Mooie Premier Nieuw-Zeeland kent beste wapen tegen Corona

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Behalve de sterfte- en infectiecijfers van Nederland krijgen we ook af en toe de statistieken van andere landen voor ogen. Van Nieuw-Zeeland horen we echter niks. Waarom? Er gaan in het land bijna geen mensen dood aan Corona. Inwoners hebben daar een verklaring voor: Premier Jacinda Ardern en haar ‘liefdevolle’ corona-aanpak.

We noemden hem allemaal totaal gestoord, maar Gers Pardoel had toch gelijk: liefde wint van corona. Premier Jacinda Ardern van Nieuw-Zeeland bestreed het virus met harde hand, maar bleef altijd hameren op haar motto: ‘Be Kind’. Wees lief. Resultaat: in totaal achttien doden. Niet slecht voor een land met bijna vijf miljoen inwoners.

Jacinda Ardern, de lieve leider

Omdat heel Nieuw-Zeeland de rest van de wereld figuurlijk in de fik ziet staan, terwijl zij relatief gespaard blijven van alle Corona-ellende, kunnen ze niet anders dan één persoon verantwoordelijk stellen: hun lieve leider Jacinda Ardern. Ze gooide de landsgrenzen dicht (wat voor een eiland natuurlijk niet heel moeilijk is), legde het land vier weken plat, zette alle mensen met besmettingsgevaar in bewaakte hotels, en bleef herhalen: wees in hemelsnaam lief voor elkaar.

Zou Mark Rutte dit tegen het eigenwijze Nederlandse volk zeggen, dan was de uitkomst waarschijnlijk anders. Zeker als daar een slogan van ‘lief zijn’ bij zou horen. Maar met een vrouw als Jacinda Ardern aan het roer slik je dat soort dingen nou eenmaal iets sneller. Nieuw-Zeelanders luisteren graag naar hun premier. En geef ze eens ongelijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eilish | Executive Coach (@eilish_jamieson) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door @detodounpocord (@detodounpocord2) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jacinda Ardern (@jacindaardern) op

Laatste nieuws

Speelse Sensi Lowe deelt heerlijke foto vanuit bad

De prachtige Sensi Lowe is in bad lekker met zichzelf aan het spelen. Ze is helemaal ingesopt, als dat maar goed gaat.

Foto: AnneKee Molenaar likt aan zoete vrucht

De prachtige AnneKee Molenaar mist haar vriendje Mathijs de Ligt nu door het WK in Qatar. Als ze niet aan Mathijs kan likken, likt ze wel aan iets anders...

Foto: Suzanne Schulting knuffelt stevige stam

Suzanne Schulting is één van de prachtigste schaatssters van ons land. Nu de kerst eraan zit te komen wilt deze mooie schaatsster niet alleen zitten. Hierdoor zoekt ze naar iets wat ze stevig kan knuffelen in deze koude dagen. 

Gerelateerde berichten