Hoe ziet de Nederlandse Friends eruit?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Komt er een Nederlandse reboot van de o-zo-mega-populaire serie Friends? Als het aan cabaretière Plien van Bennekom ligt, komt deze er zeker!

Zit je ook uren door Netflix te scrollen om uiteindelijk voor de zoveelste keer toch maar weer Friends op te zetten? Omdat het er niet uit gaat zien dat de reünie van de originele Friends-cast er ooit gaat komen, kunnen we beter onze blik op iets anders richten. Zoals een Nederlandse versie van de populairste serie uit de jaren ’90. Het is niet de eerste keer dat we buitenlandse komedieseries vernederlandsen. Andere legendarische serie uit de jaren ’90, SamSam, was een adaptatie van het Britse ‘Man About the House’. Dus dit kunnen we wel. Echter neemt Plien van Bennekom niet de moeite om haar idee verder te werken, want hoe gaat dit eruit zien? Moeten we dan ook alles zelf doen?

V·R·I·E·N·D·E·N

Wat heeft Nederland in de aanbieding aan acteurs om de hoofdrollen op te vullen? Ten eerste de belangrijkste vriend: Rachel. Welke Nederlandse actrice kan in de voetsporen van Jennifer Aniston treden? Als je ervaring zoekt, schuiven wij Céline Purcell naar voren. Zij speelde al in een populaire komedieserie, namelijk Kinderen Geen Bezwaar. Daar speelde ze de zelfverzekerde Julia, die stiekem verliefd is op haar stiefbroer Daan. Die gespeeld werd door Joey van der Velden. Ja hoor, stiekem verliefd op een Joey. Dat komt bekend voor. Van der Velden is met zijn naam alleen al perfect voor de rol van de leeghoofdige Joey. En kijk naar zijn kop. Daar speelt toch niets in af?

Joey

Oké, Joey van der Velden casten omdat hij Joey heet is iets gemakkelijk. Wie hebben we nog meer? We zoeken een knappe man, die niet bekend staat om zijn talent, die erop los date, precies: Johnny de Mol. Johnny zal niet veel moeite hoeven te steken in doen alsof hij een slechte acteur is, dat is hij al.

Phoebe

Als Plien van Bennekom het voor het zeggen krijgt, zal ze haar eigen vrienden wel een rolletje willen geven. Dat mag wat ons betreft wel. Alleen als ze Bianca Krijgsman als Phoebe Buffay cast. Krijgsman weet wel hoe ze een eigenaardig personage speelt. Anders kijken we uit naar een andere ervaren rot in de tv-wereld: Elle van Rijn. Zij speelde het domme blondje in SamSam en zou ook goed passen als Phoebe. We kijken uit naar haar versie van ‘Smelly Cat’.

Monica

Dan moet nog de neurotische brunette Monica een Nederlandse tegenhanger krijgen. Dat Famke Janssen kan acteren, weten we wel. Maar wist je dat ze tegenwoordig ook net zo vol de botox zit als originele Monica Courteney Cox? Perfect dus om die rol te vertolken.

Chandler

Hoe heet die vriend van Jeroen van Koningsbrugge ook alweer? Degene die altijd in de schaduw van Van Koningsbrugge staat, degene die niet constant op tv is, degene die géén rollen in Marvel-films krijgt? Inderdaad Dennis van de Ven. Beetje sukkelig, beetje een nerd. Dat doet ons denken aan Chandler. En dan mag Van de Ven ook nog in latere seizoenen over Famke Janssen als Monica heen lebberen. Dat gunnen we hem wel.

Ross

Dan: Ross. Hij begon in de serie als de intelligente paleontoloog, maar naarmate de serie vordert, des te meer kom je erachter dat er toch een hoop neuroses achter die façade schuilt. (Zit vast in de familie) Je hebt een goede acteur nodig om dit zooitje ongeregeld, dat we hier voorstellen, in het gareel te houden. Wat dacht je van Jeroen van Spitzenberger? Hij lijkt zelfs op David Schwimmer.

Als laatste het belangrijkste personage: Gunther. Daar hoeven we gelukkig niet lang te zoeken. Voor de barman van Central Perk kunnen we gewoon de originele acteur vragen, want hij spreekt al uitstekend Nederlands:

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatsster Robin Groot deelt heerlijk hapje met vriendin Pien Hersman

Robin Groot en Pien Hersman hebben een bijzondere band. Dat merk je wel uit de foto's van de twee schaatssters.

Video: Kelly Piquet laat Max Verstappen links liggen voor andere liefde

Kelly Piquet verlaat Max Verstappen vlak voor eerste raceweekend en dat doet ze voor déze andere liefde van haar...

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Joost Klein gaat als een speer. Sinds bekend is dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Songfestival is er één vraag die iedereen bezig houdt.