Oranje Leeuwinnen beginnen weer: op wie moet je letten?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Vorige week mochten de mannelijke voetballers van Oranje weer in actie komen. Deze week is het de beurt aan ons favoriete nationale team: de Oranje Leeuwinnen! Kwalificatie voor het EK staat op het spel. Op welke (nieuwe) gezichten moet je gaan letten?

De Oranje mannen hadden al een jaar niet meer gespeeld, maar ook de Oranje Leeuwinnen staan al lang droog: hun laatste wedstrijd, de verloren finale van het Tournoi de France, vond plaats in maart. Gelukkig mogen Jackie Groenen, Lieke Martens en Vivianne Miedema weer beginnen. Hun EK-kwalificatiereeks wordt deze week voortgezet tegen Rusland. Bondscoach Sarina Wiegman vertrekt, een aantal oudgedienden zitten niet bij de selectie: er waait een frisse wind door de selectie! Welke (nieuwe) gezichten ga je zien?

Lees ook: Lieke Martens laat haar slaapkamer zien

Jill Roord

Oké, echt nieuw is ze niet, maar Jill Roord heeft de afgelopen weken keihard bewezen dat ze in de basis hoort bij de Oranje Leeuwinnen. Voorheen was ze vaak bankzitter en invaller, maar nu ze bij haar club Arsenal aan de lopende band scoort is de jonge blondine wat ons betreft klaar voor een plek bij de eerste elf!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jill Roord (@jillroord) op

Daphne van Domselaar

Aangezien Sari van Veenendaal een tijd clubloos was lijkt er plek voor een nieuwe ‘nummer 1’ onder de lat bij de Oranje Leeuwinnen. Van Veenendaal zit nog steeds bij de selectie, maar jonge keepsters bonken op de deur. Zo ook Daphne van Domselaar. Gaat ze haar kans pakken?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daphne van Domselaar (@daphnevdomselaar) op

Inessa Kaagman

Middenvelder Inessa Kaagman speelt haar wedstrijden in Engeland, bij Oranje-bolwerk Brighton. Nu er bij Oranje plek lijkt vrij te komen voor nieuwe speelsters, maakt deze ex-Ajacied zeker kans op meer speelminuten!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Inessa Kaagman (@inessakaagman) op

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Stralende Kim-Lian van der Meij deelt foto vanaf strand

Kim-Lian van der Meij is aan het genieten van de een welverdiende zonvakantie met haar gezin. Dit betekent heel veel zonnen, eten en zwemmen voor Kim-Lian.

Dit zijn de allermooiste foto’s van Waku Waku-presentatrice Sosha Duysker

Het was ooit een heel populair televisieprogramma, en nu is het terug: Waku Waku. De dierenquiz zal in een nieuwe jasje worden gepresenteerd door Sosha Duysker. Om de presentatrice wat beter te leren kennen zijn hier de allermooiste foto's van Sosha!

Foto: Stuiterende Dee van der Zeeuw maakt uitdagende bewegingen

Dee van der Zeeuw probeert graag nieuw speelgoed uit. Dankzij haar laatste aankoop stuitert ze met een rood hoofd door de woonkamer!