Wat: Is coach Sarina Wiegman op weg naar mannenteam Eredivisie?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ze gooide hoge ogen door met het Engelse vrouwenteam op het EK hun eerste titel ooit binnen te slepen. Gaat Sarina Wiegman nu verder als Eredivisie coach bij een mannenteam?

Eerst ging het ontzettend goed met de Nederlandse vrouwen, tijdens het EK 2017 en het WK 2019. Daarna bleken opeens de Engelse vrouwen een grootmacht waar men niet omheen kon. Wat deze succesploegen gemeen hadden? Bondscoach Sarina Wiegman. Nu ze een nationale held is in Engeland, zal ze wellicht niet bezig zijn met het wisselen van werkgever. Maar als het aan journalist Hugo Borst ligt, verdient ze een kans bij een mannenteam in de Eredivisie. De analist vindt dat als je je zo bewezen hebt zoals Sarina Wiegman inmiddels gedaan heeft, het geen rol mag spelen of je een man of een vrouw bent. Hij stelt zelfs dat als Eredivisieclubs dat niet aan zouden durven, je mag spreken over discriminatie.

Sarina Wiegman onthaald als held in Engeland

Telkens als ze in beeld kwam op de grote schermen die in het Wembley stadion in Londen hangen, was het gejuich oorverdovend. Voor de laatste wedstrijd van het EK vrouwenvoetbal begonnen was, was al duidelijk wie het meeste lof oogstte voor het bereiken van de finale. De Engelsen zijn groot fan van de oefenmeester. Dat blijft niet alleen bij de supporters, ook de speelsters zelf kunnen zich geen betere trainster wensen. Dat blijkt wel uit onderstaand filmpje, waar de voetbalsters de persconferentie van de coach onderbreken om feest te vieren.

Engelse fans zien Sarina Wiegman graag als bondscoach mannen

The Dutch Magician, zo wordt ze genoemd. Na het winnen van het EK zijn de Engelsen het zeker eens met de uitspraken van Hugo Borst: Sarina Wiegman is klaar om ook het mannenvoetbal te veroveren. Als het aan de Engelse fans ligt, blijft ze hiervoor gewoon in het Verenigd Koninkrijk. In het stadion waren verschillende fans aanwezig die de bondscoach probeerden te overtuigen om in november en december het Engelse mannenelftal te leiden op het WK 2022. De huidige trainer, Gareth Southgate, staat onder veel druk nadat hij het slechtste thuisresultaat sinds 1928 boekte door met Engeland 0-4 te verliezen van Hongarije. Ondanks dat heeft de Engelse bond haar vertrouwen in de coach uitgesproken. Southgate leidde ‘The Lions’ op het EK van 2020 naar de finale, waar nipt werd verloren van Italië. De bond is deze prestatie nog niet vergeten, terwijl fans steeds meer neigen naar een vervanger.

Of Sarina Wiegman de baan als trainster van de Engelse mannen ziet zitten is nog maar even afwachten. Na haar afgelopen successen heeft de coach volop mogelijkheden om haar carrière voort te zetten.

Sarina Wiegman

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Op deze manier lokt Chantal Janzen haar man het bed in

Als de man van Chantal Janzen meer interesse heeft in haar tv-programma dan in Chantal zelf, komt ze met een slimme manier om haar man toch naar bed te lokken.

Victoria Koblenko duikt op na 10 dagen offline; liet zich vrijwillig opsluiten in ‘strafkamp’ voor vrouwen

Na tien dagen stilte is Victoria Koblenko weer online verschenen. Ze liet zichzelf een tijdje flink afmatten op een afgelegen locatie...

Jade Anna heeft plakkerige teentjes na hete nacht op festival (foto’s!)

Influencer Jade Anna heeft het er bij festival Coachella flink van genomen! De blondine eindigt de laatste avond zelfs met een kleverige substantie op haar teentjes...