Miljuschka Witzenhausen is eerste ‘Plus Size’-model in Grazia

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Miljuschka Witzenhausen Grazia Plus Size model

Als wij het voor ’t zeggen hadden zou Miljuschka’s maat ‘right size’ heten!

Vervelende term

We zeggen ’t niet graag. Plus Size. De term wordt namelijk zelden juist gebruikt. Heb je als model ronde vormen? Dan ben je in de meeste gevallen al ‘Plus Size’. Dat stempel moet vervolgens gedeeld worden met modellen die (ernstige) obesitas hebben. Da’s natuurlijk niet eerlijk. Vrouwelijke vormen moeten we toejuichen, altijd en overal. Wat ons betreft mag het zelfs de norm worden. Obesitas niet. Schijnt erg ongezond te zijn!

Miljuschka Witzenhausen is deze maand het eerste ‘officiële’ plus size-model op de cover van Grazia. Houdt dit in dat er vóór Miljuschka alleen ‘dunne’ vrouwen op de omslag stonden? Of is dit gewoon de eerste keer dat ze het stempel (willekeurig) uitdelen? Beide scenario’s roepen nóg meer vragen op! Gaat allemaal ten koste van een serie verrukkelijke foto’s!

Stempel niet nodig

Hoewel de presentatrice het in het begeleidende artikel zelf heeft over ‘vetjes, putjes en lovehandles’, zien wij eigenlijk alleen maar een zelfverzekerde, mooie vrouw. De reacties zijn ook vrijwel allemaal positief. Waarom is dat stempeltje ‘plus size’ nog nodig dan? Als we zo graag willen dat meisjes niet meer streven naar zo’n typisch eng dun modellenlijfje, moeten we niet blijven doen alsof dit lijf van de norm afwijkt.

Genoeg geklaagd nu, tijd om van die foto’s te genieten!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Indigo Oord laat luchtig jasje openhangen met bijna niks eronder (video’s!)

De bloedmooie Indigo Oord, voornamelijk bekend van The Bachelor, lijkt een hoop talenten te hebben. In een zéér opvallende video duikt ze samen op met een bekende Nederlandse hiphopartiest...

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!

Video: Je gelooft nooit wat Roxy Dekker draagt in haar nieuwe videoclip

De videoclip van het nieuwe nummer van Roxy Dekker is uit. Roxy heeft een wel heel opvallende outfit aan in deze video!