Johan Derksen heeft opvallende mening over vervolging Marco Borsato: “Je bent vogelvrij als man”

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Johan Derksen overal een mening over, dus ook over Marco Borsato en zijn hachelijke situatie. Kijkers konden zich lang niet allemaal vinden in de manier waarop Johan Marco leek te verdedigen…

Schokkende Aantijgingen

Afgelopen woensdag was een zwarte dag voor zanger Marco Borsato. De bekendmaking van het Openbaar Ministerie (OM) om zanger Marco Borsato te vervolgen voor vermeend misbruik van een minderjarige heeft de media in rep en roer gezet. Als voormalig jurylid van The Voice Kids wordt Borsato verdacht van onzedelijk gedrag jegens een 15-jarig meisje. Deze beschuldigingen kwamen aan het licht na een uitzending van ‘Boos’ over misstanden bij The Voice of Holland. Naar aanleiding daarvan traden een moeder en haar dochter naar voren om te getuigen van het vermeende misbruik van de tiener. Het vermeende misbruik kwam aan het licht doordat de dochter haar ervaringen met Marco in een dagboek had opgeschreven, dat later door haar moeder werd ontdekt.

Marco Borsato heeft vanaf het begin de beschuldigingen van de moeder en dochter betwist en heeft zelfs aangifte tegen hen gedaan. Ondanks zijn standpunt heeft het OM besloten voldoende gronden te zien om tot vervolging over te gaan. Borsato’s publieke imago heeft sterk geleden onder de beschuldigingen van misbruik, maar volgens Johan Derksen is de manier waarop hij in de media is ‘gecanceld’ onterecht. Hij uitte deze opvatting tijdens een uitzending van ‘Vandaag Inside’.

Derksen verdedigt Borsato

Derksen, voetbalanalist en voormalig hoofdredacteur van Voetbal International, sprak opvallend mild over Borsato en zei: “Elke man volgt in zijn jonge jaren zijn , maar het is absoluut krankzinnig om iets met minderjarigen te doen.” Hij benadrukte dat hij Borsato persoonlijk kende en altijd als een “sympathieke vent” beschouwde. Derksen reageerde dan ook erg neutraal op de bekendmaking van het OM: “Het is heel gemakkelijk om hem nu te veroordelen.” De voetbalanalist vindt het erg dat Marco door de media al is veroordeeld terwijl de rechter nog geen uitspraak heeft gedaan. Presentator Wilfred Genee probeerde de discussie in goede banen te leiden en benadrukte dat het uiteindelijk aan de rechter was om te bepalen of Borsato schuldig was of niet.

“Thijs Römer en Marco Borsato zijn viespeuken”

Ook tafelgast Albert Verlinde mengde zich volop in de discussie. Hierbij verwees hij naar een ander voorbeeld van viespeuk, Thijs Reumer, die dit jaar is veroordeeld tot een celstraf van drie maanden voor het sturen van foto’s van zijn knoert naar een minderjarig meisje, die Thijs als zijn tweede vader beschouwde. Verlinde vertelde over de serie “Oogappels,” waarin de online zedendelinquent Thijs Römer ook een rol had. “Je kunt dat eigenlijk niet meer uitzenden,” vertelde hij, verwijzend naar het veranderde imago van de acteur. Hij voegde eraan toe dat hij vindt dat als het Openbaar Ministerie zo lang heeft gedaan over het onderzoeken van de ontuchtzaak naar Marco Borsato, er waarschijnlijk genoeg aanleiding is om hem te veroordelen. Of Marco hetzelfde lot staat te wachten als Thijs Römer, zal de tijd ons moeten uitwijzen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Victoria Koblenko schudt volgers wakker met foto zonder kleding

Victoria Koblenko weet met haar nieuwe foto wel weer flink wat los te maken bij haar volgers.

Marieke Elsinga deelt nietsverhullende privé foto’s uit haar losbandige jeugd

Marieke Elsinga heeft een licht beschamende video gedeeld met haar volgers. Maar zelf is ze er hartstikke trots op. 

Actrice Victoria Koblenko trekt haar meest gevaarlijke jurk uit de kast en laat alles zien (video’s!)

Victoria Koblenko voelde zich extra gevaarlijk vandaag vanwege haar nieuwste outfits. En die moest ze even laten zien.