Max Verstappen wint GP Oostenrijk: even nagenieten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Max Verstappen wint GP Oostenrijk

Wat een sportweekend! Op zaterdag drong onze favoriete sportploeg door tot de halve finale van het WK, en op zondag pakt Max Verstappen, één van onze favoriete sportmannen, de GP van Oostenrijk! De race zelf was al een emotionele achtbaan, en na de finish ging dat door: het was lang wachten – en nagelbijten – tot de uitslag eindelijk definitief gemaakt werd. De duizenden meegereisde fans wisten het stiekem al wel: die overwinning gaan ze ‘m niet meer afnemen!

Nóg een keer nagenieten

Ook ’thuis’ hebben we allemaal lekker lang nagenoten in het zondagse zonnetje. Maar Max’ prestatie was zó mooi, dat we er vandaag gewoon nóg een keer van willen genieten. Check hieronder de hoogtepunten!

De verwachtingen waren hoog. Die duizenden Max-fans hadden niet voor niets de reis naar het bloedhete Oostenrijkse circuit gemaakt. Dat het een bewogen weekend ging worden bleek al tijdens de training en kwalificatie: op vrijdag crashte Max nog, en op zaterdag kwam hij dankzij een gridstraf van Hamilton op de tweede startpositie terecht. Eindelijk kon hij eens vóór de twee dominante Mercedessen aan de race beginnen.

Na ‘poepstart’ in achtervolging

Aan die mooie startpositie heeft Max uiteindelijk weinig gehad: hij had een onvervalste ‘poepstart’: door een softwarefout viel hij direct terug naar plek 7, en moest hij vanaf het begin dus in de achtervolging. Laat dat nou één van zijn specialiteiten zijn!

Na een aantal razendsnelle passeer-acties wist hij door slim laat de pitsstraat in te gaan ook nog Hamilton voorbij te rijden. Vanaf plek 4 begon Max, met het voordeel van de meest ‘verse’ banden aan zijn zijde, aan zijn inhaalrace – alles of niets! Vrij snel had hij Vettel en Bottas te pakken, maar of hij LeClerc nog kon bijhalen? De man uit Monaco reed de hele race al aan kop, maar zag Max elke ronde dichterbij komen. In de op twee na laatste ronde maakte hij de beslissende manoeuvre: hij zette zijn bolide in een bocht voor die van LeClerc, maar hield wel zijn lijn. Er was sprake van een lichte touché, waardoor we na de finish wisten dat er sowieso nagepraat zou gaan worden over de uitslag.

Ruim een uur na de finish kwam het verlossende woord pas: geen overtreding, Max wint! En na zo’n heerlijke race, met een slimme bandenwissel, magistraal stuur- en ellebogenwerk en een lekker brutale apotheose – is dat dik en dik verdiend!

Laatste nieuws

Foto: Heleen van Royen geeft volgers nachtzoen met flink inkijkje

Heleen van Royen is niet vies van het maken van een verleidelijke foto. De schrijfster zou dat gerust haar nieuwe hobby kunnen noemen. 

Foto: Zwetende Danique Hosmar ligt op rug na inspannende sessie

De knappe blondine Danique Hosmar heeft weer een flinke sportsessie erop zitten, en dat levert een zweterig kiekje op! 

Daniëlle Oerlemans is geen spat veranderd op heerlijke foto in badkleding

De oud-wielrenster Daniëlle Oerlemans verwent volgers met pikant kiekje in schaars geklede badkleding, want de beste vrouw viert haar verjaardag!