Leon de Winter maakt einde aan patat/friet discussie

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

We lazen vandaag iets bijzonders: Leon de Winter wordt patatboer. En dan horen we je denken, wie de is Leon de Winter? Nou, wij wisten het ook niet zo goed, maar waarschijnlijk heeft je moeder nog wel een boek of dvd van hem op haar nachtkastje. Leon is dus niet meer zo van deze tijd. En die onbekendheid steekt, want wat doe je als schrijver als je niet meer hip bent? Inderdaad, dan word je patatboer. En niet zomaar patat. Nee, calorie en koolhydraat arme patat.

Leon de Winter patatboer

Echt Hollands streetfood

Leon lanceert zijn product in een tijd dat het slecht gaat met de patatindustrie. Deze week werd bekend dat meer dan de helft van de frietkramen de afgelopen twintig jaar zijn verdwenen. En over een jaar of tien zijn er nog maar tweehonderd over. De kosten per vierkante meter stijgen de frituurpan uit en kraamhouders zijn er wel klaar mee. Gemeentes snappen niet dat een patatkraam onderdeel is van de echte Hollandse streetfood cultuur en zorgt voor gezelligheid en luchtigheid in deze droevige tijden. Oh, en patat is ook nog eens verdomd lekker. Zeker met een beetje pindasaus en uitjes.

Doe mij een patat depri

Zie je het al voor je? Elke keer dat je een patatje wilt, moet je het doen met die veel te zoute troep van de McDonald’s of de kleffe plakzooi van de Febo? En als je dan besluit thuis maar patat te bakken heb je alleen nog keuze uit biologische, low-fat frieten. Die je vervolgens moet bakken in je airfryer, omdat je nergens meer normaal een frituur aan kan schaffen. En dat je dan met een klodder smakeloze magere mayonaise over je friet depressief op je bank beland.

Viva la Frites

De patatkraam wordt dus in het nauw gedreven. En als het aan Leon de Winter ligt vreten we dus over tien jaar allemaal gore caloriearme vegan patat. Patat staat op het randje van de afgrond, maar iedereen lijkt te druk bezig met de stikstofcrises of het slechte onderwijs of een of andere ondergedoken familie om het in te zien. Wij vinden het daarom tijd voor een nieuw protest. Patatboeren verenigd u! Bezet het malieveld met uw frietkramen en neem de straten terug. Want een lekker vette patat mayo behoort wat ons betreft tot ons nationaal erfgoed.

Laatste nieuws

Anna Nooshin is smakelijk hapje in onhandig doorschijnend jurkje (video)

Model Anna Nooshin neemt een enorm risico met haar luchtige outfit. Van gevaarlijke roofdieren wegrennen gaat een zware klus worden met zo'n jurk!

Knappe schaatsster Pien Hersman (20) gebruikt haar tong in hotelkamer

Schaatsster Pien Hersman is in een zeer goede bui, en kan dat moeilijk verbergen. Geen wonder dat ze dit soort foto's online zet!

Slaperige Rico Verhoeven klemt hoofd van klein kind tussen koelkastdeur (video)

Rico Verhoeven is niet helemaal wakker en slaat de koelkastdeur vol tegen zijn eigen kind!