Leuke mannenuitjes voor tijdens de lerarenstaking

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
mannendag

Ja hoor… daar gaat je vrije dag. Dachten we dat de staking van de baan was, gaan die leraren alsnog staken. Volgens een telling van de Algemene Onderwijsbond zullen woensdag zo’n 4.300 scholen dicht blijven vanwege de landelijke onderwijsstaking. Dat is mooi . Moet je alsnog thuiszitten om je verwende kind te vermaken, terwijl docent Kees al voor de zesde keer in de Goliath stapt omdat hij niet hoeft te werken vandaag.

Dumpen die handel

Geen nood, het Dordtse cultuurcentrum ToBe laat weten kinderen op hun eigen ‘kinderdag’ tijdens de staking op te vangen: “We gaan er een gezellige en creatieve dag van maken. Er zijn nog twintig plaatsen beschikbaar en als het nodig is maken wij er veertig van”. Dus vaders van Nederland, geen paniek. Trommel je vrienden op, gooi je kind in Dordrecht over het hek – of berg ze op in een Ruinerwold boerderij – en heb plezier. We hebben voor het gemak al de leukste bezigheden op een rij gezet.

Het rijk alleen

Geen kinderen betekent geen verantwoordelijkheid. En aangezien alle pretparken, zwembaden en bioscopen toch vol zitten met ouders die wel van hun kind houden is het misschien beter thuis een feestje te bouwen. Je hebt in geen jaren het huis voor jezelf gehad. Hier hebben onze voorvaderen voor gevochten. Dus neem het ervan, je verdient het!

Geen Ernie met zijn vervelende kutlach. Geen rupsje Nooitgenoeg. Geen ‘Papa, ik moet plassen.’ Haal één, twee, twaalf fusten bier en ga los met je maten. Koop een flatscreen tv. Noem je buurman een lompe zak. Neem 8 tequila shots. Kijk op je flatscreen tv. Drink nog meer. Rook zes joints tegelijkertijd. Blaas een zwembadje op in je woonkamer en heb een heuse poolparty. Word bezopen. Sloop je flatscreen tv. Huur een stripper. Maar het allerbelangrijkste is dat je helemaal los gaat. Want zeg nou zelf, wanneer is de laatste keer dat je kotsend over straat bent gekropen? Inderdaad, te lang geleden.

Stuntman voor een dag

Weet je wie stoer is? Jij bent stoer! Tenminste, dat was je, voordat je aan kinderen begon. Maar die heb je vandaag niet. Vandaag ben je die stoere kerel met een welvaartsbuikje. Dus is het tijd voor iets mannelijks. Ga karten met je vrienden, rotsklimmen, bungeejumpen of parachutespringen. Of eet twaalf big tasty’s achter elkaar zonder een hartaanval te krijgen. Doe iets gevaarlijks en laat zien dat je nog leeft.

On the road again

De wind door je haren. De wereld donkergekleurd door de glazen van je zonnebril. Het geluid van de motor en de geur van verbrand rubber. Je wilt sneller, nog sneller. En vandaag kan het. Stap op je oude motor en trek erop uit. Langs de wijde vlaktes, scheurend over het asfalt, denk jij terug aan betere tijden. En even, heel even, voel je die vrijheid van vroeger. En je voelt dat je leeft!

Wat je ook gaat doen deze woensdag maak er alsjeblieft iets moois van. Terwijl de rest van de ouders met kind op de schouders door het Sprookjesbos slentert, hebben jij en je vrienden de tijd van je leven. Want aankomende woensdag pakken we onze mannelijkheid terug. Deze woensdag is het mannendag!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Prinsessen Amalia en Alexia laten zich begluren tijdens zomers tripje (foto’s!)

De kans is groot dat we deze zomer regelmatig wat te zien krijgen van prinsessen Amalia en Alexia. Samen met hun ouders gaan ze op een zomers tripje dicht in de buurt.

Hélène Hendriks en Estavana Polman delen een innige kus achter de schermen bij De Oranjezomer (foto!)

Hélène Hendriks en Estavana Polman geven ons wel een heel uniek kijkje achter de schermen van De Oranjezomer met deze foto. 

Prachtige Robin Holzken laat in loszittend jurkje véél meer zien dan alleen haar nieuwe trouwring (foto!)

Robin Holzken, de bloedmooie vriendin van Bram Krikke, is nu de bloedmooie verloofde van Bram Krikke. En dat viert ze zo!