Gordon & Patty niet ‘Gillend naar huis’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is inmiddels alweer dertien jaar geleden dat Gordon zijn eigen reisprogramma had waarin hij met het ‘gewone’ volk op vakantie ging om vervolgens compleet verwend gillend naar huis te gaan. Ditmaal is hij op pad met zijn nieuwe partner in crime Patty Brard. Gaat ‘Gordon & Patty op zoek naar de eeuwige jeugd’ net zo scoren als vroeger?

gordon patty
© screenshot SBS

Als je de eerste aflevering van het nieuwe programma van Gordon en Patty gezien hebt, dan zijn je waarschijnlijk enkele dingen opgevallen. Ten eerste dat Patty nog maar uit de helft bestaat van wat ze vroeger was. Alsof er een soort mini-me uit haar is gekropen. Patty heeft naar eigen zeggen twee jaar geleden het roer omgegooid. De alcohol ging overboord, de coke de prullenbak in en al dat vette gevreet liet ze ook achterwege. Wat er dus overblijft, is de ‘echte’ Patty, en die weegt kennelijk maar 23 kilo. Althans, zo lijkt het.

Gordon & Patty 0.0

Het andere wat je wellicht is opgevallen, is dat de twee voormalig dramaqueens eigenlijk helemaal niet meer zo drama zijn. Waar Gordon vroeger bij Gillend naar Huis lekker over de top was en veel te vunzige opmerkingen maakte, lijken die grappen anno 2020 niet meer te verkopen.

Hetzelfde geldt voor de nieuwe uitvoering van Patty Brard. De nieuwe mini-me kan serieus zijn en over het leven nadenken. Wat ook wel mag met een leeftijd van 64 jaar – het had eerlijk gezegd ook wel eerder gemogen, Patty.

Ontwenningsverschijnselen

Maar goed: beter laat dan nooit, natuurlijk. Aan de andere kant hebben die veranderingen  bij de kijker ongetwijfeld een hoop ontwenningsverschijnselen teweeg gebracht. Deze rust en plotselinge wijsheid ben je niet gewend van dit duo en daarom heerst er een lichte nostalgie naar het einde van het eerste decennium van dit millennium.

Het TV-publiek moest ook wennen. De eerste aflevering trok ruim een half miljoen kijkers. Dat is de helft wat Gordon in 2007 met ‘Gillend naar huis’ voor elkaar kreeg. Komt er hiermee langzaam een einde aan een dynastie? Een einde van een tijdperk waar over het paard getilde, hysterische en decadente figuren niet meer geprezen worden door het volk? Of gaan we over naar een nieuw tijdperk? Een tijdperk waar we al dat oppervlakkige gelapzwans achter ons laten en ons bezig gaan houden met de serieuzere dingen des levens?

Mannenzaken is er nog niet over uit, maar om de pijn te verzachten kijken we in ieder geval nog één keer terug naar dat geromantiseerde verleden. Naar vroeger, toen de kratten bier nog van hout waren en je moest zuipen om het vuur aan te houden en bezopen gebrabbel de belangrijkste voertaal was in een programma van Gordon.

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jade Anna heeft plakkerige teentjes na hete nacht op festival (foto’s!)

Influencer Jade Anna heeft het er bij festival Coachella flink van genomen! De blondine eindigt de laatste avond zelfs met een kleverige substantie op haar teentjes...

Logan Paul krijgt kindje met Jutta Leerdam-lookalike (foto’s!)

Logan Paul en zijn vriendin gaan voor gezinsuitbreiding. Maar met wie? Staat hij nou met Jutta Leerdam te zoenen?

Video: Johan Derksen afwezig bij Vandaag Inside na rel; dit is zijn vervanger

Boos Nederland heeft z'n zin: Johan Derksen is na de 'Geen Fries'-rel niet meer aanwezig bij Vandaag Inside. Wie vervangt hem? Dat kan er maar één zijn...