Lionel Messi toch nummer één in top 5 best betaalde sporters

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Iemand bij Barcelona heeft het echte salaris van sterspeler Lionel Messi uitgelekt. Wat blijkt: de Argentijn verdient véél meer dan men dacht. Hoe ziet de top 5 best betaalde sporters er met deze nieuwe kennis uit?

Alle oude lijstjes van best betaalde sporters ter wereld kunnen direct de prullenbak in! Terwijl iedereen dacht dat tennisser Roger Federer nog steeds jaarlijks het meeste geld binnen harkte, zat Lionel Messi stilletjes op een nóg veel grotere berg met poen! Deze week lagen de financiële details uit Messi’s contract bij Barcelona ineens op straat. Hij blijkt veel meer te verdienen dan zijn stinkend rijke collega’s: zo’n 555 miljoen euro in vier jaar. Let op: dat is alleen z’n salaris bij Barcelona. Dit bedrag is dus nog zonder zijn persoonlijke bonussen, tekengeld en sponsorcontracten!

Lees ook: Max Verstappen verdient 29.411.764 Red Bull-blikjes per jaar

Top 5 best betaalde sporters

Het jaarlijkse ‘best betaalde sporters ter wereld’-lijstje van Forbes komt dicht in de buurt van de werkelijkheid, maar we weten nu dus dat sporters soms stiekem nóg meer verdienen dan de experts denken. Messi stond in het lijstje van vorig jaar op nummer drie, terwijl hij dus eigenlijk véél hoger had moeten staan. Tijd om de balans opnieuw op te maken dus! Wie laat hij achter zich?

1 – Lionel Messi: 164 miljoen euro

Het jaarsalaris van Lionel Messi bij Barcelona werd vorig jaar geschat rond de 75 miljoen euro. Da’s verschrikkelijk veel, maar dus minder dan hij in werkelijkheid krijgt. Dankzij het uitgelekte contract weten we nu dat Messi 138 miljoen euro per jaar aan salaris verdient. Daar komen zijn geschatte sponsorinkomsten nog bij (circa 26 miljoen euro volgens Forbes) wat dus neerkomt op zo’n 164 miljoen euro per jaar. Geen wonder dat Barcelona in geldnood zit!

2 – Roger Federer: 88 miljoen euro

Tennisser Roger Federer is van zijn troon gestoten! Het uitgelekte contract van Messi duwt de Zwitser één plek omlaag. Ondanks dat de tennisveteraan geen echt ‘salaris’ heeft, verdient hij wel bakken met geld via sponsoring: horloges, auto’s, scheermesjes – Roger is de koning van de reclame! Da’s duidelijk een slimme businessstrategie voor hem. Federer verdient namelijk meer dan 80 miljoen per jaar met zijn spotjes.

3 – Cristiano Ronaldo: 87 miljoen euro

Nu Cristiano Ronaldo precies weet hoeveel rivaal Messi verdient zal hij ongetwijfeld een gesprek met zijn werkgever Juventus aan willen gaan. Ronaldo verdient, weten we nu, aanzienlijk minder dan zijn Argentijnse evenknie. Iets minder dan de helft van Ronaldo’s salaris komt bovendien uit sponsordeals. Je kan dus concluderen dat Juventus een zuiniger beleid voert dan Barcelona.

Cristiano Ronaldo Salaris
Foto: Instagram/Cristiano

4 – Neymar: 79 miljoen euro

Neymar heeft een goede zaakwaarnemer. Zijn jaarsalaris bij Paris Saint-Germain ligt hoger dan dat van Cristiano Ronaldo, maar de Braziliaan verliest qua sponsorgeld flink terrein op zijn Portugese collega. Die bedragen vallen natuurlijk weer in het niet bij wat Lionel Messi verdient…

5 – LeBron James: 73 miljoen euro

LeBron James van de Los Angeles Lakers heeft net als Federer niet zo’n duizelingwekkend hoog salaris, maar doet het vooral goed in reclames. Je stelt in de basketbalwereld pas iets voor als je een dikke sportschoenendeal binnen weet te takelen. LeBron James verdient aan dat contract met Nike alleen zo’n 10,2 miljoen euro per jaar!

Lebron James Salaris
Foto: Instagram/KingJames

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Prinsessen Amalia en Alexia laten zich begluren tijdens zomers tripje (foto’s!)

De kans is groot dat we deze zomer regelmatig wat te zien krijgen van prinsessen Amalia en Alexia. Samen met hun ouders gaan ze op een zomers tripje dicht in de buurt.

Hélène Hendriks en Estavana Polman delen een innige kus achter de schermen bij De Oranjezomer (foto!)

Hélène Hendriks en Estavana Polman geven ons wel een heel uniek kijkje achter de schermen van De Oranjezomer met deze foto. 

Prachtige Robin Holzken laat in loszittend jurkje véél meer zien dan alleen haar nieuwe trouwring (foto!)

Robin Holzken, de bloedmooie vriendin van Bram Krikke, is nu de bloedmooie verloofde van Bram Krikke. En dat viert ze zo!