Gehorige buren? Zo voorkom je geluidsoverlast

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Last hebben van je gehorige buren of zelf geluidsoverlast veroorzaken is echt het laatste wat je wil. Gezeik met je buren is namelijk echt niet fijn. Heb je geen zin om constant rekening te moeten houden met het volume als je voetbal aan het kijken bent? Wil je niet altijd je headphones zoeken als je net lekker in je game zit? Of krijg je om 21:00 uur ’s avonds appjes van je buurvrouw of je de droger uit wil zetten omdat ze al op bed ligt? Misschien zit hier dan de ideale oplossing voor jou wel tussen.

Geluiddempende vloer

Woon je in een benedenwoning, dan is rekening houden met de buren niet een heel groot punt van aandacht in je vloerkeuze. Maar woon je in een tussenwoning of bovenwoning dan wil je kiezen voor een vloer van PVC of vinyl. Die hebben namelijk geluiddempende eigenschappen. Door de verschillende lagen in bijvoorbeeld een PVC vloer, worden voetstappen stil en kun je je door je huis verplaatsen zonder geluidshinder te veroorzaken. Geen tijd of zin om naar een winkel te gaan?

Je kan heel gemakkelijk je vloer in PVC goedkoop online bestellen.

Vloerkleden en gordijnen vangen veel geluid op

Onderschat niet wat verschillende materialen en stoffen in je huis kunnen doen met de akoestiek. Het hebben van vloerkleden en gevoerde gordijnen van een dikkere stof vangen veel geluid op. Of denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een wandkleed, staat nog leuk ook! Eigenlijk geldt de regel, hoe dikker de stof is, hoe beter het geluid kan worden geabsorbeerd.

Deel grote kamers op

Heb je grote kamers of bijvoorbeeld een grote woonkamer? Dan wil je deze het liefst opdelen in kleinere ruimtes om geluidsoverlast te voorkomen. Kleine ruimtes zijn namelijk minder gehorig dan grote open ruimtes. Nu hoef je niet direct allerlei extreme truken uit te halen om wanden te plaatsen in je huis, maar werk bijvoorbeeld met een roomdivider. Of zet een (boeken)kast tussen die kan dienen als tussenwand.

Zorg voor goede isolatie

Het hebben van goede isolatie is essentieel voor het geluid en neemt bijna alle geluidsoverlast weg. Mocht je nou nog in de klus fase zijn van je huis, houd hier dan echt rekening mee. Als er bijvoorbeeld nog een muur geplaatst moet worden of je wil het plafond verlagen, zorg dan dat er isolatieschuim gebruikt wordt tussen de wanden en plafonds.

Mocht niks meer werken tegen de geluidshinder die je van je buren ervaart, of zij van jou, dan kun je altijd overwegen om een voorzetwand te plaatsen bij de muur waar de meeste overlast hoorbaar is. Daartussen wordt dan hetzelfde isolatieschuim gespoten. Een wereld van verschil en het voorkomt misschien ook nog wel een uit de hand gelopen burenruzie!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

PSV’er Joey Veerman hoopt dat zijn vriendin deze stiekeme video van Ibiza-trip niet te zien krijgt

PSV-speler Joey Veerman heeft wat uit te leggen aan zijn vriendin. De middenvelder kon zijn handen namelijk niet thuishouden tijdens het kampioensfeestje op Ibiza..

Jutta Leerdam verwent haar razend knappe zus Merel tijdens dagje uit (video)

Jutta Leerdam is een echt familiemens. Ze heeft vooral een zwak voor haar beeldschone zusjes. Vandaag is Merel Leerdam de gelukkige - ze wordt flink in de watten gelegd door haar beroemde zus!

Suzanne Schulting laat zich van onderkant filmen tijdens diepgaande workout (video’s)

Suzanne Schulting is hard aan het sporten voor het herstel en geeft een mooi beeld van de onderkant aan ons!