Marie Kondo wil nu jouw geld hebben

Datum: 

Categorie:

Opruimgoeroe Marie Kondo snapt hoe je zaken moet doen. De Japanse zorgt met haar zen-achtige charme ervoor dat je jouw huis leeghaalt, zodat je het erna weer kan vullen met haar 180 euro kostende theedozen.

Less is more

De Japanse opruimgoeroe Marie Kondo verleidde in 2014 de wereld toen haar opruimboek vertaald werd naar het Engels. Het is moeilijk nee te zeggen tegen een Japanse schoonheid die vertelt hoe het moet. Daarin vertelde ze hoe je effectief van je zooi afkomt met de simpele vraag: ‘Does it spark joy?’ Oftewel, je moest jezelf afvragen of die spullen vreugde opwekken. Zo niet, weg ermee. Maar blijkbaar is de verkoop van haar boeken opgedroogd, want ze is een webwinkel begonnen. Aan de machtige arm van het kapitalisme is niet te ontsnappen.

Dus je koopt haar boek. Je gooit je zooi op een hoop en bij elk object vraag je je af: ‘Word ik hier blij van?’
Schoenlepel? Nee.
24 jaar oude Playboy? Ja.
Lampenkap? Nee?
Boekenkast? Uuuhh nee?
Dat ene fijne shirt? Ja.
Hond? Ja.
Vriendin? Voordeel van de twijfel.

Je gaat door tot dat je alles gehad hebt en uiteindelijk bestaat je huishouden nog uit een bank, een tv en je Playstation. En Kondo’s boek, natuurlijk. Die je nu voor altijd mee moet dragen, want je werd niet blij van je boekenkast. Maar daar heeft de 35-jarige Japanse dus een oplossing voor. Kondo opende onlangs een webshop om de gecreëerde leegte mee op te vullen.

Kost niets

Voor het luttele bedrag van 55 euro heb je een etensbakje. Een fruitschaal kost maar 200 euro en voor 160 euro heb je een groot kaasmes. Is je dat iets te gortig, dan kan je ook het kleine kaasmes voor 140 euro kopen. Kondo let namelijk ook op de kleintjes. Is dat nóg iets buiten je budget, dan verkoopt ze ook een stok (lees: stuk hout) voor 10 euro.

Deze geraffineerde bussinesswoman ziet er lief en onschuldig uit, maar heeft het dus heel slim aangepakt. Ze is echter niet blind consumentisme aan het promoten hoor! Tegen The Wallstreet Journal zegt ze: “Wat voor mij het belangrijkst is, is dat je jezelf omringt met items die jou plezier geven. Als de kom die je nu gebruikt jou plezier geeft, dan moedig ik absoluut niet aan dat je die vervangt.” Daar wordt vooral onze portemonnee blij van. We hebben namelijk nogal een zwak voor haar Aziatische design.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Wielrenster Puck Moonen lift haar dekentje omhoog en onthult bedpartner (Foto!)

Puck Moonen deelt een opmerkelijke video op haar Instagrampagina. Ze doet haar deken omhoog en laat haar onderkant helemaal zien. Ook haar bedpartner komt hierbij goed in beeld!

Wow: Dit zijn de allermooiste foto’s van Máxima-actrice Delfina Chaves

Delfina Chaves is de beeldschone actrice die een piepjonge Máxima speelt in de nieuwe Videoland serie Máxima. Eén ding is al zeker: een hoop mannelijke kijkers gaan ontzettend genieten van deze Argentijnse dame!

Minimaal aangeklede Jutta Leerdam laat zich keuren door gluurder in badkamer (foto’s!)

Jutta is zich aan het klaarmaken in de badkamer maar wordt bekeken. Ze heeft nauwelijks kleding aan! Degene die Jutta aan het bekijken is lijkt deze outfit dan ook helemaal goed te keuren!