La Casa de Papel seizoen 4: overleven in plaats van overvallen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het vierde seizoen van successerie La Casa de Papel (Netflix) heeft een ander karakter dan de voorgaande seizoenen. Natuurlijk volg je weer de overvallersbende van de Professor, maar het jongste seizoen gaat echter meer over overleven dan over overvallen.

Netflix liet de fans van La Casa de Papel lang wachten, maar eindelijk is het zo ver: seizoen vier van de Spaanstalige successerie is te zien op de streamingdienst. Het avontuur van de Professor en zijn bende van ellende gaat natuurlijk door waar het vorige seizoen stopte.

La Casa de Papel – Netflix

Mocht je denken: welke kaaspizza is Casa de Papel? Deze serie gaat over een groep overvallers die de nationale bank van Spanje (gelegen in Madrid) willen beroven. Om deze heist mogelijk te maken, heeft hoofdpersoon Sergio, beter bekend als De Professor, een waterdicht plan bedacht waarmee ze als arme sloebers de bank betreden, en als miljonairs naar buiten sneaken.

(Pas op, vanaf hier enkele spoilers voor seizoen 1 en 2)

In het eerste seizoen kijk je mee hoe de Professor de eerste poging onderneemt. In plaats van de reserves te stelen, zorgt De Professor er met een slimme strategie voor dat hij en z’n handlangers de bank kunnen ‘gijzelen’ met behulp van de gelddrukpers. Daarmee drukken de overvallers miljoenen euro’s af voordat zij hun ontsnapping inzetten.

Het tweede seizoen zoomt in op hoe de verschillende personages in de serie uit de handen van de autoriteiten proberen te blijven. De overvallers hebben allemaal een codenaam, in dit geval van een stad op de wereld. Wanneer er aan het einde van seizoen twee toch een overvaller gepakt wordt, verzint de Professor een plan om Rio te redden uit de handen van de martelende overheid (seizoen 3).

Seizoen vier Casa de Papel

Zoals al gezegd: het vierde seizoen gaat verder waar het derde seizoen eindigde. Weer zit de crew van De Professor in de nationale bank van Spanje, waar nu geen euro’s maar goudstaven op het overvallers-menu staan.

Niet alleen de buit is anders. Dit seizoen heeft ook een ander karakter dan de voorgaande seizoenen. Dat zorgt aan de ene kant voor een welkome afwisseling: in plaats van de overval, draait het nu meer om het ontsnappen. Dit gaat uiteraard wel gepaard met de temperamentvolle acties en de talloze sluiproutes die je van La Casa de Papel kent. Toch nog een beetje ‘ouderwets’ genieten dus. Heb je nog niks gezien? Dan heb je geluk: in quarantaine zitten is voor jou zojuist vier seizoenen minder erg geworden.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Noa Vahle maakt selfie in verlaten sportschool in tijdens snoepreisje

Noa Vahle laat zichzelf zien tijdens sportsessie in een compleet verlaten sportschool. Wat ziet de foto van deze blondine er mooi uit. 

Video: Hete Jutta Leerdam onthult unieke samenwerking met Netflix

Netflix is een samenwerking aangegaan met de hete Jutta Leerdam. Wij begrijpen precies waarom Netflix haar heeft gekozen voor déze video.

Video: Schaatsster Robin Groot verrast Joy Beune met innige omhelzing na flinke knal

Robin Groot laat 'Gouden' collega-schaatsster Joy Beune flink schrikken, maar maakt het daarna snel goed met een warme knuffel...