Mannenzaken gaat hiervoor graag op zijn knieën

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Sinterklaas is al geweest en de Kerstman is ook alweer een flinke poos teruggetrokken in zijn keet vol rendieren. Máár, dat wil niet zeggen dat je niks meer mag wensen. Op deze 6 maart, tijdens Wereldgebedsdag, gaat Mannenzaken daarom op zijn knieën, slaat een kruisje en richt zijn blik tot de oneindige hemel. Waar bidden we vandaag voor?

Voordat we over gaan naar de orde van dag, rijst er de vraag: Wereldgebedsdag, wa is da? Mannenzaken dook met zijn neus de boeken in en kwam erachter dat Wereldgebedsdag in het teken staat van vrouwen!

De 1e Lentedag

Je hoort van Marjon de Hond het positieve nieuws dat de kou plaats gaat maken voor een ‘hogedrukgebied’, met als gevolg dat het kwik stijgt en je weer kunt genieten van alle Vitamine D die de zon als een automatisch machinegeweer op onze planeet afvuurt.

De kans is groot dat je meteen je telefoon erbij pakt, een van je vierhonderddrieëntachtig groepsapps opent en vervolgens je vrienden meteen een bericht gaat sturen om het allereerste terrasje ’te gaan pakken’. Hét moment waar haast iedere Nederlander jaarlijks halsreikend naar uitkijkt, zit er weer aan te komen. Mannenzaken bidt dat deze dag zo snel mogelijk komt. In de naam van de Vader, de Zoon…….

Bier 2

Gas op die lolly

Aanstaande 16 maart is het zo ver. Dan mogen we met zijn allen minder hard met onze rechtervoet op het pedaal drukken. Terwijl je op cruise control met 130 kilometer per uur over de snelweg tuft, zal binnenkort behoren tot de geschiedenis. Toekomstige historici zullen in hun colleges oreren over lang vervlogen tijden waarin we gewoon nog vol gas over de snelweg mochten blazen.

Wederom wordt er een kruis geslagen en wordt het blik gericht tot de ‘Almachtige’. Samen met alle vrouwen die op Wereldgebedsdag bidden, wordt de wens om de snelheidslimiet níet te verlagen het universum in gestuurd. Dat onze gebeden gehoord mogen worden, oh lieve Heer, en dat wij spoedig weer extra druk mogen uitoefenen met onze rechtervoet op het gaspedaal.

(Lees verder na de video)

Een Coronavrij songfestival

In mei zal Jeangu Macrooy ons gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Echter, de vraag is of het hele feest wel door zal gaan. Zijn we eindelijk een keer het gastland en tegelijkertijd heersend winnaar van het Songfestival, moet er per se zoiets als het coronavirus zijn intrede doen. Als er dan écht een lieve Heer is, dan heeft hij zijn timemanagement in ieder geval niet op orde!

Daarom, voor de laatste keer, zal er geknield worden. Opnieuw tikken we het voorhoofd aan, de borst, de linkerschouder en tot slot ook de rechterschouder. Tijdens de afronding van het laatste gebed, met de blik richting de hemel, wordt er afgesloten met een ‘Amen’. Dat het Songfestival door mag gaan en dat we voor het eerst in de geschiedenis tweemaal achter elkaar aan het langste eind zullen trekken.

Laatste nieuws

Foto: Dit is de bloedmooie vriendin van Wimbledon-held Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp haalde een fantastisch resultaat in Wimbledon. Dat is ook niet zo gek, aangezien dit de dame is die hem aanmoedigde. 

Video: Amber Brantsen blaast ruzie tussen Hamilton en Verstappen nieuw leven in bij Viaplay

Amber Brantsen heeft geleerd dat een beetje sensatie geen kwaad kan dit seizoen bij de Formule 1. Kijk maar wat ze doet. 

Foto: Maan de Steenwinkel floept bijna uit haar topje tijdens wild optreden

Maan de Steenwinkel is een prachtige zangeres met een geweldig lichaam. Soms zit een ongeluk echter in een klein hoekje. 

Gerelateerde berichten