetemann is erg dankbaar voor haar optredens bij VI, tenminste, behalve haar laatste optreden dan. Daar was ze flink van in de war.

Foto: Kelly Piquet deelt fijne strandfoto na enorme racismeboete voor vader Nelson Piquet

Kelly Piquet heeft een leuke nieuwe foto gedeeld als goedmakertje voor haar vaders harde woorden. En haar fans vinden dat best fijn. 

Video: Jutta Leerdam bewijst in mini-jurkje dat ze écht met Jake Paul aan het daten is

De knappe koningin van de Nederlandse schaatsbaan, Jutta Leerdam, is gespot met een van Amerika's grootste YouTube sensaties.