Lekker ‘ophaalchineesje’ bij WIDM

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Drop een groep Nederlanders in China, en het is wachten op de eerste afhaalchinees-grap. Ze hielden het bij Wie Is De Mol? uit tot de tweede aflevering. Sterker nog, de hele aflevering stond in het teken van de afhaalchinees. Of nog veel beter: de ophaalchinees.

Met handen en voeten uitleggen dat je twee bakken nasi, een foe yong hai en drie grote loempia’s met sambal wil. De manier waarop de kandidaten hun louter Chinees sprekende taxichauffeur de weg wezen leek verdacht veel op hoe de gemiddelde Nederlander zich bij de afhaalchinees gedraagt.

Zo kon je tijdens deze hilarische opdracht meteen zien welke van de kandidaten wekelijks een bestelling bij de lokale Chinees doet. Nathan Rutjes natuurlijk!

Feestelijk gevulde loempia

Iedereen verdient een Nathan Rutjes in z’n leven! De ex-voetballer voelde zich als een vis in het afhaalchinees-aquarium. Met wilde handbewegingen, een gulle glimlach en een heel vies matje kom je een heel eind, in welke taal dan ook.

Het is dan ook niet gek dat Nathan, samen met zijn goedgemutste gabber Rob DeKay, als eerste over de ‘finish’ kwam met zijn Chinese taxi. Door andermans gestuntel leverde hun zegetocht geen geld op, maar ze hielden er wel een vriend voor het leven aan over.

Als een soort feestelijk gevulde loempia karde de taxi door het drukke verkeer: deze drie ‘broeders van een andere moeder’ deelden lief, leed, en uiteindelijk ook een pilsje. Dat hopen we althans.
(Tekst loopt door onder de beelden)

Lachen, gieren en zuipen?

Leonie zwemt in haaienvinnensoep

Een flinke portie haaienvinnensoep voor kandidaat Johan Goossens. En zijn kamergenoot Leonie ter Braak is het hoofdingrediënt! De goedgelovige komiek vergat even dat hij bij Wie Is De Mol? zat, en niet bij Koffietijd.

Haaibaai Leonie had al die tijd gelogen over haar zwarte vrijstelling, waarmee zijn groene vrijstelling vorige aflevering teniet werd gedaan. De vinnige blondine biechtte het uit medelijden op. Johan kon zijn oren niet geloven. Liegen?! In WIDM? Hoe durft ze! Het is te hopen dat deze sukkelaar doet alsof, anders mag hij volgende week voor een exit vrezen!

Jaike heeft sambal nodig

De groep is leuk dit jaar. Toch ontbreekt het hier en daar nog ’n beetje aan vuur. Zo kan vooral Jaike Belfor wel een extra zakje sambal gebruiken. Een schitterend, na een vermoeiende opdracht zelf vervaardigd vuurwerkshowtje? Lekker boeien. Verrassende exit voor medekandidaat? Pokerface. Het is een spelshow Jaike! Plezier hebben is toegestaan. Een beetje emotie zal je bovendien goed staan. Of kost het gewoon moeite om niet per ongeluk te onthullen dat je de mol bent?
(Tekst loopt door onder Tweets)

Kroepoekje van de week

Niet naïeve Johan, maar Tina de Bruin is het ‘kroepoekje van de week’. De comédienne had als enige ’n taxi voor zich alleen, en wist met die betrekkelijke rust alsnog als enige te verdwalen. ‘Hallooooo? Rik???‘, riep ze in een volledig verlaten buitenwijkje. Als een meisje wachtend op een blind date die maar niet op komt dagen. Ze probeerde naderhand nog verhaal te halen bij de presentator. Rik was onverbiddelijk: ik hoorde je niet. Betalen! Zo mocht Tina, die nog vóór het seizoen begon de lachers op haar hand kreeg met een spermagrap, inrukken.

Laatste nieuws

Mooie Yasmine deelt eerste beelden van wedstrijd Mo Ihattaren bij Slavia Praag

Mohamed Ihattaren heeft wéér een tweede kans gekregen! Zijn vrouw Yasmine deelt alvast wat mooie beelden van zijn eerste wedstrijd bij nieuwe club Slavia Praag...

Hélène Hendriks maakt kijker alvast lekker voor nieuw seizoen De Oranjewinter

We hebben eindelijk weer iets om naar uit te kijken: Hélène Hendriks komt terug met De Oranjewinter! En met deze foto probeert ze de kijker alvast warm te krijgen tijdens de koude dagen...

Schaatsster Pien Hersman (19) laat haar volgers watertanden met foto in open shirtje

Pien Hersman is een ongelooflijk leuke dame om te zien. En dat geldt al helemaal in dit open geslagen shirtje.