Hamsteren voor beginners

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Nederland is aan het hamsteren geslagen. In de winkel, op tv en op social media: waar je ook kijkt, zie je lege schappen en mensen die soms zelfs op de vuist gaan voor de laatste wc-rol. Hamsteren is een vorm van overleven, maar wat is nou de basiskennis die bij deze essentiële overlevingstechniek nodig is? 

Eerst even wat achtergrondinformatie. Het werkwoord hamsteren bestaat al ruim een eeuw, maar de meeste van ons zullen bij het horen van het woord terugdenken aan de reclamespotjes van een niet nader te noemen supermarkt. De strekking van het woord blijft evenwel hetzelfde: het opbouwen van een voorraad. Niemand zal verbaast zijn over het feit dat het werkwoord afgeleid is van het kleine beestje, die een voorraadje voedsel in zijn wangzakken kan aanleggen.

Lees ook: Michael van Gerwens hamsterweken weer begonnen

Hoewel het werkwoord hamsteren dus al redelijk oud is, is het fenomeen in Nederland -buiten de reclames om- nog relatief nieuw. Ons nuchtere volkje gaat niet snel mee in speculaties en onzekerheid. En dus is hamsteren niet iets dat er bij ons met de paplepel ingegoten wordt. In tegendeel zelfs: de prijsopdrijvende effecten van hamsteren staan haaks op onze oer-Hollandsche handelsgeest, waarbij we juist voor de echte koopjes gaan.

Hoe moet je hamsteren?

Aangezien we als volk niet erg bedreven zijn in het hamsteren, is het geen overbodige luxe om eens netjes op een rijtje te zetten wat de basis van het hamsteren is. Je zou immers maar van de honger om gaan komen, omdat je geen goede hamsteraar bent. En geloof ons, een man die goed kan hamsteren doet het ook altijd goed bij de vrouwtjes.

Voedsel

Het belangrijkste bij hamsteren is, in tegenstelling tot wat velen op het moment doen, voedsel verzamelen. De beste voeding is een mix van zaden en granen, die vaak verkocht wordt in kant-en-klare zakken. Dit droogvoer vormt een ideale basis, die aangevuld kan worden door een scala aan verse producten. Zo kun je het basisdieet aanvullen met diverse producten, zoals fruit en groente. Als snack tussendoor zijn gedroogd fruit of ongezouten noten ook altijd een goed idee. En als je helemaal feestelijk wil doen, mag er een hardgekookt eitje bij.

Lees ook: Miljuschka is de keukenprinses van haar eigen fort

Verzorging

Wanneer het op verzorging aankomt, is het leven eigenlijk best simpel: regelmatig in bad en je bent eigenlijk al klaar. De rest regelt de natuur helemaal zelf! Zo slijten tanden en nagels op en natuurlijke wijze. En zolang het haar kort is, heb je er ook weinig omkijken aan. Langharige exemplaren baten overigens wel bij een regelmatige kam-beurt. Het is wel belangrijk dat de leefomgeving schoon blijft; dus ren de volgende keer dat schap met wc-papier voorbij en sla voldoende schoonmaakspullen in.

via GIPHY

Beweging

Tot slot is het voor een goede hamsteraar ook erg belangrijk om over een goede conditie te beschikken. Doordat er veel gerust wordt in tijden waarop veel gehamsterd wordt, hebben hamsteraars een hoop energie wanneer ze wakker zijn. Bewegen is dus een absolute must: vooral ruimte om lekker rond te kunnen rennen is belangrijk. Lukt dit niet vanwege een beperkte ruimte, is het geen slecht idee om te investeren in een loopband.

En wil je nou helemaal veilig gaan hamsteren aankomende weken? Zorg dan voor een heuse hamsterbal. Beschermt je voor de vieze buitenwereld met al hun gehoest, genies en wat voor viezigheid nog meer. Gewoon lekker in je eigen bubbel rondhollen. En het ziet er ook nog eens schattig uit: zo’n hamster in een balletje. Of dacht je dat dit hele artikel over mensen ging?!

Laatste nieuws

Foto: Presentatrice Holly Mae Brood ziet wazig tijdens opnames Love Island

Holly Mae Brood heeft het maar druk met haar werk. Je zou denken dat de Love Island-presentatrice zich heel goed moet focussen als de camera op haar gericht staat. Deze foto's bewijzen het tegendeel!

Video: Romy Monteiro slaapt niet meer thuis na aanvaring met insluiper

Romy Monteiro heeft een erg zware avond gehad! De zangeres kreeg de schrik van haar leven toen ze haar slaapkamer binnenliep. Het is zo erg dat Romy niet meer thuis durft te slapen...

Kelly Piquet deelt foto in slaapkamer met Max Verstappen

Kelly Piquet heeft momenteel een aantal weken de tijd om even bij te komen. En dat doet ze natuurlijk samen met Max Verstappen. 

Gerelateerde berichten