Topclubs keihard geraakt door coronacrisis

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Wie denkt dat alleen het lokale amateurteam dankzij het coronavirus in de financiële problemen gaat komen heeft het mis: ook je favoriete club uit de Keuken Kampioen Divisie of Eredivisie gaat een zware tijd tegemoet. Wie weet heb je je laatste thuiswedstrijd al bezocht…

Voor amateurclubs die de coronacrisis overleven is de oplossing misschien iets simpeler: contributie omhoog, de pilsjes in de kantine een euro duurder maken, en uiteindelijk trekt de gemeenschap samen hun cluppie uit het slop. Voor clubs die ook een zwaar financieel apparaat achter zich aanslepen, zoals bijvoorbeeld Ajax, Feyenoord en PSV, gaat het een lastiger verhaal worden. Zij lopen namelijk niet een paar duizend euro mis, maar tientallen miljoenen. Die gaan ze niet uit de zak van de betalende stadionbezoeker of thuiskijker kunnen kloppen.

Zonder publiek

Omdat de KNVB hoe dan ook door wil proberen te voetballen, lijkt een scenario met wedstrijden zonder supporters een logische uitkomst. Het probleem van de drukke voetbalkalender los je hiermee op, maar andere problemen ontstaan. Clubs zullen weinig tot geen geld in nieuwe spelers kunnen steken zonder inkomsten van stadionexploitatie, kaartverkoop en sponsoring.

Gigantisch probleem

Sterker nog, clubs als Feyenoord en PSV en in iets mindere mate Ajax zullen niet alleen personeel, maar ook dure spelers moeten ontslaan. We zeggen nu allemaal dat zelfs een competitie met veredelde jeugdelftallen onze sporthonger zou stillen, maar op de lange termijn moet je zoiets zelfs als fan niet willen. We praten volgens het AD namelijk over verliezen van meer dan dertig miljoen: “een gigantisch probleem”. Met zulke bedragen is een behoorlijke selectie onderhouden je laatste zorg. Wat de KNVB ook beslist: dingen gaan drastisch veranderen, ook in onze Eredivisie.

Laatste nieuws

Foto: Boerin Annemiek Koekoek maakt optimaal gebruik van lekkerste plekje in melkstal

Boerin Annemiek Koekoek heeft het bloedheet met deze zomerse temperaturen. Gelukkig is de boerin slim genoeg om de beste plekjes op te zoeken van de boerderij waar het lekker koel is. Zo kan Annemiek in haar hemdje toch nog een beetje werken in de warmte!

Foto: Marieke Elsinga ritst jurkje open voor de camera

Marieke Elsinga is weer aanwezig in de studio van Qmusic! Al is dit wel een hele rare plek om je jurkje open te ritsen..

Foto: Mikky Kiemeney treitert Frenkie de Jong met nietsverhullend topje

Mikky Kiemeney was lekker shoppen met vriend Frenkie de Jong! Ze liet een fonkelnieuw kledingstuk zien waar menig man het warm van zou krijgen. Frenkie had er opvallend weinig interesse in...

Gerelateerde berichten