Mooie Premier Nieuw-Zeeland kent beste wapen tegen Corona

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Behalve de sterfte- en infectiecijfers van Nederland krijgen we ook af en toe de statistieken van andere landen voor ogen. Van Nieuw-Zeeland horen we echter niks. Waarom? Er gaan in het land bijna geen mensen dood aan Corona. Inwoners hebben daar een verklaring voor: Premier Jacinda Ardern en haar ‘liefdevolle’ corona-aanpak.

We noemden hem allemaal totaal gestoord, maar Gers Pardoel had toch gelijk: liefde wint van corona. Premier Jacinda Ardern van Nieuw-Zeeland bestreed het virus met harde hand, maar bleef altijd hameren op haar motto: ‘Be Kind’. Wees lief. Resultaat: in totaal achttien doden. Niet slecht voor een land met bijna vijf miljoen inwoners.

Jacinda Ardern, de lieve leider

Omdat heel Nieuw-Zeeland de rest van de wereld figuurlijk in de fik ziet staan, terwijl zij relatief gespaard blijven van alle Corona-ellende, kunnen ze niet anders dan één persoon verantwoordelijk stellen: hun lieve leider Jacinda Ardern. Ze gooide de landsgrenzen dicht (wat voor een eiland natuurlijk niet heel moeilijk is), legde het land vier weken plat, zette alle mensen met besmettingsgevaar in bewaakte hotels, en bleef herhalen: wees in hemelsnaam lief voor elkaar.

Zou Mark Rutte dit tegen het eigenwijze Nederlandse volk zeggen, dan was de uitkomst waarschijnlijk anders. Zeker als daar een slogan van ‘lief zijn’ bij zou horen. Maar met een vrouw als Jacinda Ardern aan het roer slik je dat soort dingen nou eenmaal iets sneller. Nieuw-Zeelanders luisteren graag naar hun premier. En geef ze eens ongelijk.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Indigo Oord laat luchtig jasje openhangen met bijna niks eronder (video’s!)

De bloedmooie Indigo Oord, voornamelijk bekend van The Bachelor, lijkt een hoop talenten te hebben. In een zéér opvallende video duikt ze samen op met een bekende Nederlandse hiphopartiest...

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!

Video: Je gelooft nooit wat Roxy Dekker draagt in haar nieuwe videoclip

De videoclip van het nieuwe nummer van Roxy Dekker is uit. Roxy heeft een wel heel opvallende outfit aan in deze video!