Vrouwenavondje voortaan zonder Merel Westrik

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Vrouwenzender Net5 was natuurlijk al niet de meest aantrekkelijke zender voor kerels, maar met het uit de programmering halen van het wekelijkse Ladies Night van Merel Westrik lijken ze de mannelijke kijker definitief kwijt te raken. Hoewel zelfs wij voor een goede ‘romcom’ best willen blijven hangen…

TV zit in de lift. Zelf als het weer buiten heerlijk is, zitten we op dit moment noodgedwongen met z’n allen binnen aan onze beeldbuis gekluisterd. Logisch dus dat programma’s, vooral in de avond, enorm lekker gaan qua kijkcijfers. Behalve Ladies Night. De late night talkshow van vrouwenzender Net5, gepresenteerd door voormalig RTL Nieuws-anchor Merel Westrik, speelt het zelfs klaar om kijkers kwijt te raken in coronatijd.

Lees ook: Merel Westrik wil meer schuren

De show werd nog braaf volgens de richtlijnen van het Ministerie van volksgezondheid gemaakt, met kilometers afstand tussen de aanwezige gasten. Toch gaat nu, waarschijnlijk vanwege de tegenvallende prestaties, de stekker eruit vroeg in dit tweede seizoen.

Ladies Night
Gezellige boel. Beeld: Net5.

Gezellig is anders

Vergeleken met andere talkshows was Ladies Night natuurlijk een beetje ’n vreemde eend in de bijt in deze coronacrisis. Er kijken meer mensen tv, maar we zijn met z’n allen natuurlijk niet bepaald geïnteresseerd in entertainment, laat staan luchtige vrouwenpraat. Actualiteitenprogramma’s als Jinek en Op1 konden probleemloos omgevormd worden tot corona-updateshows, waardoor er nu zelfs meer mensen inschakelen.

Bij Ladies Night gaat dat wat moeilijker. De toon van Merel Westriks huiskamershowtje was minder serieus en ook qua decor deed het wat losser aan. Geen tafel, maar comfortabele stoelen of banken. Zie zo’n show maar eens luchtig en gezellig te houden in coronatijden. Dat lukt zelfs zenderbaas Linda de Mol niet.

Voor de liefhebber

Merel wordt nu gelukkig uit haar lijden verlost, en mag alvast gaan broeden op een derde, hopelijk beter lopend seizoen. Merel Westrik-fans staan even met lege handen de komende weken. Of je vaste avondje vrouwenkijken op Net5 helemaal verloren gaat nu? Als je een beetje van romcoms (romantische comedy’s) houdt, kan je gerust blijven hangen voor een alternatief ‘vrouwenavondje’. In de plaats van Ladies Night worden de komende tijd klassiekers als Bridget Jones gedraaid. Geen Merel, maar wel een boel gezwijmel op je woensdagavond dus.

Schakelde je écht alleen in voor Merel? Dan is haar topic op het Mannenzakenforum natuurlijk een uitstekend alternatief.

Laatste nieuws

Foto: Puck Moonen gebruikt haar vingers voor spetterend kunststukje

Puck Moonen heeft een nieuwe hobby gevonden! Ze wordt er nóg smeriger van dan tijdens een rondje door de modder met haar wielrenfiets...

Foto: Wijndrinkende Nikkie Plessen laat zien wat goed trekken is

Nikkie Plessen is altijd druk in de weer met haar eigen kledingmerk. Maar soms zit het niet zo lekker.

Foto: Anna Nooshin droomt van mond-op-mond met Kim Feenstra

Anna Nooshin kan de laatste tijd maar aan één ding denken en dat is mond-op-mond met de knappe Kim Feenstra.

Gerelateerde berichten