Foto: Wielrenster Marianne Vos keihard beroofd vanwege verboden hondjes-houding

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Marianne Vos leek een mooie wielerkoers te gaan winnen, maar kreeg naderhand te horen dat ze gediskwalificeerd was. Dat kwam door deze opvallende ‘hondjes-achtige’ houding…

Een flinke tegenvaller voor Marianne Vos! De wielrenster reed mee tijdens de Postnord Vargarda WestSweden-koers, en leek na een verwoestende versnelling voor de vierde keer op rij haar naam op deze wedstrijd te schrijven. Tóch werd er op de valreep roet in het eten gegooid voor de Nederlandse. De jury besloot haar prestatie weg te strepen vanwege één piepklein foutje…

Hondjes-houding wordt Marianne Vos fataal

Onlangs was weer de Postnord Vargarda WestSweden. Deze ronde leek voor de vierde keer gewonnen te zijn door onze eigen Marianne Vos, maar al gauw leek dit om een misverstand te gaan. Ze kwam wel als eerste over de streep, maar moest de overwinning uiteindelijk aan de nummer twee laten. Marianne werd gedisckalificeerd vanwege het gebruiken van de ‘puppy paws’ positie, die ze drie seconden lang had gebruikt tijdens de rit. Deze positie is te herkennen aan de handen van de rijder; losjes bij elkaar over het midden van het stuur hangend als aandoenlijke puppypootjes. Omdat er in het peloton steeds vaker valpartijen waren vanwege renners die niet met de handen aan hun stuur zaten, is de ‘puppy paws’-regel in het leven geroepen.

Op een video is te zien hoe Marianne te horen krijgt over haar diskwalificatie, en hoe ze vertrekt van het podium. Met een opgeheven hoofd verlaat ze de tent, en zwaait ze nog even naar de fans. Al hadden we van deze sportieve kampioene natuurlijk niks minder verwacht!

Lees ook: Wielrenster Anna van der Breggen bereikt nog één keer hoogtepunt

Commotie rondom diskwalificatie Marianne Vos

Ondanks dat Marianne Vos deze diskwalificatie sportief op zich leek te nemen, lijkt deze beslissing om haar te diskwalificeren bij sommige mensen in het verkeerde keelgat geschoten te zijn. Op twitter wordt gevraagd: “Is this a harsh decision?“. Nou, hier hebben de fans wel hun eigen mening over. “The UCI should also DQ themselves for approving a course that had a s****y speed bump in the last 800 meters of a high speed sprint finish. Yes this is ridiculously harsh!!”. “It’s a dumb rule!!“, “Looking at it in real time. While it’s a rule, maybe a relegation would have been a better option. If there were 3 away, that would have made her third?“.

Ondanks de vele negatieve reacties rondom de diskwalificaties, lijken sommige fans het er ook mee eens te zijn. “But it’s the rule“, “The rules are the rules it’s not difficult is it”, “The riders know the rules, simple as that“. Sommige mensen kunnen zich vinden in de beslissing, maar veel fans zijn boos op wielerbond UCI. Ondanks de ophef zal Marianne helaas naar haar prijs kunnen fluiten…

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Kijkers in shock door twee nieuwe actrices in House of the Dragon (HBO Max)

Er gaat een grote wisseling van de wacht plaatsvinden in de serie House of Dragon, de opvolger van Game of Thrones op HBO Max.

Foto: Patricia Paay wijst eindelijk boosdoeners aan na berucht ‘vies filmpje’

Patricia Paay kan eindelijk praten over het vervelende voorval met een 'vies filmpje' dat van haar opdook een aantal jaar geleden.

Foto: Sensi Lowe deelt diepgaand kiekje van openhangend jurkje

Sensi Lowe plaatst wel vaker prachtige foto's van zichzelf, maar meestal zijn ze niet zo diepgaand als het volgende kiekje!