Opgeladen telefoon in kinderhanden gevaarlijker dan vuurwapen?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

In de Amerikaanse staat Vermont mag de jeugd heel weinig. Geen alcohol, geen sigaretten, geen vuurwapens en binnenkort misschien zelfs geen telefoons. Levensgevaarlijk, zo oordeelt een Senator van het staatje. Rapper Snelle beaamt dat met zijn nieuwe clip. Maar volwassenen? Die kunnen er ook wat van…

Snelle Smoorverliefd
Foto: Youtube

Ik heb een opgeladen telefoon en ik ben niet bang ‘m te gebruiken! Zei geen enkele bankovervaller ooit. Een smartphone kan veel, maar zó ver zijn we gelukkig nog niet. Toch is Democratische Senator John Rodgers uit het Amerikaanse Vermont van mening dat mensen onder 21 niet volwassen genoeg zijn om zo’n ding in bezit te hebben.

Hij diende een wetsvoorstel in om telefoonbezit voor ‘jeugd’ te verbieden. Boete: duizend dollar. En dat is voor hun eigen bestwil, vindt hij. Smartphones spelen namelijk pestgedrag en zelfmoord in de kaart en ze zorgen voor (soms dodelijke) afleiding in het verkeer. Ook in ons land is het een ‘hot topic’. Rapper Snelle dropte afgelopen week toevallig een clip met hetzelfde onderwerp. Kijk dus uit met die dingen!

Pistool, telefoon, auto

Rodgers weet dat het onbegonnen werk is, maar hij wilde een punt maken met zijn wetsvoorstel. Als je nog niet aan een vuurwapen toe bent, vertrouwt hij je ook niet met een smartphone. ‘Telefoongebruik in de auto is één van de grootste doodsoorzaken bij tieners,’ claimt hij. Aan die Amerikaanse rijbewijsleeftijd van 16 wil hij overigens niet sleutelen…

Waar komt de Nederlandse rapper Snelle bij dit verhaal kijken? Deze steeds sneller rijzende ster laat met zijn nieuwe clip ‘Smoorverliefd’ zien hoe gevaarlijk telefoongebruik in het verkeer kan zijn. Ook op de fiets. Hoewel, weten we zeker dat de autobestuurder aan ’t einde van de video niet ook gewoon aan het Appen was?

Volwassenen zijn net zo erg

Ze zorgen misschien minder vaak voor doden met hun smartphonegedrag, maar ze overtreden wel regelmatig doodzonden. Hét ‘OK Boomer’-momentje in telefoonland? De aanstaande terugkeer van de flip phone. Staat bijna gelijk aan grafschennis. Sommige gestorven trends moet je gewoon laten rusten.

Deze week bleek ook dat je toekomstige telefoontrends eigenlijk niet aan volwassenen over mag laten. Onlangs lekte niet alleen de naam, maar ook een foto uit van de nieuwste Samsung Galaxy-telefoonserie. Eén of ander marketinggenie heeft bepaald dat het ding na ‘braaf’ S tot en met S10 nu de naam S20 gaat krijgen. Betekent dit dat hij dubbel zo goed is als z’n voorganger? Typisch gevalletje onnodig innoveren. Net als dat steeds groter wordende camerablok achterop. Doet weinig, mag wel wat kosten. Geen wonder dat we die smartphone niet meer los willen laten:

Samsung Galaxy S20+
Foto: Twitter

Nog een doodzonde? Of gewoon dodelijk zonde: de 45-jarige vrouw die het slim leek om haar telefoon in bad op te laden. En omdat de jaartjes toch beginnen te tellen, even noodgedwongen die vermoeide ogen dichtdeed. Plons, liep slecht af. Zo eisen telefoons ook op hogere leeftijden levens!

Zelfs Maxima hengelt naar boete

Koningin Máxima, slechts drie jaar ouder dan de onfortuinlijke dame hierboven, ging ook zwaar in overtreding wat betreft moderne technologie. Iedereen wil tegenwoordig ‘fitgirl’ zijn, maar misschien kan onze vorstin dat beter aan de jongere generatie overlaten. Ze toonde onlangs trots haar fitbit, een type smartwatch dat ook je hartslag en andere bewegingsinfo bijhoudt. Heel hip hoor, Majesteit. U had er helemaal bij gehoord. Als u aan diezelfde pols niet ook een gouden damesklokje had gehangen…

Afbeeldingsresultaat voor steve buscemi meme

https://twitter.com/RickEversRoyal/status/1214902798556549120

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Chantal Janzen erkent dat ze iets aan haar gezicht heeft gedaan: “Zelf zeer tevreden”

Chantal Janzen heeft een nieuwe video online gezet, waarin ze duidelijk toegeeft dat ze iets aan haar gezicht heeft laten doen. Bekijk het snel!

Foto: Influencer Marijn Kuipers zuigt hard aan enorm voorwerp met prachtige lippen

Marijn Kuipers heeft een ongelooflijk mooi plaatje voor je klaar staan om je eventjes door je dinsdagdip heen te helpen. Bekijk hem snel!

Foto: Enorme joekels van Juultje Tieleman ontsnappen bijna uit strak truitje

Dat men Juultje Tieleman moet volgen op Instagram voor wat oogvitamine is bekend. In een prikkelend plaatje op de Instagram van Juultje lijken haar joekels op een brute wijze te willen ontsnappen.