Schaakmat: Marieke Elsinga doet Netflix-serie The Queen’s Gambit na

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

We hebben in Nederland onze eigen ‘Queen’s Gambit!’ Marieke Elsinga is dankzij de populaire Netflix-serie ook begonnen met schaken. Voor je ’t weet zet ze je schaakmat! Uiteraard met een wijntje erbij…

Heb je The Queen’s Gambit al gekeken? De serie van Netflix is een wereldwijde hit, en niet alleen op de streamingservice. Iedereen is spontaan aan het schaken gegaan! Er worden meer schaakborden verkocht dan ooit – zelfs

Lees ook: WOW: Marieke Elsinga gaat helemaal los in de radiostudio!

Puzzelaar Marieke Elsinga kan ook schaken

Schaken is weer hip. Nu we toch met z’n allen thuis voor de haard moeten blijven zitten, kan je net zo goed je brein een beetje trainen. Vooral voor Marieke Elsinga, die de afgelopen dagen in de Q-escape room toch al flink aan het puzzelen was, zal een potje schaken nu geen probleem zijn. Ze kijkt in ieder geval zeer ontspannen uit haar ogen. Of zou dat aan het wijntje liggen? Elizabeth uit The Queen’s Gambit, die bijna al haar successen onder invloed van alcohol en pillen behaalde, heeft wat dat betreft het goede (of slechte?) voorbeeld gegeven!

Schaken is weer hip dankzij The Queen’s Gambit

Netflix heeft de schaaksport met deze populaire serie in één klap weer interessant gemaakt. Zelfs voor doelgroepen die je hiervoor nooit aan het ‘saaie’ spelletje zou linken. Zodra vrouwen als Marieke Elsinga, die nauwelijks een minuut lang stil kunnen zitten, met schaken beginnen mag je best van een hype spreken!

Marieke Elsinga ontsnapt uit Q-Escape Room

Marieke Elsinga is weer op vrije voeten. Na bijna een week ‘vast’ te hebben gezeten in de escape room van Q-Music kan de radio DJ eindelijk weer doen waar ze zin in heeft. Je verwacht het niet, maar ze kiest voor een potje schaken! Tsja, wat moet je anders?

De Q-music DJ moest voor Kerst samen met haar collega’s een stortvloed aan muzikale puzzels oplossen. Als ze deze puzzels correct oplosten, zouden ze toegang krijgen tot een code die het slot van de Q-escape room zou ontgrendelen. De puzzels, in de vorm van korte muziekfragmentjes, waren zelfs voor doorgewinterde DJ’s een lastige opgave. Marieke werd helemaal gek van de breinbrekers, zo blijkt uit haar tijdlijn op Instagram.

The Queen’s Gambit op Netflix

Waarom iedereen het in één keer weer over schaken heeft? Dat komt natuurlijk door de Netflix serie The Queen’s Gambit. De 7-delige ‘limited series’ is een wereldwijde hit. Hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy (ook bekend van Peaky Blinders) heeft de schaaksport weer hip gemaakt. De naam van de serie is afgeleid van een bekende reeks openingszetten in de schaaksport. Het houdt in dat je stukken opoffert, om uiteindelijk de overhand te krijgen. Klinkt ingewikkeld, maar The Queen’s Gambit schotelt het in hapklare brokken op. Ook voor de kijker die niks met schaken heeft.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jade Anna maakt eind aan geruchten en deelt zeldzame foto met Kenneth Taylor

Eindelijk weten we het zeker! Jade Anna deelt een foto samen met Kenneth Taylor en maakt een eind aan alle geruchten!

Maxime Meiland lijkt totaal andere vrouw op foto met poes

Influencer Maxime Meiland lijkt op deze foto met poes totaal niet op zichzelf en laat zo iedereen schrikken!

Pasgeboren baby Myron Koops en Enzo Knol zet onbedoeld eerste stapjes als influencer

Influencers Myron Koops en Enzo Knol maken interessant nieuws bekend over pasgeboren baby, Riven.