Max Verstappen wint GP Oostenrijk: even nagenieten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Max Verstappen wint GP Oostenrijk

Wat een sportweekend! Op zaterdag drong onze favoriete sportploeg door tot de halve finale van het WK, en op zondag pakt Max Verstappen, één van onze favoriete sportmannen, de GP van Oostenrijk! De race zelf was al een emotionele achtbaan, en na de finish ging dat door: het was lang wachten – en nagelbijten – tot de uitslag eindelijk definitief gemaakt werd. De duizenden meegereisde fans wisten het stiekem al wel: die overwinning gaan ze ‘m niet meer afnemen!

Nóg een keer nagenieten

Ook ’thuis’ hebben we allemaal lekker lang nagenoten in het zondagse zonnetje. Maar Max’ prestatie was zó mooi, dat we er vandaag gewoon nóg een keer van willen genieten. Check hieronder de hoogtepunten!

De verwachtingen waren hoog. Die duizenden Max-fans hadden niet voor niets de reis naar het bloedhete Oostenrijkse circuit gemaakt. Dat het een bewogen weekend ging worden bleek al tijdens de training en kwalificatie: op vrijdag crashte Max nog, en op zaterdag kwam hij dankzij een gridstraf van Hamilton op de tweede startpositie terecht. Eindelijk kon hij eens vóór de twee dominante Mercedessen aan de race beginnen.

Na ‘poepstart’ in achtervolging

Aan die mooie startpositie heeft Max uiteindelijk weinig gehad: hij had een onvervalste ‘poepstart’: door een softwarefout viel hij direct terug naar plek 7, en moest hij vanaf het begin dus in de achtervolging. Laat dat nou één van zijn specialiteiten zijn!

Na een aantal razendsnelle passeer-acties wist hij door slim laat de pitsstraat in te gaan ook nog Hamilton voorbij te rijden. Vanaf plek 4 begon Max, met het voordeel van de meest ‘verse’ banden aan zijn zijde, aan zijn inhaalrace – alles of niets! Vrij snel had hij Vettel en Bottas te pakken, maar of hij LeClerc nog kon bijhalen? De man uit Monaco reed de hele race al aan kop, maar zag Max elke ronde dichterbij komen. In de op twee na laatste ronde maakte hij de beslissende manoeuvre: hij zette zijn bolide in een bocht voor die van LeClerc, maar hield wel zijn lijn. Er was sprake van een lichte touché, waardoor we na de finish wisten dat er sowieso nagepraat zou gaan worden over de uitslag.

Ruim een uur na de finish kwam het verlossende woord pas: geen overtreding, Max wint! En na zo’n heerlijke race, met een slimme bandenwissel, magistraal stuur- en ellebogenwerk en een lekker brutale apotheose – is dat dik en dik verdiend!

Laatste nieuws

Foto: Kijkers in shock door twee nieuwe actrices in House of the Dragon (HBO Max)

Er gaat een grote wisseling van de wacht plaatsvinden in de serie House of Dragon, de opvolger van Game of Thrones op HBO Max.

Foto: Patricia Paay wijst eindelijk boosdoeners aan na berucht ‘vies filmpje’

Patricia Paay kan eindelijk praten over het vervelende voorval met een 'vies filmpje' dat van haar opdook een aantal jaar geleden.

Foto: Sensi Lowe deelt diepgaand kiekje van openhangend jurkje

Sensi Lowe plaatst wel vaker prachtige foto's van zichzelf, maar meestal zijn ze niet zo diepgaand als het volgende kiekje!

Gerelateerde berichten