‘Topondernemer’ met €53.000 schuld zoekt nieuwe baan

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Roderick van Empel is een typisch gevalletje kennen jullie deze nog? De jonge ondernemer was vorig jaar flink in het nieuws omdat hij op slechts 18 jarige leeftijd een enorm succesvol bedrijf was begonnen. Inmiddels staat zijn splinternieuwe Audi Q7 permanent geparkeerd bij de Belastingdienst. Splendid Media is failliet. Gelukkig zijn er nog andere manieren om aan je brood te komen…

Keiharde gezonde cashflow

Roderick had nog plannen om zijn bedrijf Splendid Media uit te breiden want hij wilde naar eigen zeggen niet “in de middenmoot” blijven hangen. De Yung Ondernemer stuurde graag aan op een ‘keiharde gezonde cashflow’ en besteedde zijn loonadministratie uit om zo de focus te behouden. Die actieve, geconcentreerde werkhouding levert hem nu een schuld op van 53.000 euro, omdat de bijdehante ondernemer ‘vergeten’ was loonbelasting te betalen.

‘Dat leer je toch op school?’, horen we je al denken. Nou, niet dus. Roderick is op de mavo voor alle vakken finaal gezakt. Het lijkt er dus op dat Roderick terug zal moeten naar de schoolbanken of heel snel een idee moet bedenken om geld te verdienen.

Misschien iets met handel, maar waarin? Badlakens doen het altijd goed. Koffiezetapparaten valt een hoop aan te verdienen. Bestek misschien? Maar hoe kom je aan al die inboedel voor je eigen Marktplaats variant?

Grand Theft Hotel

Uit onderzoek van Welness Heaven blijkt dat er meer gestolen wordt dan gedacht. Niet alleen de voor de hand(doek) liggende spullen als badjassen en lakens worden makkelijk ontvreemd uit hotels. Zo is er in Duitsland ooit een keer een hele piano uit de lobby weg gehaald, zonder dat iemand het opmerkte. En in Engeland stal iemand de cijfers van de hotelkamerdeur. Ook worden er blijkbaar hele koffiezetapparaten in de koffer verstopt en verdwijnen er om de haverklap televisies van kamers. Ook zijn er bankjes uit sauna’s gestolen.

Nederlanders blijven nog relatief braaf in hun illegale uitspattingen. Zo stelen de Hollanders gloeilampen, handdoeken en wc papier. Wel heel praktisch, als je straks door honderd landen terug moet rijden zonder fatsoenlijk toilet onderweg.

Empel’s Eleven

Misschien is er dan toch nog hoop voor onze Roderick. Hij bluft zichzelf naar eigen zeggen overal binnen, dus dit moet kinderspel zijn. Hij ziet er al uit alsof hij in de remake van Zack and Cody speelt, dus hotels laten hem zo binnen. Zelfs als hij gepakt wordt zal Roderick zich niet zomaar laten afwimpelen. Met zijn vlotte babbel en zijn overtuigingskracht pakt hij iedereen in. Hij kan altijd nog beweren dat hij een nieuw seizoen Hoe gastvrij is Nederland opneemt om de hotels binnen te komen.

Roderick kennende verzamelt hij een team om zich heen om alle onteigende goederen per Audi naar de zwarte markt te brengen. En voor zijn nieuwe werknemers hoeft hij gelukkig geen loonbelasting af te dragen. Dus wat kan er nog mis gaan?

Laatste nieuws

Aanlokkelijke Jutta Leerdam toont trots haar nieuwe glimmertje

Jutta Leerdam is ontzettend blij met haar nieuwe medaille. En dat moet online natuurlijk wel even gevierd worden met een mooie foto.

Emma Heesters laat haar fans ontzettend diep naar binnen kijken

Zangeres Emma Heesters heeft met haar nieuwe video maar weer aangetoond dat ze meer kan dan alleen maar mooi zingen. 

Deze nieuwe beelden van House of the Dragon seizoen 2 dwingen fans nú al tot een keuze

De nieuwe trailer van seizoen 2 van House of the Dragon staat online. De vraag die centraal staat: Aan wiens kant sta jij dit seizoen?