Lil’Kleine wordt eindelijk netjes opgevoed

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is inmiddels wel bekend dat de coaches van The Voice of Holland soms meer op een stel kleuters lijken dan bekende artiesten. Maar soms lijken ze toch opgevoed. Behalve Kleine, maar de andere coaches helpen hem graag.

De aflevering van The Voice of Holland gisteravond opende met de Chendo, de slungelige vliegtuigingenieur met een maatje meer en musical achtergrond. Hij had wel een hoge aaibaarheidsfactor, een soort teddybeertje. Met, volgens zijn oma, de stem van een klok. De lat lag hoog, want Chendo trad als kind al op met Gerard Joling.

Sambal Bij?

Het optreden van Chendo was niet heel bijzonder. Maar de feedback van de coaches bevatte een hoog fortune cookie gehalte. Het leek even alsof The Wisdom of Asia aanstond. “Als je alles geeft, dan kan je vliegen” of “Je moet piloot durven zijn van je eigen leven”. Vlieg toch op met je wijsheid. Maar misschien niet geheel nutteloos. Later in de aflevering worden de gezegdes van Mr. Ali Miyagi B. herhaald door Kleine: “blijf bij je eigen keuze”, zei rapper, “ten alle tijden je eigen hart volgen en niet luisteren naar de mening van anderen. Doe wat goed voelt. Jij bepaalt.”

Dank U wel

De opvoeding van Kleine stopt daar niet. Dat heeft alles te maken met de 16-jarige Kaya. De jonge vakkenvuller helpt mensen met liefde en geniet enorm van muziek. Hij postte toen hij nog jonger was filmpjes van zichzelf online waarin hij covers zong van bekende liedjes. Dat leverde hem ongelofelijk veel pesterijen op. Maar hij heeft zich daar zelf uit geholpen met een positieve houding. En inmiddels mogen alle pestkoppen hem enorm. Waarschijnlijke dankzij zijn dankbare en beleefde houding.

(Lees verder onder de foto)

Het begint al tijdens het voorstellen. Nadat Chantal de jongen een compliment maakt krijgt ze een ‘dank u wel’ terug. En de ‘Dank u wel’-tjes stoppen daar niet. Ali krijgt een ‘Dank u wel’, Anouk krijgt een ‘Dank u wel’. Iedereen krijgt een bedankje. Heel beleefd opgevoed. En Anouk kan dat wel waarderen. Ze voedt haar kinderen namelijk ook op met ‘U’. Misschien dat Ali en Kleine er wat van opsteken. Het zou niet de eerste keer zijn dat Kaya een pestkopje bekeerd met zijn goede gedrag.

Coaching sessie

Kleine lijkt sowieso in zijn rol te groeien. Voorheen was het commentaar van de woordkunstenaar beter kon spitten dan coachen. Een ‘Nou Schat’ of ‘Hey Lieverd’ gevolgd door iets wat Ali of Anouk al gezegd heeft en afsluiten met ‘Dus ik wil je graag in mijn team!’

Ook nu lijkt het weer die kant op te gaan. Kleine drukt omdat hij gezongen liedjes herkent en mooi gekozen vindt. Maar heel even verbaasd de kleine Jorik. Hij geeft zowaar goede feedback. Wel simpel, hij stelt een kandidaat voor iets lager in haar stem te gaan zitten, maar het blijft inhoudelijke feedback. En dat is een stap vooruit. Zelfs Anouk was pleased met de vooruitgang. Gefeliciteerd, Kleine schat, je leert het eindelijk!

Muzikale opvoeding

Aan het einde van de show komt Corleone voorbij: een Rotterdamse rapper en havenarbeider, want die twee lopen gewoon hand in hand. Van Ali kreeg hij lof, maar Waylon vond het rappen niet goed genoeg. Nou, dan mag je het zelf laten zien. Ali weet toevallig dat Waylon ooit Lose Yourself, de soundtrack van de Eminem-film 8 Mile, gerapt heeft. Slim Waylon wil eerst niet zo goed, maar na wat aansporen begint hij dan toch. Voor de jonge kijkers thuis is dat zeker een stukje muzikale opvoeding geweest. Ook voor Kleine trouwens. In zijn woorden: ‘ik doe het je niet na.’

Gek, voor iemand die beweert rapper van beroep te zijn. Helemaal omdat Waylon zich als een echte rabbity choke verslikt in zijn woorden halverwege. Maar goed, misschien kunnen Waylon en Ali rap leren aan Kleine. Dan voeden ze hem onder leiding van Anouk gelijk op. Dan is hij volgend jaar een welgemanierd én gerespecteerd coach.

Laatste nieuws

Video: Eloise van Oranje pakt uit in slechts een badjasje

Eloise van Oranje pakt groots uit op camera in enkel een badjasje. Je merkt dat de influencer graag veel van zichzelf laat zien!

Puck Moonen slaat keihard terug met veelzeggende foto: ‘Te dik?’

Puck Moonen heeft weer een flinke hoeveelheid mooie foto's online gezet om een echt statement te maken naar haar haters!

Schaatsster Joy Beune (24) maakt haar enorme fout goed met heerlijke foto’s

Joy Beune is een grote fout begaan, maar weet het toch wel weer aardig goed te maken met haar leuke foto's.