The Mandalorian, een nieuwe hoop voor Star wars?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Jon Favreau, het genie achter onder andere Iron Man en The Jungle Book, kondigde afgelopen vrijdag op Twitter seizoen 2 aan van zijn Star Wars serie The Mandalorian. Dat betekent feest voor alle fans van de serie in een galaxy far far away.

Favreau kondigde het nieuws slechts een paar uur aan nadat de laatste aflevering online stond. The Mandalorian is een Star Wars serie op Disney+, een soort Disney variant op Netflix. Huh? Disney en Star Wars? Ja, Disney bezit al een tijd de rechten tot de grootste saga aller tijden. En hoewel de laatste reeks aan films met zeer gemixte gevoelens wordt ontvangen, lijkt de serie fans wel te behagen.

The Mandalorian bezoekt bekende plekken, wezens en gevechten, maar neemt eindelijk een keer afscheid van Skywalkers, Wookies en Sith lords. Als dit allemaal als een hoop gebrabbel in de oren klinkt, dan is The Mandalorian zeker niet de serie voor jou, maar als je een fan bent van Star Wars, of van Science fiction in het algemeen, dan is het absoluut een aanrader.

Het kijken waard

Met slechts acht afleveringen is het een makkelijke serie om doorheen te komen. De serie is een beetje een slow-burner, dus je moet er wel voor gaan zitten. Voornamelijk omdat er weinig in gesproken wordt en het hoofdpersonage altijd een helm op heeft. Juist daardoor zijn de weinige interacties die hij heeft wel veel sterker. Ook zijn er veel gave gevechten waarbij Mando (the Mandalorian) het op moet nemen tegen verschillende vijanden en beesten. Elk gevecht voelt anders, maar alles voelt echt en realistisch. Een hele prestatie, aangezien lasers nog al eens over de top aan kunnen voelen.

Je krijgt ook als kijker weinig uitleg mee. Je krijgt een klein kijkje in de wereld van de Mandalorians, een religieuze groep met allemaal dezelfde wapens, uitrusting en strikte leefregels, die zich verborgen houden voor de buitenwereld. Maar ook die buitenwereld, met zijn verschillende planeten, wezens en beschavingen, blijft grotendeels een mysterie. Al helemaal als je nooit een Star Wars serie of film hebt opgezet. Hierdoor blijft de serie en zijn personages lekker mysterieus. Je blijft continu vragen naar meer uit deze interessante wereld. En alsof dat nog niet genoeg is ben je, net als de rest van het internet, binnen drie afleveringen verliefd op het personage The Child, oftewel Baby Yoda.

Beter dan de films

The Mandalorian voelt eigenlijk aan als een lange film. En menig Star Wars fan zou hem dan ook boven de films rangschikken. Mandalorian voelt namelijk als iets nieuws, iets wat nog niet eerder is vertoond binnen de Star Wars wereld, net zoals Rogue One destijds. Daarentegen voelen de nieuwe films aan als een herhaling van al het vorige. Ook zitten de nieuwe films vol met enorme plotholes of twists, waardoor je gaat afvragen of M. Night Shyamalan niet stiekem de regisseur is.

Zo was The force awakens eigenlijk gewoon een remake van A new hope en is The Rise of Skywalker een herhaling van Return of the Jedi, maar dan met vreselijk slechte dialogen, slechte humor en saaie actie scene’s. Ook voelt het nieuw trio niet aan als een hechte vriendengroep in tegenstelling tot Han, Leia en Luke destijds.

Een van de grootste verschillen tussen de nieuwe films en The Mandalorian zit hem in het hoofdpersonage. Rey (The Rise of Skywalker) kan letterlijk alles met de Force zonder dat zij daar hard voor heeft hoeven oefenen. Schepen die al ver in de lucht vliegen tegenhouden? Check. Zonder oefening een compentent lightsaber ridder zijn? Check. Daarentegen zie je Mando (The Mandalorian) continu vallen en opstaan en krijg je veel meer mee van zijn training. De momenten dat hij als bad- overkomt zijn daarom veel meer verdiend.

Hoe lang nog!?

Het tweede seizoen van The Mandalorian wordt pas in november 2020 verwacht. Gelukkig hoef je jezelf niet te vervelen de komende tijd. Er zijn genoeg andere series waar je voorlopig van kan genieten. Zo staat The Witcher eindelijk op Netflix. De populaire serie gebaseerd op gelijknamige game en boekenreeks is misschien niet zo action-packed als gehoopt, maar zorgt zeker voor een flinke dosis vermaak om jou de winter door te helpen.

Wil je het toch dichter in de buurt van science-fiction houden? Dan kan je de komende tijd op Netflix genieten van seizoen 2 van Final Space. Die serie gaat over een prisoner-turned-outlaw die de strijd aan gaat met een reeks space-baddies. Een soort Mandalorian meets Rock and Morty. Met zijn eigen Baby Yoda in de vorm van Mooncake.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Rutger Castricum eindelijk open over verhouding met Hélène Hendriks: ‘Er groeit iets tussen jullie?’

Ondanks dat veel mensen denken dat Rutger Castricum zijn rol in het programma van Hélène Hendriks niet helemaal kan vinden, lijkt hij zich toch heel erg op zijn gemak te voelen bij haar. Bloeit er iets op tussen de twee?

Zo zag je Pien Hersman nog nooit; knappe schaatsster heeft nauwelijks nog kleding aan (foto’s!)

Pien Hersman heeft haar volgers volledig verbaasd met haar nieuwe post op Instagram. Haar volgers hebben haar nog nooit in zo weinig kleding gezien en genieten van prachtige Pien!

Lies Zhara laat haar enorme pyramides uit shirtje knallen (foto’s!)

Lies Zhara is in Egypte met Sean Demmers en samen schieten ze een hoop content. In de meeste foto's knallen haar twee enorme pyramides er flink uit...