Video: Merel Ek vanuit spannende hoek gefilmd door FVD-politicus

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Merel Ek bedenkt zich voortaan twee keer voor ze Johan Derksen te hulp schiet! De blondine kreeg de woede van FVD over zich heen, en werd tot overmaat van ramp ook stiekem gefilmd…

Merel Ek werd op het matje geroepen door FVD kamerlid Gideon van Meijeren. De blonde verslaggeefster had volgens Gideon van Meijeren (FVD) leugens verspreid. De politicus sloeg toen terug met een verborgen camera. Die beelden gaan nu het internet over!

Merel Ek stiekem gefilmd door politicus

Gideon van Meijeren is een nieuwe serie begonnen voor Forum voor Democratie. In deze serie gaat hij journalisten ontmaskeren of hoe hij zijn serie gaat noemen ‘Rioolratten ontmaskerd’. Merel Ek was op kantoor toen Gideon van Meijeren een bezoekje kwam brengen. Merel liep naar buiten, en zag meteen dat er een camera op haar gericht stond. Hier was ze niet van gediend en ze liep gelijk boos terug naar binnen. Gideon beloofde Merel om de camera uit te zetten. Wat Merel Ek niet wist is dat Gideon van Meijeren keihard loog in haar gezicht. De camera bleef namelijk draaien en Merel Ek werd stiekem van onderen gefilmd. Niet alleen een weinig flatteus camerastandpunt, maar ook een best geniepige actie natuurlijk! Vele tegenstanders van de FVD walgen dan ook van Gideon zijn praktijken. Klik hier voor de eerste aflevering Rioolratten ontmaskerd met Merel Ek.

Hoe is Merel Ek in deze positie beland?

Het begon allemaal bij het programma Vandaag Inside. Tijdens de uitzending zei Johan Derksen dat ze Thierry Baudet moeten liquideren. Dit viel in het verkeerde keelgat bij FVD. Johan Derksen moest zijn excuses aanbieden, maar dit heeft hij nooit gedaan. Een tijdje later zei Thierry Baudet op zijn beurt dat de politieke leiders in Nederland een stel reptielen zijn. Hier kreeg de partijleider van FVD veel kritiek op. Gideon van Meijeren ging de pers te woord staan na al deze kritiek. Hij legde hier uit dat het woord reptiel ook een andere betekenis kan hebben.

Merel Ek, die regelmatig te gast is bij Vandaag Inside, zei: “liquideren kan dus ook een andere betekenis hebben”. Volgens de journalist kon liquideren ook een ander woord zijn voor ‘verwijderen’ volgens de Dikke van Dale. Toen Van Meijeren ontdekte dat deze definitie eigenlijk niet in het woordenboek stond, kreeg Merel de wind van voren. Logisch dat ze excuses moet maken, maar de ellende die haar nu overkomt gaat natuurlijk veel te ver!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vandaag Inside (@vandaaginside)

Merel Ek krijgt steunbetuigingen

Vele mensen vinden het een laffe aanval op de journaliste. De verborgen camera-actie kon vanuit de FVD-hoek op veel steun rekenen, maar het gros van de online reacties zijn gelukkig in Merels voordeel. Veel mensen, waaronder een hoop politici, vinden het écht niet kunnen dat de verslaggeefster nu zo hard aangepakt wordt. Andere Journalisten zouden door zulke extreme reacties ontmoedigd worden om vrij hun werk te doen, wordt nu gezegd. Gelukkig kan Merel zich optrekken aan de positieve geluiden van haar fans. Zo geeft een Twitteraar haar een schitterend compliment: Het feit dat Forum voor Democratie Merel Ek nu zo aanvalt is een teken dat zij één van de beste Haagse journalisten is op het moment. Die mag ze in haar zak steken!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Jutta Leerdam puilt aan onderkant uit haar topje

De knappe schaatsster Jutta Leerdam verwent volgers gigantisch met foto van haar op vakantie. Ze draagt een super strak topje waar haar trofeeën uit dreigen te vallen. 

Video:GTST-actrice Bertrie Wierenga gaat los op draaiend apparaat

De knappe actrice Bertrie Wierenga, die je misschien wel kent van GTST, gaat flink tekeer op een draaiende machine.

Foto: Irene Schouten laat zich zonder schaatspak zien tijdens zonnige vakantie

De prachtige schaatsster Irene Schouten heeft de schaatsbaan ingeruild voor een zonnige vakantie. En daarvan deelt ze graag de foto's.